Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ścianka karton-gips

dodus

Recommended Posts

Witam,

Jeszcze raz w temacie ścian KG , chciałbym rozwiać pewne wątpliwości i potrzebuję orientacyjnej ceny za postawienie ścianki działowej z K-G ( około 600 m2)

Ścianka będzie prosta, tzn : bez żadnych fal czy półek. ( chodzi o kilka pokoi ) Grubość ścianki - 90 , z wygłuszeniem.

Jaki będzie całkowity koszt : materiał wraz z robocizną za m2

Pozdrawiam

Witam wg mnie orientacyjny koszt przy wygłuszeniu wełną to ok 52pln za metr materiał i robocizna w granicach 50 pln netto.W zakres prac wchodzi montaż ścianek,zbrojenie łączeń,szpachlowanie i szlifowanie bez malowania na gotowo, ceny dla Warszawy i okolic.Proszę tylko wystrzegac się desperatów którzy ogłaszają sie po 30-35pln za metr żeby uniknąć przyszłych rozczarowań.

Sytuacja jest dokładnie odwrotna.

Dostałem wycenę prac i sprawdzam czy wykonawca nie przesadził.

Czy w koszcie postawienia ścianek jest zawsze przygotowanie do malowania ? Chodzi mi konkretnie o szpachlowanie , bo na to dostałem dodatkowy kosztorys w kwocie 10 PLN z m2 . Natomiast postawienie ścianek z materiałem zostało wycenione na 110 pln.

.

Sytuacja jest dokładnie odwrotna.

Dostałem wycenę prac i sprawdzam czy wykonawca nie przesadził.

Czy w koszcie postawienia ścianek jest zawsze przygotowanie do malowania ? Chodzi mi konkretnie o szpachlowanie , bo na to dostałem dodatkowy kosztorys w kwocie 10 PLN z m2 . Natomiast postawienie ścianek z materiałem zostało wycenione na 110 pln.

.

Nie zawsze jest wliczone,to zależy od wykonawcy.Traktując zlecenie dosłownie tj.postawienie ścianek z wygłuszeniem powinno się zrobic stelaż wypełnic wełną zapłytować i koniec.Moim zdaniem cena podana przez Pana wykonawce tj 110+10 nie jest wygórowana

Nie zawsze jest wliczone,to zależy od wykonawcy.Traktując zlecenie dosłownie tj.postawienie ścianek z wygłuszeniem powinno się zrobic stelaż wypełnic wełną zapłytować i koniec.Moim zdaniem cena podana przez Pana wykonawce tj 110+10 nie jest wygórowana

Zagadzam się.