Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z tego co kojarzę to my chyba też pokój nad garażem o jeden pustak podnieśliśmy.

A tak w ogóle to wpadłam zameldować, że dołączyliśmy do grona rogaczy mieszkających. Jakoś w pierwszej połowie lutego udało się wykończyć na tyle, żeby się wprowadzić. Jeszcze sporo zostało do zrobienia, ale wewnątrz jesteśmy w zasadzie ogarnięci jako tako. A na zewnątrz powolutku się zrobi. Póki co odgradzamy się siatką, bo sąsiednie działki jeszcze puste.

I muszę to powiedzieć - super się mieszka w rogaczu :)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

madaw - serdeczne gratulacje :) Super sobie wykończyliście! Nawet nie wiesz ile razy oglądałam już waszą galerię :D My jesteśmy na etapie dachu - jest odeskowany i pokryty papą teraz wybieramy dachówkę i wyceniamy okna - a więc pomału do przodu :) Ehss zamieszkałoby się już w tym naszym Rogaczu... (ale jeszcze troszkę...) Pozdrawiam wszystkich :) no i do roboty bo już wiosnę mamy :D

Modaw-gratulację,tak to już można mieszakać i nareszcie na swoim,resztę można zrobić powoli poźniej!!!!Ale wam Zazdroszczę !!!!!!!!!!!!!!!!!

U nas lazienki zrobione, teraz robimy podłogi ale i tak jeszcze duzo rzeczy do zrobienia,

MOdaw jesli mogę spytać to z jakiej firmy macie drzwi wewnętrzne bo bardzo mi sie podobają a musimy juz sie na jakies zdecydować oraz piekarnik i mikrofalę-jak się sprawuje ten model?

teraz czas na wybór kuchni i to chyba najgorsze co może być,tyle rzeczy sie podoba i trudno się na coś zdecydować!!!!

P.s.Fajne macie dzieciaczki pocieszki małe !!!!Kochane rozrabiaki!!!

pozdrawiam

Eviva dziękujemy :)

drzwi mamy DRE Premium w kolorze ciemny orzech ryfla, powiem nieskromnie, że wszyscy zwracają na nie uwagę, że ładne.

Piekarnik i mikrofala z Ikei, jak i cała reszta mebli i sprzętów kuchennych /poza lodówką jedynie/. Piekarnik to jeden z tańszych ikeowych, Framtid OV9, jak dla nas wystarczy i działa bez zarzutu. Mikrofala najtańsza, Framtid MW3, wg mnie to i tak wypas ;)

Wrzuciłam zdjęcie moich chlopaków ,niestety nie mam w pracy zdjęć z budowy ale postaram sie zamieścić je jak najszybciej. W sobotę wypucowałam moją jedną łazienkę na tip top łącznie z lustrami, druga jeszcze do malowania wiec jest zakryta folią ale tez zobaczy niedługo światlo dzienne, ciekawa jestem jak "rogacze zareagują na mojego zmienionego rogacza, łazienka mi się podoba bo jest duża i przestronna, tylko ciekawe jak bedzie sie sprzatac.

pozdrawiam eviva

http://picasaweb.google.com/vivaec

Eviva widzę, że podobny rozmiar kataklizmu mamy :)) super masz dzieciaczki, w jakim są wieku dokładnie ?

Domek z zewnątrz też zyskał dzięki powiększeniu lukarny, a pewnie i wewnątrz spooooro więcej miejsca. Łazienka u góry to juz chyba salon kąpielowy, nie mogę się doczekac, kiedy ją pokażesz.

Gwiazda dziękujemy :) Waszą kuchnią sie też lekko inspirowaliśmy projektując swoją ;)

W ogóle to fascynujące jest, niby jeden i ten sam projekt, a każdy domek inny, niepowtarzalny.

Życzymy wszystkim radosnych i zdrowych świąt

Dorota&Maciej

• 2 weeks później...

Madawmoje chłopaki są w wieku 18m i 4.5 lat ,dają nieźle popalić, niestety wkurza mnie to że te prace tak wolno idą, ale po pracy pedzę do nich,nie mam ich z kim zostawić ,mały za maly na sprzątanie a starszy silnie uczulony na kurz wiec jak mam go zabrac w to sprzatanie kurzów i pyłów jakie teraz tam są.Koszmar!!!!no i tak wszystko tak wolno idzie bo w końcu kiedy mam tam sprzatać ,potrzebny jest dłuższy urlop,a tu szykuje mi się wyjazd na 21 dni do sanatorium z dzieckiem i przydałoby sie jeszcze troche urlopu na wyprowadzkę bo chcielibyśy już w tym roku zamieszkać no i powiedzcie kiedy to robić!!!!!!!!!!!a samo się nie chce zrobić!!!!!!!!!!

gwiazdaCo do mojej lazienki na górze to rzeczywiscie jak dla mnie jest bardzo duza,zrobiłam zdjęcia dolnej łazienki wiec zamieszczę je w wolnej chwili , niestety gorna poprzykrywana jest foliami bo będzie malowana wiec te zdjęcia będą pożniej.Mam tylko jeden problem wymysliłam sobie te wielkie okna zobaczymy jak ja je zakryję,myśle nad tym bardzo intensywnie.

teraz spedzam czas na szukaniu sprzetu do kuchni ,jest tego tak wiele ze cięzko sie na cos zdecydowac, a kasy ubywa a jeszcze tyle do zrobienia.

Pozdarwiam wszystkich

Właśnie jestem

GWIAZDA - właśnie oglądam twoją kuchnię i zobaczyłam że masz piekarnik z AMICI oraz mikrofalę,możesz powiedzieć jak się sprawują bo tez biore je pod uwage tylko mikrofale tą wiekszą bo ta wydawała mi sie za mała, czy wchodzi w nią zwykły duży talerz.piekarnik ten z pokretłami chowanymi raczej wchodzi w grę tylko one nie maja czyszczenia parowego chyba? a twoja ma?jak to sie sprawdza w życiu.

A i jeszcze jedno potrzebuje płytę gazową a widze ze ty tez taka masz,jeśli mozesz podac to napisz jaką i czy są problemy z jej doczyszczeniem jeśli jest to szkło i kazdy palnik osobno!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam

Eviva ta dolna łazienka też spora Wam wyszła, fajna bardzo :)

nasze maluchy trochę młodsze i też był problem sprzątać z nimi i przeprowadzać się. Ostatecznie do sprzątania najęłam dwie panie, zanim się wprowadziliśmy ogarniały dom 2 dni, pomyły okna etc, potem już po zamieszkaniu jak się w miarę rozpakowaliśmy i zakończyliśmy malowanie to znów na jeden dzien wzięłam. Teraz już sama daję radę ;) ale do mycia okien chyba niebawem znowu je zaproszę...

A my kończymy urządzanie sypialni naszej /nad garażem/ i garderoby. Nie mogę się doczekać, bo już trzeci miesiąc jak ciuchy w kartonach leżą ;)

A na zewnątrz ogrodziliśmy się z boków siatką, od frontu mamy przygotowane pod płot, tylko niestety umówiony pan od wykonania płotu zdezerterował i nie wiemy, co dalej... :/