mj1973 20.07.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 po długich i ciężkich dwóch latach MIESZKAMY od tygodnia delektujemy się życiem na wsico prawda jeszcze dużo do zrobienia ale po woli... całe życie przed nami...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj1973 12.08.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 i udało mi się wrzucić nowe zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazda 12.08.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Gratulujemy. Nie ma jak to mieszkać we własnym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTAROBERT 07.09.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witamy. Jesteśmy na forum po raz pierwszy, Też planujemy budowę Domu za rogiem. Mieszkamy we Wrocławiu i chętnie zobaczylibyśmy dom od środka. Czy ktoś buduje w pobliżu Wrocławia i umożliwiłby nam zobaczyć wnętrza, a także podzieliłby się z nami swoimi doświadczeniami z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 11.09.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 To wszystkiego najlepszego, nie ma to jak u siebie, u mnie tez jeszcze duzo brakuje ale już przez te pół roku zorganizowaliśmy się, najgorzej było opuścić MAMUSIĘ no ale kiedys i tak nadszedł by ten moment.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 11.09.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Ja niestety mieszkam daleko od Państwa i mój rogacz jest trochę zmieniony na zewnatrz ale polecam przestudiowanie tego forum bo każdy nasz rogacz jest inny i ma w środku inne rozwiązania można dopasowac sobie do siebie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTAROBERT 13.09.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Dziękujemy za miłe słowa. My jesteśmy dopiero na początku drogi, tzn, kupujemy działkę. Przeglądaliśmy forum, i rzeczywiście jest to kopalnia wiedzy. Zdobyliśmy dzięki temu wiele cennych informacji. Zdjęcia są bardzo ciekawe, ale niestety nie dają odpowiedzi na wszystkie nasze pytania i wątpliwości, dlatego szukaliśmy kogoś z okolicy Wrocławia. Może jeszcze ktoś się odezwie? Pozdrawiamy wszystkich "rogaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 20.09.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Witam wszystkich budujących i mieszkających. Chciałam tylko powiedzieć, że wkleiłam dawno obiecywane zdjęcia z postępów prac u nas. Zdjęcia pokazują zmiany wokół domu.My dalej wykańczamy w zależności od zasobów środków finansowych i czasu. Końca nie widać.Nie wiem, jak inni mieszkajacy, ale ja mam wrażenie, że więcej czasu mieliśmy, jak budowalismy dom niż teraz.. Dorota i Robert serdecznie zapraszamy do nas, jak tylko znajdziemy wolną chwilkę. Pozdrawiam serdecznieAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadka 25.03.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Witam Wszystkich Rogaczy My właśnie przymierzamy sie do kupna tego projektu. Chcielibysmy wprowadzić kilka zmian.Mamy wielką prosbe do Wszystkich Ktorzy skonczyli budowe domku o kilka zdjec po zakonczeniu budowy. Edytowane 11 Października 2014 przez Nadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaO. 25.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witam. Ja również zakochałam się w tym projekcie: ) Ale mam pytanie, czy ktoś rezygnował w mniejszego pokoju obok salonu na rzecz salonu? chciałabym, żeby powierzchnia kuchni była powiększona o jadalnię, a salon powiększony o ten pokoik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadka 31.03.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 My nie rezygnujemy z pokoju ale chcemy zlikwidowac sciane dzielaca kuchnie od salonu, w zamian postawimy maly barek po to aby bylo wiecej miejsca i swiatla, mamy nadzieje, ze takie zmiany mozna wprowadzic. Dodatkowo wysokosc scian na poddaszu podniesc troszke zamierzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaw 27.04.