wojtex 25.04.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 My także zdecydowaliśmy się na ten projekt. Właśnie go kupiliśmy i jesteśmy na początku naszej "przygody" z budową domu. Ciekawe jak nam pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 26.04.2010 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 A jak ma wam pójść? Tak jak reszczie. Jak się zacznie, to i się skończy. Za jakiś czas będziecie kupowali meble ogrodowe, pili poranną kawę na tarasie i patrzyli jak trawa rośnie . My właśnie takiego zakupu dokonaliśmy. W weekend było rozkładanie i testowanie. Piękna pogoda, trawa po zeszłotygodniowych zabiegach areacji, wertykulacji i sypania nawozem ładnie odbiła i się zazieleniła .... Wytrwałości po raz wtóry wszystkim życzę, bo się opłaci. I nie traćcie ani na chwilę światełka w tunelu. Witamy w klubie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtex 27.04.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Dzięki , Krupiarz! Jak mówisz - pozytywne nastawienie to klucz do sukcesu. Muszę przyznać, że bardzo spodobały nam się Wasze przeróbki - mam na myśli spiżarenkę i kolumnę - planujemy skopiować to na nasz grunt - świetny pomysł. Jeżeli mogę zapytać co jeszcze teraz po zamieszkaniu zmieniłbyś w swoim domu lub czego Ci brakuje- byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 28.04.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) a ja mam pytanie do budujących w ostatnim czasie o koszty robocizny, pierwszy majster wycenił się tak: - roboty ziemne: ławy,funamenty, taras,izolacje,docieplenie,stan 0 12 tys. - ściany wewn,zewn parteru,klatka schodowa,kominy 16 tys - strop 6 tys - ściany zewn i wewn, poddasze, wieńce 14 tys - więźba dachowa 10 tys - pokrycie dachu, okna dachowe, rynny 11 tys dobra cena czy szukać dalej? może zacząć już Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez abigaill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaw 02.05.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam Abigail - wydaje się drogi ten Twój majster. Nasza ekipa zażyczyła sobie za sso 37 tys. Bez robót ziemnych (nie pamiętam w tej chwili ile zapłaciliśmy za nie) i tarasów. A dom mamy powiększony o 1m. Krupiarz dzięki za słowa otuchy pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 02.05.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Właśnie też coś drogo mi się wydaje, porównywałam jedynie z cenami z lat ubiegłych,ale to i tak kuppaa kasy. Trzeba ponegocjować i dogadać się jak on to widzi i co w tym widzi.A miało być tak dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 02.05.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 a ja mam pytanie do budujących w ostatnim czasie o koszty robocizny, pierwszy majster wycenił się tak: - roboty ziemne: ławy,funamenty, taras,izolacje,docieplenie,stan 0 12 tys. - ściany wewn,zewn parteru,klatka schodowa,kominy 16 tys - strop 6 tys - ściany zewn i wewn, poddasze, wieńce 14 tys - więźba dachowa 10 tys - pokrycie dachu, okna dachowe, rynny 11 tys dobra cena czy szukać dalej? może zacząć już Abigaill warto abyś napisała z jakiej części Polski jesteś. Ta informacja jest kluczowa, aby porównać koszty robocizny, materiałów, zakwaterowania ekipy, itp. Ja jestem z dolnośląskiego i powiem szczerze, że ceny w pobliżu Wrocławia są dużo wyższe jak w innych lokalizacjach kraju. Prostym przykładem jest porównanie kosztu robocizny naszego domu C110a i znajomych z Zielonej Góry / lubuskie i Myślenic / małopolskie. Różnica na naszą niekorzyść to ok.30%, tylko za lokalizację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania30016 02.05.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 a ja mam pytanie do budujących w ostatnim czasie o koszty robocizny, pierwszy majster wycenił się tak: - roboty ziemne: ławy,funamenty, taras,izolacje,docieplenie,stan 0 12 tys. - ściany wewn,zewn parteru,klatka schodowa,kominy 16 tys - strop 6 tys - ściany zewn i wewn, poddasze, wieńce 14 tys - więźba dachowa 10 tys - pokrycie dachu, okna dachowe, rynny 11 tys dobra cena czy szukać dalej? może zacząć już witam...-myślę że twój majster jest albo taki dobry,albo zwykły naciągacz-my też to przerabialiśmy ,rozbieżność spora .Nasz dom będzie stać do końca czerwca tzn.w 6-8 tygodni,majster chce 31 tyś.Poszukaj jeszcze innych i się zorientuj w jakim czasie wybuduje.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwkazg 12.05.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 "znajomych z Zielonej Góry / lubuskie" pochwalcie się proszę gdzie w Zielonej ten rogacz jest budowany, chętnie obejrzymy go, gdyż w piątek zalaliśmy ławy pod nasz Dom za Rogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linnet 31.05.