Dziczki 09.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 A ktoś może ma też inne zestawienia kosztów robocizny dla "Rogacza". Zdajemy sobie sprawę, że 55 tys. zł to sporo, ale z drugiej strony jest to pełen zakres robót od zera do surowego zamkniętego, bez koparki i materiałów, budowa będzie zlokalizowana pod Kielcami. Firma robi wszystko, są bardzo solidni, w niedzielę mamy się spotkać na omówienie wszystkich szczegółów i zakresu prac i może wstępnie podpisać umowę. Mamy też namiary na inne firmy, które mogą się podjąć wykonania za 35-40 tys. zł, ale nie do końca jesteśmy przekonani o ich solidności. Może ktoś coś doradzi? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.11.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam przyszłych rogaczy, my też zaczynamy budowę wiosną 2008. My mamy naszego Rogacza u wyceny, w poniedziałek będę miała pierwsze dane. Jednak wydaje mi się, że 55 tyś. to sporo. Co do innych firm to najlepiej spytać gdzie budowali, pojechać i podpytać inwestorów czy są zadowolenii. Poszukajcie na forum grupy kieleckiej i spróbujcie tam podpytać a jeżeli nie istnieje to można założyć, na pewno wiele osób buduje w tym regionie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziczki 10.11.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Dzięki bardzo, za odpowiedź.Jutro idziemy do wykonawcy i będziemy wiedzieć dokładnie co się składa na kwotę 55 tys. zł. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 11.11.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam wieczorkiem Mam prośbę czy ktoś z tych kto już mieszka może umieścić jakieś nowe zdjęcia z środka domku? Szczególnie zależy mi na kuchni, łazience na dole i u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 11.11.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Hej ALien 01 ja jeszcze nie mieszkam, ale mam nadzieje nastąpi to wkrotce. na razie mamy kolejny maly poslizg związany z nagłą niespodziewaną ewakuacją pewnego wykonawcy partacza, który na dodatek o mało nie spalił nam domu . Wkrótvr postaram sie umieścic stare zdjecia w dzienniku, na ktorych jednak coś juz zaczyna być widac Za około póltora tygodnia bedziemy mieli już kuchnie wiec ona powinna byc warta zobaczenia ( mam nadzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam Czy w projekcie domu znajduję się osobno projekt instalacji grzewczej C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.11.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Tak są wszystkie projekty. Zorientowałam się, że bacznie analizujesz koszt budowy tego domku, czy mógłbyś się podzielić swoimi wyliczeniami i do jakiego stanu budowy one doszły?.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xzbyszek 12.11.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Dziczki Ja płaciłem za stan surowy otwarty za sama robociznę 32 tyś. zł21 tyś. zażyczyli sobie murarze za: fundamenty (bez izolacji): wylanie chudzika, murowanie, strop (tradycyjny, wylewany), wieniec, kominy, ściany działowe i tarasy800 zł kosztowało przygotowanie kanalizacji (robocizna + materiały) przed wylaniem chudzika.10 tyś. zapłaciłem za dach (wykonanie konstrukcji, deskowanie, krycie dachówka ceramiczną i obróbki blacharskie)Ekipa od dachu zapowiedziała mi, ze będę musiał dopłacić im ok. 1000 zł za wstawienie okien dachowych (nie montowałem ich od razu z obawy przed kradzieżą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.11.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 mruva jutro podeślę Ci na priva mój kosztorys tylko podaj maila. Czy ktoś może mi wysłać na maila [email protected] projekt instalacji elektrycznej, wodno-kanalizacyjnej i ogrzewania. Postaram się później oczywiście podzielić na forum moimi wyliczeniami tak jak było z dachem którego koszty udostępniłem na forum . Jeśli chodzi o ogrzewanie planuje kominek z płaszczem wodnym do tego kocioł gazowy kondensacyjny i do tego podłogówka plus grzejniki w sypialniach. Dzisiaj rozmawiałem z jedną ekipą to powiedzieli mi że za stan surowy zamknięty (sama robocizna) chcą 50tys. (okolice Szczecina). Nie wiem czy to dużo czy mało ale kupel pod Gryfinem (około 30kom od Szczecina) za podobny dom zapłacił 35tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.11.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 aLien01 - meil jest w moim profilu, postaram się zeskanować instalacje i przesłać. Odebraliśmy dzisiaj pierwszą wycenę - fundamenty, ściany i dach z położeniem dachówki i montażem okien dachowych (żaden sprzęt nas nie interesuje) 36300 + 7% VAT ale pewnie coś utargujemy. Zobaczymy co zaproponują inne ekipy, choć ten człowiek bardzo nam się podoba - ma wiedzę, znajomości i jest bardzo konkretny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 14.11.