anstak 08.06.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Czesc Mariusze, Wiem, że co prawda wielu tu ma wycenioną robocizne za stan surowy otwarty znacznie niższą niż ja ( ok 35 tys z dachem, oknami połaciowymi, orynnowaniem, tarasem), to jednak ze względu na dobrą opinie wykonawcy od bardzo zaufanych osób zdecydowalismy sie na tego właśnie wykonawcę. Oferty na ta sama robociznę miałam skrajne od 17.000 tys do 67.000 (!). generalnie ceny robocizny z miesiąca na miesiąc ida w góre, bo wielu wyjeżdża na zachód . Materiały wyceniano mi ostatnio wstępnie na ok 75.000, ale ja zawodowo zajmuje się negocjacjami, wiec mysle, ze i tu sobie poradzę Mysle, że jezeli firma jest ok, z dobrą opinią to cena 114.000 jak na fakt, że kłopot masz z głowy jest do akceptacji, ale jeszcze trochę ponegocjuj. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filon 11.06.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Zamierzam zbudować dom według projektu "dom za rogiem". Czy ktoś, kto jest w trakcie realizacji (może już po) pozwoliłby mi na żywo zobaczyć rezultaty budowy. Wprawdzie mieszkam w Toruniu, ale z przyjemnością wybiorę sie nawet w dalszą podróż. Nawet najdłuższe wpatrywanie się w projekt nie zastapi możliwości zobaczenia zrealizowanego budynku.Pozdrawiam i proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 11.06.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Jest juz na ten temat wątek na forum. Może tam zajrzysz?http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 16.06.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witam Wszem i wobec z entuzjazmem donoszę, że w środę opijaliśmy wianek naszego Domu za Rogiem!!! Stoi już nakryty dachem. Wiecie jakiego cudownego doznałam uczucia, gdy siedziałam w nocy na poddaszu, po ciemku, i docierało do mnie powoli, że to mój dom... Wszystkim Wam życzę, żebyście jak najszybciej poczuli to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jancio75 18.06.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam wszystkichchciałem tylko wtrącić ku pamięci dla tych co budują w systemie ściany zewnętrznej z ociepleniem:pamiętajcie że przed położeniem blachodachówki trzeba ocieplić lukarnę i ścianę między garażem a częścią mieszkalną domu.Ja nie wiedziałem i teraz dekarz czeka aż ocieplą a czas leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusze 21.06.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 WItam, Iveta- gratulacje! Jak juz macie dach , to możesz coś przyblizyć na temat kabiny przysznicowej na górze w łazience? Z projektu wynika mi że będzie tam dość nisko. Masz już wymiary?. No i taka prośba malutka, czy możesz podać na priva ile w takim stanie do tej pory kosztował wasz domek? Antsak, dzięki za info. Pozdrawiam wszystkich za rogiem [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Dziękuję Mariusze. Podam orientacyjne wymiary, jeśli chodzi o wnękę na kabinę prysznicową. Szerokość od ścianki graniczącej ze schodami do ściany na której jest lukarna wynosi ok. 180cm. Docelowa wysokość 1m od ścianki przy schodach w kierunku ściany z lukarną (już pod skosem) jakieś 200cm. Przy ścianie z lukarną ok. 130cm. Spokojnie da się zrobić kabinę, i to całkiem sporą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że zrobienie instalacji pochłania tyle czasu. Właśnie kończymy zakładać elektrykę i system alarmowy. Zrobienie samych zdjęć rozmieszczenia przewodów zajmie chyba pół dnia. Od jutra wchodzą tynkarze, a niedługo po nich dekarz z dachówką. Jednym słowem - są widoki na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusze 25.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Dzięki Iveta. Była na forum taka martwa cisza, że myślałem - albo wszyscy budują, albo wyjechali na wakacje . A tak na serio, to też pomyślę o kabinie w tym miejscu. Przeglądając poprzednie posty Krupiarza widziałem że chcecie ułożyć GWC . Ktoś wam to projektował czy sami macie system na rozprowadzenie powietrza. I jeszcze jedno pytanko- czy w piątek można by obejrzeć wasz DOmek? Będę w Warszawie i tak mnie kusi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 MariuszeNie mamy gotowego projektu GWC. Generalnie mąż sam to rozplanował.Oczywiście zapraszamy do naszego domku. Ja wyjeżdżam jutro na wakacje ale będzie mąż. Tylko pewnie dopiero po pracy, ok. 19. O której będziesz w Wawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusze 25.06.