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 "znajomych z Zielonej Góry / lubuskie" pochwalcie się proszę gdzie w Zielonej ten rogacz jest budowany, chętnie obejrzymy go, gdyż w piątek zalaliśmy ławy pod nasz Dom za Rogiem. Witam was wszystkich. Mam pytanie Posiadam dom za rogiem, który kupiłam a jestem kopletnym laikiem jesli chodzi o budowe. Wykanczam go pomalutku, ale sporo rzeczy musiałam poprawiac po poprzedich "solidnych" fachowcach. I teraz zauwazyłąm, ze pojawiły sie nowe pekniecia poziome na jednej ze scian na górze, miedzy dwoma pokojami, idace wokół ściany od drzwi, grubosci ok 1-2 mm. jakby na wysokosci spoiny miedzy bloczkami suporeksu. Do stoi 2 lata, Jak go kupiłam, było kilka pekniec oziomych, ale robotnicy połqzyli siatki. a to jest nowe pekniecie. Dom stoi na gruncie gliniastmy. Prosze, powiedzcie, czy mam sie martwic, bo zwariuje od tych zmartwien. Dorobek całego zycia, i mam czarna wizje, ze mi sie na łeb zawali. To jak, mam sie martwic, czy nie? Przepraszam,ze łąduje post pewnie nie w tym miejscu, co trzeba, ale dopiero sie zarejestrowałam i jeszce nie wiem, jak to działa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linnet 31.05.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Przepraszam za błędy, dopiero teraz widze,ze ich narobiłam sporo. Musze wymienic klawiature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 01.06.2010 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witaj, Trudno oceniać na odległość, nie widząc jak to wygląda. Prawdopodobnie bydynek nie został wystarczająco dobrze postadowiony i trochę osiada. Nie znam się na tym specjalnie, ale w mojej ocenie to on się nie zawali, pozostanie ew. kwestia estetyki tj. tych rys na ścianach, ale te po jakimś czasie powinny się przestać pojawiać, gdy budynek już osiądzie. Jeżeli stoi już 2 lata to ten proces powinien mięć się ku końcowi.Pocieszę Cię, że każdy budynek nieco osiada i "pracuje". U mnie w garażu na stropie poawiły się również rysy/pęknięcia. W nowym mieszkaniu w bloku u znajomych na ścianie były również rysy, które na dzień dobry trzeba było załatać. Lepiej byłoby oczywiście gdyby tych rys nie było, ale w kwestii bezpieczeństwa nic ci raczej nie grozi. Powodzenia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linnet 10.06.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witak Krupiarzu. Dziekuje za pocieszenie, bo miałam z tym domem tyle juz kłopotów,że każdy nastepny przygniata mnie do ziemi. Gdybym wiedziała, jak to jest kupic dom i naprawiać, co inni przedtem zapsuli, to pewnie bym sie nie zdecydowała. Dziekuję za każde dobre słowo.Podrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linnet 10.06.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Miało byc witaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania30016 11.06.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 [ WITAM WSZYSTKICH...-budowa naszego domku zbliża się ku końcowi,do końca miesiąca będzie stan surowy zakończony.Było ciężko .../pogoda nie jest w tym roku łaskawa dla inwestorów jak i wykonawców.W projekcie zrobiliśmy kilka zmian poszerzyliśmy drzwi tarasowe,zmieniliśmy okna w garażu i w kotłowni na jedno ale za to większe,nad garażem okno od szczytu i dodatkowo kukułkę od strony wjazdu-myślę że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester1 14.06.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, jestem "świeżutka" na forum. Rozważamy z mężem budowę DzR wariantI. Na forum jest wiele pięknych zdjęć, naprawdę fajnie nigdzie jednak nie znalazłam zdjęcia wykończonej jadalni tak żeby było widać stół i krzesła, zastanawiam sie czy jest tam wystarczająco dużo miejsca. Bardzo Was proszę o wklejenie takowych:) Pabelo76 masz cudną kuchnię, pokaż nam jadalnię: Edytowane 14 Czerwca 2010 przez hester1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester1 14.06.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam, czy ktoś buduje (lub zbudował)ten piękny domek w dolnośląskim? Projekt bardzo mi się podoba, ale chciałabym go zobaczyć w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 15.06.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Jadalnia przy moim stole jest troche za waska (mam stol szeroki na 90 cm), przy wezszym bedzie ok.Aktualnego zdjecia teraz nie mam, to ponizej jest sprzed dwoch lat.http://lh4.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SPuK5obuL6I/AAAAAAAACS4/4zwl1e4Xfv0/s400/DSCF9171.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 15.06.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Aktualne zdjeciehttp://lh6.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/TBfbm7Z___I/AAAAAAAAECI/3e6ux_1mRsk/s400/DSCF2240.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester1 15.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Pabelo 76, dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts