eviva 27.04.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Madaw - ja wam zazdroszczę tego rozwiązania z górnym pokojem nad garażem,my skorzystaliśy z uprzejmości MRUVY i pojechaliśy obejrzeć ich dom ale niestyty to rozwiazanie bylo juz u nas niemożliwe bo nasz Rogacz już był pobudowany ,teraz było by dla nas wspaniałe.Więc dla nowych ROGACZY -temat warty zastanowienia się. U nas wpadli w dwa dni położyli parkiet i juz pokoje inaczej wygladają, teraz musza nabrać mocy i za miesiac lakierowanie. Działkę na szczęście mam ogrodzoną ponieważ mam duży sad wiśniowy,co prawda tylko siatką i żywopłotem ale narazie musi starczyć, nie przeszkadza to by zamieszakć w naszej "japoni". Co do sprzatania to masz rację przydałby się ktoś,teraz to częściowo robi mój mąż,co do okien to jak je pierwszy raz myłam to zdecydowanie stwierdziłam że zrobiłam ich za dużo i za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaw 09.05.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 my też baardzo lubimy nasz pokój nad garażem, to był chyba jeden z lepszych pomysłów naszych na adaptację projektu wrzuciłam kilka fot do albumu jak go urządziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemotore 14.05.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam [madaw] Właśnie jesteśmy po przeglądnięciu zdjęć, BARDZo nam się podoba Wasz domek. Jesteśmy przekonani do niego w 101% Mamy ładną działkę ustawioną na południe i chcemy w tym projekcie zwiększyć maksymalnie okna od strony ogrodu (na taras i w pokoju) Moje pytanie do Was, z jakimi ograniczeniami się spotkaliście przy powiększaniu okna z drzwiami przesuwnymi z salonu na taras ? Czy możecie przesłać zdjęcie Waszego projektu ? Bardzo byśmy byli wdzięczni, pozdrawiamy. P.S. Za około 2 miesiące wybieramy sie na weekend nad morzem, chętnie bym zobaczym na żywo Waszego Rogacza i porozmawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaw 14.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 kemtore nie bardzo rozumiem jakie ograniczenia masz na myśli z tym oknem... zrobiliśmy je takie duże, jakie chcieliśmy mieć podaj proszę swój adres @ to prześlę rzuty projektu oczywiście zapraszamy jak macie ochotę obejrzeć, żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazda 15.05.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 GWIAZDA - właśnie oglądam twoją kuchnię i zobaczyłam że masz piekarnik z AMICI oraz mikrofalę,możesz powiedzieć jak się sprawują bo tez biore je pod uwage tylko mikrofale tą wiekszą bo ta wydawała mi sie za mała, czy wchodzi w nią zwykły duży talerz.piekarnik ten z pokretłami chowanymi raczej wchodzi w grę tylko one nie maja czyszczenia parowego chyba? a twoja ma?jak to sie sprawdza w życiu. A i jeszcze jedno potrzebuje płytę gazową a widze ze ty tez taka masz,jeśli mozesz podac to napisz jaką i czy są problemy z jej doczyszczeniem jeśli jest to szkło i kazdy palnik osobno!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, bo być może już zakupiłaś sprzęt. Ale co do niego to faktycznie piekarnik, mikrofala jak i płyta to AMICA. Z piekarnika jestem bardzo zadowolona, czyszczenia parowego on nie posiada. Mikrofala też nie jest zła, chociaż jest mała, ale duży talerz spokojnie wchodzi. Najbardziej zła jestem na płytę grzejną bo to cholerstwo strasznie się czyści. Ma szybę która się ciągle zamazuje, palniki jest ciężko też doczyścić. Ja wszystko kupowałąm przez intrernet bo w sklepie u mnie było dużo droższe. A tak kupująna http://www.magicznaplaneta.pl wyszło o 1000 zł taniej. Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolaked 22.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Witam, dawno nie zaglądałam tu, ale prace przy budowie naszego domku cały czas trwają. Całość nabiera ładnego wyglądu. W projekcie nanieśliśmy wiele zmian, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z nich. Chętnie podzielę się z zainteresowanymi naszymi zdjęciami z budowy (może będą inspiracją dla innych 'rogaczy'). Jesteśmy na etapie wykańczania wnętrz. https://picasaweb.google.com/109684419809400130286/NaszDomekZaRogiem?authkey=Gv1sRgCNqtxpjpverbLw# Edytowane 28 Maja 2012 przez Jolaked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewe_Mat 23.05.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 @ Jolaked -ja jestem chętna na obejrzenie waszej galerii podaje maila [email protected] Gdzie dokładnie budujecie Rogacza? My mieszkamy ok 60 km od Zielonej Góry @Eviva -wrzuć jak możesz więcej zdjęć- jestem bardzo ciekawa waszych rozwiązań @Madaw -poddasze wykorzystane w bardzo pomysłowy sposób Ja planuję tam zrobić jadalnię/ pokój na imprezy rodzinne w starym stylu To forum to prawdziwa skarbnica - jeden projekt a tak wiele rozwiązań Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzen77 23.05.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Jolaked ja również prosiłbym o zdięcia i podaje emaila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 24.05.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Chętnie podzielę się z zainteresowanymi naszymi zdjęciami z budowy (może będą inspiracją dla innych 'rogaczy'). Ja też jestem zainteresowany zdjęciami. Poproszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolaked 28.05.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) witam ponownie, wrzuciłam zdjęcia post wyżej (miłego oglądania). Nasze zmiany dotyczyły między innymi podniesienia ścianki kolankowej (oprócz garażu), wstawienie jednego dużego okna w jadalni zamiast dwóch mniejszych, dodania drzwi tarasowych również w pokoju obok salonu (lubię duże przeszklenia pomieszczeń), łazienkę na dole zrobiliśmy zaraz na prawo, a za schodami przejście do garażu. Narazie nie planujemy drzwi do salonu (może kiedyś), a do kuchni jest łuk zamiast drzwi, czyli dół tworzy jedna całość, oddzielająca tylko kuchnię od salonu. Edytowane 29 Maja 2012 przez Jolaked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolaked 29.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 rzen77 zdjęcia wrzuciłam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 31.05.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ewa_Mat - w tej chwili jestem w sanatorium z dzieckiem ,ale wiem ze juz założone mamy podłogi,jak ogarnę górną łazienkę to wkleję zdjecia bo jest juz tez gotowa,kominek itd tylko musze się zebrać bo tak jakoś przy dzieciakach nie ma czasy. Gwiazda-dzięki za podpowiedz z tą Amicą ,na kupnie sprzetu skupie sie jak wroce, mialam juz wybrane typy ale nie wiedzialam jak sie sprawdza,co do tej plyty to mnie załamałaś bo juz kompletnie nie wiem na co się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj1973 29.08.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 prawie trzy miesiące minęło od ostatniego posta , straszna cisza na forum chyba wszyscy budują rogacza...u mnie w strasznych bólach dom zamknięty , zrobiona cała instalacja elektryczna i połowę hydrauliki , tynki wczoraj skończone...jestem wstępnie umówiony na wylewkę , czekam na styropian...najważniejsze że sprzedałem mieszkanie ( też po ciężkich bólach ) jest zastrzyk gotówki...pozdrawiam wszystkich , mam nadzieję że wątek nie umrze śmiercią naturalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 03.09.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 też mam nadzieję,że nie umrze,bo my choć ciągle daleko w polu z wykończeniem to ciągle jesteśmy zachwyceniu rogaczem.Ostatnio posegregowałam ubrania dzieci (no trójeczka to jest co segregować) i zaniosłam na strych i wtedy jeszcze bardziej się w nim zakochała - 40m2 do zagracenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustinaD 05.09.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam wszystkich budujących lub planujących budowę Domu za rogiem! Aktualnie jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Świetnie, że istnieje takie forum- dla nas było źródłem wielu cennych porad dlatego wielkie dzięku za wszystkie uwagi, zwłaszcza tych osób, które już wybudowały domek i podzieliły się swoimi praktycznymi spostrzeżeniami! Wszystkich serdecznie pozdrawiamy J & A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj1973 09.10.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 po długim oczekiwaniu w końcu mamy wylewki...teraz to już napewno z górki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 14.10.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Do MADAW i innych ROGACZY Hej MADAW mam prosbe wlasnie zabralem sie za wykop pod fundament ganku i cos mi sie nie zgadza z pomiarami, zajrzalem na forum jak inni rogacze maja zrobione ganki i tarasy. Chodzi o to ze wysokosc ganu na Twoich zdjeciach w dziale '' wokol domu'' zdjecie nr 16 i 32 pokazuje duza przerwe miedzy ostatnim bloczkiem sciany ganku a progiem drzwi, w moim przypadu wysokosc miedzy ostatnim bloczkiem fundamentu ganku a dolem futryny drzwi wejsciowych wynosi 22 cm u Ciebie wyglada podobnie piszesz ze zrobicie tam klinkier to jest jakies1,5 cm wyzej a przerwa wynosi min. 20 cm jak wykonaliscie te brakujaca roznice poziomow? mozesz wklec zdjecie jak wyglada ganek lub taras na po wykonczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 11.11.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Witam wszystkich, widze ze wszyscy się budują bo cisza tu taka.Chciałam się pochwalić moją kuchnią i pokojem małego bo my juz przeszliśmy etap budowania,jeszcze wiele brakuje zeby było miło bo dodatki duzo daja ale z czasem zapełni się wszystko pozdrawiam wszystkich eviva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 11.11.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 NO I ZNOWY BRAK STRONY http://picasaweb.google.com/vivaec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazda 16.11.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 NO I ZNOWY BRAK STRONY http://picasaweb.google.com/vivaec Jestem pod wrażeniem wnętrza twojego domu. Widać, że co rogacz to inaczej urządzony i to jest super. Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts