year.zero 04.01.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów!Od dawna interesuje mnie jakie są najczęściej sprzedawane okleiny drewnopodobne oraz inne kolory Ral (poza bielą i brązem)W okleinach jak mi się zdaje najpopularniejsze są wciąż złoty dąb i orzech, ale co jeszcze się jeszcze sprzedaje/kupuje? Co najczęściej?No i także jaka kolorystyka. Wydaje mi się, że antracyt jest dość popularny.Jakie są Wasze spostrzeżenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 05.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Osobiście zastanawiam sie nad oknami w kolorze brąz czekoladowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
year.zero 05.01.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Osobiście zastanawiam sie nad oknami w kolorze brąz czekoladowy, A jaki to jest RAL??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 05.01.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 prawdopodobnie 8017,ostatni z poniższychhttp://www.oknosfera.net/okna-rolety-zaluzje/okna/kolorystyka-okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto 05.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 kolory:złoty dąb, dąb rustykalny, mahoń,palisander,antracyt,nawet jest kolor jabłoń i reszta z palety kolorów dostępnych przez firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 07.01.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Osobiście zastanawiam sie nad oknami w kolorze brąz czekoladowy, ale obustronnie? tzn. od wewnątrz też będzie czekoladowy brąz? pytam bo ja mam dach "czekoladowy brąz" z budmatu i też planuję ciemne okna, ciemny dąb jakiś.. ale obawiam się jak to będzie wyglądać od wewnętrz.. że będzie za dużo kolorów drewna: okna, podłoga (pewnie jasna), drzwi (powinny być w kolorze okien - ale nie chce czekoladowych, ewentualnie w kolorze podłogi hmmm), meble - najchętniej lity dąb, no i meble kuchenne (kuchnia otwarta) też bedą miały "jakiś kolor"... i wyjdzie żenada... dlatego coraz częściej myslę o białych oknach od wewnątrz, drzwi w kolorze podłogi, białe listwy przypodłogowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Niedawno słuchałem w trójce audycji: "wierzę w opinie z internetu?". Jedne z Panów powiedział mniej więcej tak: "ludzie pytają drogą elektrotniczą o tak banalne, idiotyczne sprawy, że chyba normalnie wstydziliby się o nie zapytać w sklepie.. " ale nie to jest najgorsze, bo wstyd jest rzeczą ludzką. Kontynuacja:" w internecie na takie odpowiedzi pojawiają się zaraz kolejne, banalne odpowiedzi... " przez co sieć się zaśmieca. Od lat ranking kolorów jest stały:złoty dąborzech (ktory go dogonił w ostatnich 6-7 latach) i inne. Z tych innych (wg moich obserwacji na budowach) powtarza się teraz :- mahoń,- ciemny dąb, ale jeszcze częściej chyba da się spotkać kolory "nowe":- macore, -winchester, -siena noce, -siena rose. Ale ich udział w rynku jest nikły w stosunku do dwóch pierwszych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
year.zero 07.01.2011 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Niedawno słuchałem w trójce audycji: "wierzę w opinie z internetu?". Jedne z Panów powiedział mniej więcej tak: "ludzie pytają drogą elektrotniczą o tak banalne, idiotyczne sprawy, że chyba normalnie wstydziliby się o nie zapytać w sklepie.. " Nie uważam aby pytanie o jakąkolwiek rzecz, która mnie interesuje było czy to banalne czy też dyskredytowało mnie w jakikolwiek sposób. Zadawanie pytań w sieci (nawet takich które komuś wydać się mogą banalne) ma tę przewagę nad zadawaniem ich w sklepie, że w sieci ze swoim pytaniem możemy dotrzeć do szerszego grona odbiorców podczas gdy w sklepie skazani będziemy na informację jednego sklepu/sprzedawcy itp. i to w dodatku z jednego tylko obszaru geograficznego Od lat ranking kolorów jest stały: złoty dąb orzech (ktory go dogonił w ostatnich 6-7 latach) Gdybyśmy przyjmowali, że rankingi są stałe i na zawsze wtedy moglibyśmy przegapić zmiany, które są nieodzowną częścią rynku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 07.01.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 w aluminiowej stolarce ral 7024 rządzi niepodzielnie zwłaszcza w renowacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 08.01.