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 W zasadzie to będę już w czwartek wieczorem. Najlepiej jak możesz, to wyślij mi na priva telefon do męża. Może spotkamy się w czwartek wieczorem, bo w piątek to droga do domu daleka... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 To całkiem fajne miejsce na kabinę. Pod skosem można zrobić jakieś miejsce do siedzienia albo półkę. Postanowiliśmy dołożyć dwa okna połaciowe w łazience. Jedno właśnie w kabinie prysznicowej a drugie nad wanną, która będzie po drugiej stronie lukarny. Ale rozpusta co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusze 25.06.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Do rozpusty to może słuzyć, a i owszem . Teraz mieszkam na poddaszu i mam w sumie 8 Veluxów/Fakro, i musze powiedzieć że wady są tylko dwie- szybko się brudzą no i to słońce latem.... A do nowego domu będą raczej Fakro , bo Veluxy po 10-u latach wyglądają nienajlepiej. I robią mnóstwo hałasu przy otwieraniu i zamykaniu. I jescze wróce do łazienki - a macie jakiś pomysł na bidet? A co do pralni, to nie wiem czy dobrze zrozumialem- będzie nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Pralnia faktycznie będzie nad garażem. A sedes i bidet będą po prawej stronie jak się wchodzi do łazienki, na tej ścianie co drzwi, za małą ścianką luksferową. Przesuneliśmy trochę w lewo drzwi do łazienki, żeby mogły się tam swobodnie zmieścić. (Mamy wersję lustrzaną projektu). Dwie umywalki po lewej stronie, na ścianie na przeciwko kabiny. Ponieważ ja do wyrośniętych nie należę, to pod lukarną będą dwa podświetlane, drewniane schodki, bo lukarna wyszła dość wysoko. Przyznam, że nie pomyślałam o tym, że okna mogą się zamykać ciszej lub głośniej hmmm Jeśli chodzi o słońce to można rolety zamontować. Zresztą będzie GWC więc może nie będzie aż tak gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusze 25.06.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Wbrew pozorom, ten hałas szczególnie wieczorem jest nieprzyjemny, a wynika z konstrukcji Veluxa- klamki połączonej z klapką. Kilka razy już obudziłem dziecię! A jeśli chodzi o rozmiesczenie w łazience, to nie do końca to sobie wyobrażam. Czy mogłabyś podesłać ( albo wkleić do albumu) jakiś rzucik malutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Niestety nie mam zeskanowanego rzutu, ale myślę, że niebawem da się to zrobić. Przekażę mężowi, żeby powklejał bo ja już jedną nogą w górach z dzięcięciem jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusze 25.06.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 No to miłego odpoczynku życzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iveta 25.06.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Dziękuję jak nie wiem co! A wszystkim budującym: Niech się mury pną do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 05.07.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam.Miło czytać, jak budowa się rozwija. I mam nadzieję na więcej informacji, bo rzeczywiście jakiś zastój zapanował u "rogaczy". A my niestety borykamy się jeszcze z pozwoleniem tzn. czekamy już na uprawomocnienie decyzji, chociaż trochę dłużej niz inni (dwoje współwłaścicieli sąsiedniej działki nie żyje i wtedy czeka się na wszystko o dwa tygodnie dłużej). A ekipę mamy już umówioną na 1 sierpnia. Mam nadzieję, że zdążymy.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 05.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam wszystkich, dość długo nie pisałam i musze się pochwalić, że u mnie już mury stawiają. Sama radość !!! Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts