Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Madaw - ja wam zazdroszczę tego rozwiązania z górnym pokojem nad garażem,my skorzystaliśy z uprzejmości MRUVY i pojechaliśy obejrzeć ich dom ale niestyty to rozwiazanie bylo juz u nas niemożliwe bo nasz Rogacz już był pobudowany ,teraz było by dla nas wspaniałe.

Więc dla nowych ROGACZY -temat warty zastanowienia się.

U nas wpadli w dwa dni położyli parkiet i juz pokoje inaczej wygladają, teraz musza nabrać mocy i za miesiac lakierowanie.

Działkę na szczęście mam ogrodzoną ponieważ mam duży sad wiśniowy,co prawda tylko siatką i żywopłotem ale narazie musi starczyć, nie przeszkadza to by zamieszakć w naszej "japoni".

Co do sprzatania to masz rację przydałby się ktoś,teraz to częściowo robi mój mąż,co do okien to jak je pierwszy raz myłam to zdecydowanie stwierdziłam że zrobiłam ich za dużo i za duże.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

[madaw] Właśnie jesteśmy po przeglądnięciu zdjęć, BARDZo nam się podoba Wasz domek. Jesteśmy przekonani do niego w 101% :)

Mamy ładną działkę ustawioną na południe i chcemy w tym projekcie zwiększyć maksymalnie okna od strony ogrodu (na taras i w pokoju)

Moje pytanie do Was, z jakimi ograniczeniami się spotkaliście przy powiększaniu okna z drzwiami przesuwnymi z salonu na taras ?

Czy możecie przesłać zdjęcie Waszego projektu ?

Bardzo byśmy byli wdzięczni, pozdrawiamy.

P.S.

Za około 2 miesiące wybieramy sie na weekend nad morzem, chętnie bym zobaczym na żywo Waszego Rogacza i porozmawiał.

GWIAZDA - właśnie oglądam twoją kuchnię i zobaczyłam że masz piekarnik z AMICI oraz mikrofalę,możesz powiedzieć jak się sprawują bo tez biore je pod uwage tylko mikrofale tą wiekszą bo ta wydawała mi sie za mała, czy wchodzi w nią zwykły duży talerz.piekarnik ten z pokretłami chowanymi raczej wchodzi w grę tylko one nie maja czyszczenia parowego chyba? a twoja ma?jak to sie sprawdza w życiu.

A i jeszcze jedno potrzebuje płytę gazową a widze ze ty tez taka masz,jeśli mozesz podac to napisz jaką i czy są problemy z jej doczyszczeniem jeśli jest to szkło i kazdy palnik osobno!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam

Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, bo być może już zakupiłaś sprzęt. Ale co do niego to faktycznie piekarnik, mikrofala jak i płyta to AMICA. Z piekarnika jestem bardzo zadowolona, czyszczenia parowego on nie posiada. Mikrofala też nie jest zła, chociaż jest mała, ale duży talerz spokojnie wchodzi. Najbardziej zła jestem na płytę grzejną bo to cholerstwo strasznie się czyści. Ma szybę która się ciągle zamazuje, palniki jest ciężko też doczyścić. Ja wszystko kupowałąm przez intrernet bo w sklepie u mnie było dużo droższe. A tak kupująna http://www.magicznaplaneta.pl wyszło o 1000 zł taniej.

Gorąco pozdrawiam

Witam, dawno nie zaglądałam tu, ale prace przy budowie naszego domku cały czas trwają. Całość nabiera ładnego wyglądu. W projekcie nanieśliśmy wiele zmian, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z nich. Chętnie podzielę się z zainteresowanymi naszymi zdjęciami z budowy (może będą inspiracją dla innych 'rogaczy'). Jesteśmy na etapie wykańczania wnętrz.

https://picasaweb.google.com/109684419809400130286/NaszDomekZaRogiem?authkey=Gv1sRgCNqtxpjpverbLw#

Edytowane przez Jolaked

@ Jolaked -ja jestem chętna na obejrzenie waszej galerii :) podaje maila [email protected]