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 ......................................... Od lat ranking kolorów jest stały: złoty dąb orzech (ktory go dogonił w ostatnich 6-7 latach) i inne. Z tych innych (wg moich obserwacji na budowach) powtarza się teraz : - mahoń, - ciemny dąb, ale jeszcze częściej chyba da się spotkać kolory "nowe": - macore, -winchester, -siena noce, -siena rose. Ale ich udział w rynku jest nikły w stosunku do dwóch pierwszych.. Ja dodałbym jeszcze: - antracyt - srebrno szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.01.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Szare to powtarzające się kolory. Ale czy jest ich więcej w rzeczywistej produkcji niż nietypowych do tej pory kolorów drewnopodobnych?Kiedyś było to proste: 4 kolory podstawowe: ciemny dąb, mahoń, palisander, bywał jeszcze jasny dąb. Chyba ciut przed 2000r pojawił się złoty dąb, potem orzech.. A teraz? Moja paletka drewnopodobnych oklein dostępnych na rynku ma chyba ponad 50 wzorów oklein.. Część z tych kolorów jest wypromowana przez konkretnych producentów, np. swego czasu Oknoplast z "amareną", potem macore (to nic że u konkurencji ten kolor był dużo wcześniej) i teraz winchester.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 09.01.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 ale obustronnie? tzn. od wewnątrz też będzie czekoladowy brąz? pytam bo ja mam dach "czekoladowy brąz" z budmatu i też planuję ciemne okna, ciemny dąb jakiś.. ale obawiam się jak to będzie wyglądać od wewnętrz.. że będzie za dużo kolorów drewna: okna, podłoga (pewnie jasna), drzwi (powinny być w kolorze okien - ale nie chce czekoladowych, ewentualnie w kolorze podłogi hmmm), meble - najchętniej lity dąb, no i meble kuchenne (kuchnia otwarta) też bedą miały "jakiś kolor"... i wyjdzie żenada... dlatego coraz częściej myslę o białych oknach od wewnątrz, drzwi w kolorze podłogi, białe listwy przypodłogowe... Będzie to jednostronnie brąz czekoladowy, okna plastikowe z okleiną drewnopodobną,to jak blacha udająca dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.01.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 u mnie wygląda to tak:- orzech- antracyt (może dlatego, że wiele zamówień okien do "Doskonałego")- złoty dąb- sosna górska- montana- canadian- dąb bagienny- weiss (biała okleina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Okienko 11.01.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 U mnie kolorem nr 1 jest Walnuss Terra. Klienci którzy wstępnie mysleli o ciemniejszych oknach np Dębie Bagiennym to prównując okna na tych dwóch kolorach na 98% zmieniają zdanie, a nawet Ci którzy myśleli o Orzechu to w 45% zmieniają zdanie i wybierają Walnuss Terra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.01.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Nie widzę problemu by wypromować kolor.. mogę sie nawet nim szczerze zachwycać i sobie bym taki wybrał..Ale co proponujesz Klientom w miejscu drzwi i bramy? Co rozsądnego cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Okienko 13.01.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jedyny problem z doborem bramczy czy drzwi jest w samej nazwie koloru bo co producent to inaczej się on nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.01.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 nie ma problemu jak się zna numer renolitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Okienko 14.01.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale większość idzie i kupuje np "Dąb Bagienny" a nie 3167004-167 lub 2052089-167 - aby ułatwić klientom dalsze zakupy najlepiej dać każdemu próbkę koloru aby później nie miał problemu z doborem pozostałych elementów, bo w naszym świecie wielu handlowcom numery renolitów nic nie mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 15.01.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 nie ma problemu jak się zna numer renolitu .. pod warunkiem, że jest to oklejone akurat folią Renolitu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts