Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A więc walczymy :) serce się raduje, jak na to patrzę. Podłogi się kładą, dajemy kafle w całym domu, tylko schody zrobimy drewniane. Kafle też są 'drewniane' więc chyba sie to skomponuje w miarę dobrze, na dole daliśmy woodentic beige, u góry holtzer. Póki co efekt mi sie podoba. Kuchnia już zakupiona w ikei, czeka spokojnie na montaż, czekają też kafelki do dolnej łazienki. Powoli zaczynamy myśleć o wprowadzeniu się, może z końcem stycznia, mieszkając będzie łatwiej uporać się z wszędobylskim bałaganem i włożyć więcej własnej pracy.

Tymczasem wszystkim 'Rogaczom' i sympatykom życzymy radosnych świąt, pełnych pozytywnej energii i rodzinnego ciepła.

Dorota&Maciej

• 5 weeks później...
Witam na wstępie gratuluje wyboru projektu c110. Jako że jestem nowy potrzebował bym pewnych danych od doświadczonych kolegów. Jestem na etapie po zrobieniu fundamentu. Właśnie mam zamiar starać się o kredyt ale nie bardzo wiem od jakiej kwoty startować. Stąd moja prośba np do MRUVA, Abigeil, madaw lub innych czy istnieje możliwość uzyskania od was informacji ile wydaliście u siebie. Oto mój email [email protected] pozdrawiam i z góry dziękuje.

Witam;

mj1973 - gdzie budujecie swój domek, zdaje się, że poza naszym Wasz będzie drugi w okolicach Łodzi.

Odnoszę wrażenie, że obecnie mieszkacie na moim byłym osiedlu Zarzew.

Pozdrawiam

Domek budujemy w Klęku okolice lasu łagiewnickiego przy trasie Zgierz- Stryków.

Nie mieszkamy już na Zarzewie (trochę namieszłem w profilu) ale wychowałem się tam i mieszkałem

od urodzenia ,zresztą moja żonka również. Pozdrawiam

Witam wszystkich serce sie radyje jak rosna rogacze,my juz plyteczki kladziemy jedna lazienka gotowa teraz czas na druga w lutym przychodzi Pan bedzie kłaść parkiety ,my tez mieszkamy niedaleko łodzi 50km,tylko w strone Bełchatowa ale nasz rogacz jest troszke zmieniony z zewnatrz,dodana jest facjatka z przodu i tylu.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich. My też mieszkamy niedaleko Łodzi a dokładnie 6 km za Sieradzem w stronę Wrocławia. Mieszkamy juz 2lata i niestety nie jest wszystko skończone bo kasy brak.

MRUVA a mogłabys wrzucić trochę więcej zdjęć na swoją stronkę bom ciekawa jak urządziłas domek??

Gorąco pozdrawiam

Witaj gwiazda, spróbuję w wolnej chwili coś wstawić jeśli znajdę login i hasło do picasweba, po prostu zapomniałam, ponieważ dawno nić nie wrzucałam. Pomimo, że też mieszkamy już dwa lata, nadal nie wszystko skończone, czekamy na zwrot vat-u i mam nadzieję, że uda się zamknąć braki, a sporo nam jeszcze zostało tak w środku jak i na zewnątrz.

Proszę napisz ile Was kosztowała barierka przy schodach na górze i gdzie coś takiego można zamówić.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witaj gwiazda, spróbuję w wolnej chwili coś wstawić jeśli znajdę login i hasło do picasweba, po prostu zapomniałam, ponieważ dawno nić nie wrzucałam. Pomimo, że też mieszkamy już dwa lata, nadal nie wszystko skończone, czekamy na zwrot vat-u i mam nadzieję, że uda się zamknąć braki, a sporo nam jeszcze zostało tak w środku jak i na zewnątrz.

Proszę napisz ile Was kosztowała barierka przy schodach na górze i gdzie coś takiego można zamówić.

Pozdrawiam

Hej Mruva. Barierka kosztowała nas 2.000 zł wraz z materiałem. Ze względu na to, że klatka schodowa jest wąska zrobiliśmy tą barierkę rozkręcaną. A barierkę robił nam taki jeden gościu, którego mąż przypadkiem poznał jak przyjechał do niego do firmy. Więcej nie wiem, chociaż teraz to jakoś się ogłaszają w sprawie barierek, musisz tylko poszukać.

• 2 weeks później...

Witam.

Zima za nami czas się wziąć do pracy.

Brygada zaczyna od początku kwietnia , góra chyba pójdzie szybko więc na maj jestem umówiony z cieślą

i robimy dach. Myślę że do wakacji będą okna i drzwi. Instalcję planuję na lipiec więc w sierpniu(mam nadzieję)

będzie STZ. Tyle planów na które starczy kasy. Trzeba mieszkanie sprzedać a na rynku bryndza...

Dla zainteresowanych dach będzie kosztował ok. 50000

Dachówka Tondach holenderka angoba , 4 okna + wyłaz , bez deskowania.

Robocizna ok. 18000

Pozdrawiam

SCIANKA KOLANKOWA

hej czy ktos z Rogaczy podniosl scianke kolankowa nad garazem,jesli tak to o ile? jeden pustak czy moze dwa pustaki?

Moj murarz proponuje podniesienie o jeden pustak lub dwa mam zdecycowac.

jak taki garaz wyglada wzgledem domu? -( podnosi sie caly dach garazu )

czy zyskuje sie duzo wiecej miejsca w pomieszczeniu nad garazem,

Czy macie zdjecia takiego ROGACZA z podniesiona scianka kolankowa