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam serdecznie po dłuższej nieobecności nowych - starych budowniczych i tych w trakcie. Niestety pracę mam taką, że czasami siedzę za biurkiem, a czasami w terenie (nawet na mrozach brrr...). Mam nadzieję, że po przeprowadzce szybko znajdziemy czas, aby zainstalować sobie w końcu internet w domu . Witam, Chcieliśmy oficjalnie podziękować Agnieszce i Michałowi za możliwość obejrzenia ich "Rogacza" w realu oraz o wszelkie porady i sugestie na co zwracać uwagę. Naprawdę ładny jest ten domek Muszę też wspomnieć o widoku jaki mają ze swojej działeczki na miasto. W nocy to dopiero musi być przyjemny widok. Upewniliśmy się w przekonaniu, że to jest właściwy projekt i to czego oczekujemy. A widok jest rewelacyjny, jak kiedyś uda mi się zrobić dobre zdjęcia nocą to zaraz się pochwalę. Pragniemy złożyc serdeczne podziękowania dla : Agniechy1 i Magdusi113 za pokaznie nam swoich domków. Podziękowania nasze są tym większe,że zrobili to bezinteresownie i poświęcili nam swój cenny czas, a wiadomo że nie maja go w nadmiarze i najlepiej pewnie by doba miała dla nich więcej niz 24 h. Szczególnie cenna była możliwość swobodnego z Wami porozmawiania. Kochani cieszę się bardzo, że udało nam się Was przekonać, że wybór tego domku jest jak najbardziej trafiony Jeśli kiedyś będziecie mieli znowu ochotę wpaść to już serdecznie zapraszam. A u nas robota wre, zależy nam bardzo na przeprowadzce do końca roku, trzymajcie proszę za nas kciuki. Kafelki mamy praktycznie już wszędzie położone, dzisiaj kończymy fugować łazienkę Większość prac malarskich też już za nami, została jeszcze ścianka kominkowa (tu planujemy jakąś fakturę) i obudowa kominka oraz hol i wiatrołap. Myślę, że w ogóle szalejemy z kolorami. W najbliższych dniach mają być montowane meble kuchenne (postaram się wkleić zdjęcia) i mam nadzieję, że dojedzie już sprzęt AGD, a w poniedziałek mają montować drzwi wewnętrzne. Została jeszcze biała armatura w łazience, ale to już praktycznie wybrane, tylko kupić (TYLKO!) Małż szaleje na zewnątrz z wylewaniem betonu przed wejściem do domu, no tu jeszcze trochę roboty zostało. Aha i dzisiaj w końcu montują nam alarm z prawdziwego zdarzenia wraz z czujką ogniową (jakie szczęście, że czasami spotykam na mieście starych, dobrych znajomych ) Mruva wkleiłam specjalnie do albumu (w końcu) zdjęcia ścianki między kuchnią a salonem. Mam nadzieję, że coś Ci to pomoże. Poza tym ktoś pytał o ocieplenie stryszku... my ocieplaliśmy, ale tylko wełną 15, a 5 pójdzie w suficie nad pokojami. My planujemy używać go do przechowywaniu paru gratów, zatem nam wydawało się, że warto je ocieplić. A muszę przyznać, że czuć różnicę. Jeszcze odnośnie fachowców, to muszę przyznać, że generalnie nie mamy z nimi problemu, bo większość rzeczy sami teraz robimy. Mamy jednego pana Leszka "złotą rączkę", niezawodny a przede wszystkim tani. Na temat stanu surowego to raczej nic nie pomogę, niestety... Pozdrawiam wszystkich ciepło w te zimne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 14.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 W najbliższych dniach mają być montowane meble kuchenne (postaram się wkleić zdjęcia) Oj bardzo czekamy na te zdjęcia! Jesteśmy strasznie ciekawi jak sobie rozplanowaliście kuchnię - i w ogóle - jak się zmienią Wasze wnętrza.Jak tylko się uporacie ze wszystkim - pokażcie !Trzymamy kciuki za przeprowadzkę. Pozdrówkaekra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Agniecha - dobrze, że się w końcu odezwałaś i serdeczne dzięki za ściankę w końcu odkryła się przedemną jej cała tajemnica. Dość ciekawy i intrygujący pomysł, muszę pokazać mężowi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 15.11.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam serdecznie po dłuższej nieobecności nowych - starych budowniczych i tych w trakcie. Niestety pracę mam taką, że czasami siedzę za biurkiem, a czasami w terenie (nawet na mrozach brrr...). Mam nadzieję, że po przeprowadzce szybko znajdziemy czas, aby zainstalować sobie w końcu internet w domu . Witam, Chcieliśmy oficjalnie podziękować Agnieszce i Michałowi za możliwość obejrzenia ich "Rogacza" w realu oraz o wszelkie porady i sugestie na co zwracać uwagę. Naprawdę ładny jest ten domek Muszę też wspomnieć o widoku jaki mają ze swojej działeczki na miasto. W nocy to dopiero musi być przyjemny widok. Upewniliśmy się w przekonaniu, że to jest właściwy projekt i to czego oczekujemy. A widok jest rewelacyjny, jak kiedyś uda mi się zrobić dobre zdjęcia nocą to zaraz się pochwalę. Pragniemy złożyc serdeczne podziękowania dla : Agniechy1 i Magdusi113 za pokaznie nam swoich domków. Podziękowania nasze są tym większe,że zrobili to bezinteresownie i poświęcili nam swój cenny czas, a wiadomo że nie maja go w nadmiarze i najlepiej pewnie by doba miała dla nich więcej niz 24 h. Szczególnie cenna była możliwość swobodnego z Wami porozmawiania. Kochani cieszę się bardzo, że udało nam się Was przekonać, że wybór tego domku jest jak najbardziej trafiony Jeśli kiedyś będziecie mieli znowu ochotę wpaść to już serdecznie zapraszam. A u nas robota wre, zależy nam bardzo na przeprowadzce do końca roku, trzymajcie proszę za nas kciuki. Kafelki mamy praktycznie już wszędzie położone, dzisiaj kończymy fugować łazienkę Większość prac malarskich też już za nami, została jeszcze ścianka kominkowa (tu planujemy jakąś fakturę) i obudowa kominka oraz hol i wiatrołap. Myślę, że w ogóle szalejemy z kolorami. W najbliższych dniach mają być montowane meble kuchenne (postaram się wkleić zdjęcia) i mam nadzieję, że dojedzie już sprzęt AGD, a w poniedziałek mają montować drzwi wewnętrzne. Została jeszcze biała armatura w łazience, ale to już praktycznie wybrane, tylko kupić (TYLKO!) Małż szaleje na zewnątrz z wylewaniem betonu przed wejściem do domu, no tu jeszcze trochę roboty zostało. Aha i dzisiaj w końcu montują nam alarm z prawdziwego zdarzenia wraz z czujką ogniową (jakie szczęście, że czasami spotykam na mieście starych, dobrych znajomych ) Mruva wkleiłam specjalnie do albumu (w końcu) zdjęcia ścianki między kuchnią a salonem. Mam nadzieję, że coś Ci to pomoże. Poza tym ktoś pytał o ocieplenie stryszku... my ocieplaliśmy, ale tylko wełną 15, a 5 pójdzie w suficie nad pokojami. My planujemy używać go do przechowywaniu paru gratów, zatem nam wydawało się, że warto je ocieplić. A muszę przyznać, że czuć różnicę. Jeszcze odnośnie fachowców, to muszę przyznać, że generalnie nie mamy z nimi problemu, bo większość rzeczy sami teraz robimy. Mamy jednego pana Leszka "złotą rączkę", niezawodny a przede wszystkim tani. Na temat stanu surowego to raczej nic nie pomogę, niestety... Pozdrawiam wszystkich ciepło w te zimne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.11.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Czy może ktoś napisać o stropie szczególnie chodzi mi o strop teriva, tzn. jakiej długości belki trzeba użyć, ile pustaków wychodzi na m2. Przydadzą mi się wszelkie informacje na temat stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.11.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 już mam tego linka agniecha1 dzisiaj mam małego kaca i nie funkcjonuje dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 15.11.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam, a ja mam własnie świeżutko montowane nowe meble w kuchni, link jest w stopce Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 15.11.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Jestem pod wrażeniem kuchni !!!!Patrzę i zaspokajam babską ciekawość !Wcześniej nie pomyslałam,że można na środku zrobić wyspę.Gratulacje.Z tego co się zorientowałam jest to pierwsza urządzona i opublikowana kuchnia Rogacza !W którym miejscu jest zmywarka ?Też zaplanowałam sobie,że zlewozmywak będzie w rogu, a nie pod oknem jak w projekcie.Były jakieś problemy w trakcie urządzania ? Pozdrawiam !ekra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekR 17.11.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witajcie, Bardzo spodobał nam się projekt C110a i zachęceni ciekawymi pomysłami z forum postanowiliśmy go wybudować. Jesteśmy na etapie adaptacji i tuż przed wystąpieniem o pozwolenie na budowę. Staramy się o ekipę ale chyba nieco zbyt późno.... Chciałbym prosić o pomoc w zrozumieniu dlaczego większość zdjęć, które dokumentują konstrukcje dachu przedstawiają płatwie na całej długości domu. Czy w poprzedniej wersji projektu (z garażem 1 stanowiskowym) tak właśnie zostalo to zaprojektowane? W moim projekcie figurują dwie płatwie P1 o długości jedynie 2,60 m. Przekroje i rzuty są zgodne natomiast przykładowa wizualizacja (na okładce) zawiera coś, co przypomina zakończenia płatwi. Pozdrowienia z Gdańska,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertevu 19.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Nie wiem jaki masz projekt , W naszym przypadku płatwie P1 składają się w istocie z dwóch odcinków. Oba te odcinki łączone są nad słupami S1.Krótszy odcinek ma około 450 cm , dłuższy ok. 660cm ale piszę to z pamięci , bo nie mam przy sobie zestawiania drewna tak ,że w sumie jest ponad 11 metrów ( część po ok. 60 cm wystaje po obu stronach poza ściany boczne tak jak jest na rysunku). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts