Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
Witamy. Jesteśmy na forum po raz pierwszy, Też planujemy budowę Domu za rogiem. Mieszkamy we Wrocławiu i chętnie zobaczylibyśmy dom od środka. Czy ktoś buduje w pobliżu Wrocławia i umożliwiłby nam zobaczyć wnętrza, a także podzieliłby się z nami swoimi doświadczeniami z budowy?

Dziękujemy za miłe słowa. My jesteśmy dopiero na początku drogi, tzn, kupujemy działkę. Przeglądaliśmy forum, i rzeczywiście jest to kopalnia wiedzy. Zdobyliśmy dzięki temu wiele cennych informacji. Zdjęcia są bardzo ciekawe, ale niestety nie dają odpowiedzi na wszystkie nasze pytania i wątpliwości, dlatego szukaliśmy kogoś z okolicy Wrocławia. Może jeszcze ktoś się odezwie? Pozdrawiamy wszystkich "rogaczy" :yes:

Witam wszystkich budujących i mieszkających.

Chciałam tylko powiedzieć, że wkleiłam dawno obiecywane zdjęcia z postępów prac u nas. Zdjęcia pokazują zmiany wokół domu.

My dalej wykańczamy w zależności od zasobów środków finansowych i czasu. Końca nie widać.

Nie wiem, jak inni mieszkajacy, ale ja mam wrażenie, że więcej czasu mieliśmy, jak budowalismy dom niż teraz..

Dorota i Robert serdecznie zapraszamy do nas, jak tylko znajdziemy wolną chwilkę.

Pozdrawiam serdecznie

Agnieszka

• 6 months później...
Witam. Ja również zakochałam się w tym projekcie: ) Ale mam pytanie, czy ktoś rezygnował w mniejszego pokoju obok salonu na rzecz salonu? chciałabym, żeby powierzchnia kuchni była powiększona o jadalnię, a salon powiększony o ten pokoik.

• 4 weeks później...

Witam po dłuuugiej niebytności wszystkich starych i nowych 'Rogaczy'.

Widzę, że mało się dzieje na wątku, ale przypuszczam, że projekt jest coraz mniej popularny i ci, co go chcieli wybudować, to w większości mają to już za sobą. A teraz jest taki wysyp podobnych projektów, że byłam w lekkim szoku, jak zaczęłam szperać po projektach. Jakoś jak my szukaliśmy tego 'idealnego' projektu, to wybór był mocno ograniczony. No ale to chyba fajnie, że się tak pozmieniało.

Po ponad dwóch latach od zamieszkania dalej uważam, że domek wybraliśmy dobrze i zbudowaliśmy go 'na miarę'. Jest bardzo niewiele rzeczy, które z perspektywy czasu zrobiłabym inaczej i raczej nie są to jakieś ważące kwestie. Jest dobrze.

Postaram się zaraz uaktualnić trochę album, o ile uda mi się dostęp do niego odzyskać tak jak do forum ;)

pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 4 months później...
piekny domek. Nasz Rogacz został troszeczkę zmieniony.Dodalismy okienka. Wysuneliśmy i wyrównaliśmy tym samym elewacje frontową.dzięki temu w pomieszczeniu nr 8 mamy miejsce na małą pralnie. w pokoju na dole robimy kuchnie z duzymi szklanymi drzwiami na jadalnie z salonem w miejscu gdzie mialbyc kominek. kominek zrobilismy na scianie miedzy oknami na przeciwko lazienki. mam pytanie dotyczace lazienki na dole , czy w niej miesci sie prysznic? aczy schody sa wystarczajace czy za waskie? bojesie ze nic po nich nie wniesiemy... jesli ktos moglby odpowiedziec na moje pytania to z gory dziekuje :)

• 2 weeks później...
piekny domek. Nasz Rogacz został troszeczkę zmieniony.Dodalismy okienka. Wysuneliśmy i wyrównaliśmy tym samym elewacje frontową.dzięki temu w pomieszczeniu nr 8 mamy miejsce na małą pralnie. w pokoju na dole robimy kuchnie z duzymi szklanymi drzwiami na jadalnie z salonem w miejscu gdzie mialbyc kominek. kominek zrobilismy na scianie miedzy oknami na przeciwko lazienki. mam pytanie dotyczace lazienki na dole , czy w niej miesci sie prysznic? aczy schody sa wystarczajace czy za waskie? bojesie ze nic po nich nie wniesiemy... jesli ktos moglby odpowiedziec na moje pytania to z gory dziekuje :)

W naszym domu też wprowadziliśmy sporo zmian. Gdzieś tam opisywałam wszystko. Schody są wąskie w porównaniu z innymi w domach, w których bywam, ale na tyle szerokie, by wnieść co trzeba. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować, ale jest to do zrobienia. W łazience na dole mamy wannę. Plany były takie, by dorobić do niej szklany parawan. Póki co go nie ma. Kotłowni nie powiększaliśmy, a mamy piec Defro taki na wszystko, bez podajnika, ale jest na niego miejsce. Opał również się mieści. Uważam, że to bardzo fajny i praktyczny projekt domu, ale warto go dopasować do swoich potrzeb. To jest trudne, bo dużo rozwiązań wychodzi "w praniu", jak już się mieszka. Dużo cennych rad jest w tym wątku. Grzech z nich nie skorzystać. Pozdrawiam Nadko :)