Gdzie dokładnie budujecie Rogacza? My mieszkamy ok 60 km od Zielonej Góry :)

@Eviva -wrzuć jak możesz więcej zdjęć- jestem bardzo ciekawa waszych rozwiązań :)

@Madaw -poddasze wykorzystane w bardzo pomysłowy sposób :)

Ja planuję tam zrobić jadalnię/ pokój na imprezy rodzinne w starym stylu :)

To forum to prawdziwa skarbnica - jeden projekt a tak wiele rozwiązań :)

Pozdrawiam wszystkich

witam ponownie, wrzuciłam zdjęcia post wyżej (miłego oglądania). Nasze zmiany dotyczyły między innymi podniesienia ścianki kolankowej (oprócz garażu), wstawienie jednego dużego okna w jadalni zamiast dwóch mniejszych, dodania drzwi tarasowych również w pokoju obok salonu (lubię duże przeszklenia pomieszczeń), łazienkę na dole zrobiliśmy zaraz na prawo, a za schodami przejście do garażu. Narazie nie planujemy drzwi do salonu (może kiedyś), a do kuchni jest łuk zamiast drzwi, czyli dół tworzy jedna całość, oddzielająca tylko kuchnię od salonu. Edytowane przez Jolaked

Ewa_Mat - w tej chwili jestem w sanatorium z dzieckiem ,ale wiem ze juz założone mamy podłogi,jak ogarnę górną łazienkę to wkleję zdjecia bo jest juz tez gotowa,kominek itd tylko musze się zebrać bo tak jakoś przy dzieciakach nie ma czasy.

Gwiazda-dzięki za podpowiedz z tą Amicą ,na kupnie sprzetu skupie sie jak wroce, mialam juz wybrane typy ale nie wiedzialam jak sie sprawdza,co do tej plyty to mnie załamałaś bo juz kompletnie nie wiem na co się zdecydować

• 2 months później...

prawie trzy miesiące minęło od ostatniego posta , straszna cisza na forum chyba wszyscy budują rogacza...

u mnie w strasznych bólach dom zamknięty , zrobiona cała instalacja elektryczna i połowę hydrauliki , tynki wczoraj skończone...

jestem wstępnie umówiony na wylewkę , czekam na styropian...

najważniejsze że sprzedałem mieszkanie ( też po ciężkich bólach ) jest zastrzyk gotówki...

pozdrawiam wszystkich , mam nadzieję że wątek nie umrze śmiercią naturalną

Witam wszystkich budujących lub planujących budowę Domu za rogiem!

Aktualnie jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Świetnie, że istnieje takie forum- dla nas było źródłem wielu cennych porad dlatego wielkie dzięku za wszystkie uwagi, zwłaszcza tych osób, które już wybudowały domek i podzieliły się swoimi praktycznymi spostrzeżeniami! Wszystkich serdecznie pozdrawiamy :)

J & A

• 1 month później...

Do MADAW

i innych ROGACZY ;)

Hej MADAW mam prosbe wlasnie zabralem sie za wykop pod fundament ganku i cos mi sie nie zgadza z pomiarami, zajrzalem na forum jak inni rogacze maja zrobione ganki i tarasy. Chodzi o to ze wysokosc ganu na Twoich zdjeciach w dziale '' wokol domu'' zdjecie nr 16 i 32 pokazuje duza przerwe miedzy ostatnim bloczkiem sciany ganku a progiem drzwi, w moim przypadu wysokosc miedzy ostatnim bloczkiem fundamentu ganku a dolem futryny drzwi wejsciowych wynosi 22 cm u Ciebie wyglada podobnie piszesz ze zrobicie tam klinkier to jest jakies1,5 cm wyzej a przerwa wynosi min. 20 cm jak wykonaliscie te brakujaca roznice poziomow? mozesz wklec zdjecie jak wyglada ganek lub taras na po wykonczeniu?

• 4 weeks później...