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam po dłuuugiej niebytności wszystkich starych i nowych 'Rogaczy'. Widzę, że mało się dzieje na wątku, ale przypuszczam, że projekt jest coraz mniej popularny i ci, co go chcieli wybudować, to w większości mają to już za sobą. A teraz jest taki wysyp podobnych projektów, że byłam w lekkim szoku, jak zaczęłam szperać po projektach. Jakoś jak my szukaliśmy tego 'idealnego' projektu, to wybór był mocno ograniczony. No ale to chyba fajnie, że się tak pozmieniało. Po ponad dwóch latach od zamieszkania dalej uważam, że domek wybraliśmy dobrze i zbudowaliśmy go 'na miarę'. Jest bardzo niewiele rzeczy, które z perspektywy czasu zrobiłabym inaczej i raczej nie są to jakieś ważące kwestie. Jest dobrze. Postaram się zaraz uaktualnić trochę album, o ile uda mi się dostęp do niego odzyskać tak jak do forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadka 28.04.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Piękny domek.Sliczna kuchnia , salon itd.. Gratuluje chciałam spytać czy w Pani domku bylo podnoszone troszke poddasze czy wysokosci scianek zostaly zachowane takie jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaw 28.04.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 dziękuję ścianki u góry podnieśliśmy, ale nie pamiętam już, czy o jeden pustak, czy o dwa... raczej o jeden... nie jestem pewna za to trzeba mieć na względzie oglądając foty, że nasz domek w ogóle jest powiększony o 1m na długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadka 28.04.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) my niestety mamy waska dzialke i nie mozemy za duzo pozmieniac .Dlatego tez jesli sie da to chcemy pozbyc sie tej scianki dzielacej kuchnie od salonu aby zyskac na przestrzeni Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Nadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewe_Mat 20.05.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 I ja tu czasami też jeszcze zaglądam Nasz rogacz obecnie jest na etapie wykańczania Jeszcze nie mieszkamy ale już nie możemy się doczekać kiedy to nastąpi Pozdrawiam wszystkich odwiedzających to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaiGrzes 21.09.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 ... i my pozdrawiamy z naszego rogacza. Na dzień dzisiejszy wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadka 27.09.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 piekny domek. Nasz Rogacz został troszeczkę zmieniony.Dodalismy okienka. Wysuneliśmy i wyrównaliśmy tym samym elewacje frontową.dzięki temu w pomieszczeniu nr 8 mamy miejsce na małą pralnie. w pokoju na dole robimy kuchnie z duzymi szklanymi drzwiami na jadalnie z salonem w miejscu gdzie mialbyc kominek. kominek zrobilismy na scianie miedzy oknami na przeciwko lazienki. mam pytanie dotyczace lazienki na dole , czy w niej miesci sie prysznic? aczy schody sa wystarczajace czy za waskie? bojesie ze nic po nich nie wniesiemy... jesli ktos moglby odpowiedziec na moje pytania to z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadka 27.09.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 a i poszezylismy kosztem garazu kotlownie,poniewaz chcemy w niej umiescic piec na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaiGrzes 11.10.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 piekny domek. Nasz Rogacz został troszeczkę zmieniony.Dodalismy okienka. Wysuneliśmy i wyrównaliśmy tym samym elewacje frontową.dzięki temu w pomieszczeniu nr 8 mamy miejsce na małą pralnie. w pokoju na dole robimy kuchnie z duzymi szklanymi drzwiami na jadalnie z salonem w miejscu gdzie mialbyc kominek. kominek zrobilismy na scianie miedzy oknami na przeciwko lazienki. mam pytanie dotyczace lazienki na dole , czy w niej miesci sie prysznic? aczy schody sa wystarczajace czy za waskie? bojesie ze nic po nich nie wniesiemy... jesli ktos moglby odpowiedziec na moje pytania to z gory dziekuje W naszym domu też wprowadziliśmy sporo zmian. Gdzieś tam opisywałam wszystko. Schody są wąskie w porównaniu z innymi w domach, w których bywam, ale na tyle szerokie, by wnieść co trzeba. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować, ale jest to do zrobienia. W łazience na dole mamy wannę. Plany były takie, by dorobić do niej szklany parawan. Póki co go nie ma. Kotłowni nie powiększaliśmy, a mamy piec Defro taki na wszystko, bez podajnika, ale jest na niego miejsce. Opał również się mieści. Uważam, że to bardzo fajny i praktyczny projekt domu, ale warto go dopasować do swoich potrzeb. To jest trudne, bo dużo rozwiązań wychodzi "w praniu", jak już się mieszka. Dużo cennych rad jest w tym wątku. Grzech z nich nie skorzystać. Pozdrawiam Nadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts