dodus 03.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam, Jeszcze raz w temacie ścian KG , chciałbym rozwiać pewne wątpliwości i potrzebuję orientacyjnej ceny za postawienie ścianki działowej z K-G ( około 600 m2)Ścianka będzie prosta, tzn : bez żadnych fal czy półek. ( chodzi o kilka pokoi ) Grubość ścianki - 90 , z wygłuszeniem. Jaki będzie całkowity koszt : materiał wraz z robocizną za m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms1975 05.01.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam wg mnie orientacyjny koszt przy wygłuszeniu wełną to ok 52pln za metr materiał i robocizna w granicach 50 pln netto.W zakres prac wchodzi montaż ścianek,zbrojenie łączeń,szpachlowanie i szlifowanie bez malowania na gotowo, ceny dla Warszawy i okolic.Proszę tylko wystrzegac się desperatów którzy ogłaszają sie po 30-35pln za metr żeby uniknąć przyszłych rozczarowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodus 08.01.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Sytuacja jest dokładnie odwrotna. Dostałem wycenę prac i sprawdzam czy wykonawca nie przesadził.Czy w koszcie postawienia ścianek jest zawsze przygotowanie do malowania ? Chodzi mi konkretnie o szpachlowanie , bo na to dostałem dodatkowy kosztorys w kwocie 10 PLN z m2 . Natomiast postawienie ścianek z materiałem zostało wycenione na 110 pln. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms1975 08.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Sytuacja jest dokładnie odwrotna. Dostałem wycenę prac i sprawdzam czy wykonawca nie przesadził. Czy w koszcie postawienia ścianek jest zawsze przygotowanie do malowania ? Chodzi mi konkretnie o szpachlowanie , bo na to dostałem dodatkowy kosztorys w kwocie 10 PLN z m2 . Natomiast postawienie ścianek z materiałem zostało wycenione na 110 pln. . Nie zawsze jest wliczone,to zależy od wykonawcy.Traktując zlecenie dosłownie tj.postawienie ścianek z wygłuszeniem powinno się zrobic stelaż wypełnic wełną zapłytować i koniec.Moim zdaniem cena podana przez Pana wykonawce tj 110+10 nie jest wygórowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grch 09.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Nie zawsze jest wliczone,to zależy od wykonawcy.Traktując zlecenie dosłownie tj.postawienie ścianek z wygłuszeniem powinno się zrobic stelaż wypełnic wełną zapłytować i koniec.Moim zdaniem cena podana przez Pana wykonawce tj 110+10 nie jest wygórowana Zagadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 09.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ja dzisiaj wynegocjowalem za zrobienie konstrukcji, przykrecenie z dwoch stron plyty GK, wypelnienie welna 48 zl/m2Scianki dzialowe na poddaszu, tak ze nie najprostsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts