mruva 02.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witaj Aniu Ł - widzę, że też przenieśliscie taras na boczną stronę, ja również tak planuję tylko po obejrzeniu Twoich zdjęć zastanawiam się czy nie bedzie za mało swiatła, ponieważ my zrezygnowaiśmy z normalnego okna a chcemy tylko tarasowe w wymiarach 240/230. Czy możesz zdradzić jak szerokie jest Twoje okno tarasowe. Czy masz może jakieś zestawienie materiałów i kosztów które mogłabyś podeslać?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 02.03.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Aniu Ł. wasz domek jest taki jaki ma być nasz,bo nie jest odbiciem lustrzanym i ma taras z boku.Z wielką przyjemnością obejrzałam zdjęcia.Zazdroszczę, że wasz jest już taki,a my jeszcze tkwimy w papierkach,ale co się odwlecze to nie uciecze Ja również byłabym wdzięczna za zestawienie dotychczasowych kosztów. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Ł. 03.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Biorąc pod uwagę czas papierkologi stosowanej to też wydaje się, że już dużo za nami, ale coraz bardziej uświadamiamy sobie jak dużo przed nami, ale wszystko po kolei i w swoim czasie, choć miło byłoby mieszkać już w swoim domku Drzwi tarasowe mamy takie jak w projekcie czyli 180*230, obok okno 120*150. Żeby nie było tak bardzo zaburzonej proporcji dłuższy mamy balkon i myślę, że u nas ze światłem będzie oki. Taras wychodzi na południe. Oczywiście, że mam zestawienie materiałów i kosztów, ale jak na razie w wersji papierkowej, jak przerobię na wersję elektroniczną to podeślę Pozdrawiam i życzę wytrwałości w działaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 03.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 To ja też poproszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Kula 04.03.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 witam jesli mozna to i ja bym byl zainteresowany tym kosztorysem oto moj adres: [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuusia 04.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam witam wszystkich Rogaczy tych już mieszkających/budujących i tych grzebiących się w papierach;) My należymy jeszcze do tej trzeciej grupy, ale już niedługo;)) 2 może 3 tygodnie:) Zaczynamy inwestycję w okolicach Słubic, woj. lubuskie - C110 wersja lustrzana. Zmian w projekcie przy adaptacji nie nanosiliśmy żadnych, całość prawie w 100% nam odpowiada... zobaczymy jak będzie w trakcie;) oby nie było za późno! Bardzo sie cieszę że jest to forum, w wolnych chwilach nadrabiam lekturę... a co cenniejszymi uwagami w trakcie realizacji - będziemy się z Wami dzielić. Tymczasem zaczynamy walkę o kredyt... po wstępnym rekonesansie wygrało Millenium... zobaczymy jakie już konkretne warunki zaproponują w przyszłym tygodniu. Miałabym również WIELKĄ prośbę do Anny Ł. o: zestaw materiałów i kosztorys... chciałabym się "wgryźć" w temat - na adres [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 04.03.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Anuusia, i tak jesteście w lepszej sytuacji,bo my mamy nadzieję zacząć w połowie,może pod koniec kwietnia,a tak chciałaoby się już wbić łopatę... Aniu Ł mój mail [email protected].Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 04.03.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 My też koniec kwietnia, początek maja, jak uda nam się do tej pory załatwić kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 07.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Aniu Ł. Bardzo dziękujemy za kosztorys Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 07.03.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Czy ja również mogę liczyć na przesłanie kosztorysu Ani Ł. ?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 09.03.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Aniu wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Ł. 09.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Proszę bardzo Mam nadzieję, że razem damy radę zbudować jak najlepsze domy bez baboków jakichś okrutnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 09.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Aniu Ł. , dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkaa 09.03.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 witam! mam pytanie di tych, którzy juz mieszkają - ile mniej -więcej trwały u Was prace w środku domu - chodzi mi o okres od stanu surowego zamkniętego do czasu wykończenia podłóg i ścian, łazienki na dole. Mam dylemat - ponieważ musimy już wystawić mieszkanie na sprzedaż i nie wiem, czy 6 miesięcy nam wystarczy. Zakładam prace nieprzerwane ekip 2 osobowych 8 godz/dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Kula 09.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Biorąc pod uwagę czas papierkologi stosowanej to też wydaje się, że już dużo za nami, ale coraz bardziej uświadamiamy sobie jak dużo przed nami, ale wszystko po kolei i w swoim czasie, choć miło byłoby mieszkać już w swoim domku Drzwi tarasowe mamy takie jak w projekcie czyli 180*230, obok okno 120*150. Żeby nie było tak bardzo zaburzonej proporcji dłuższy mamy balkon i myślę, że u nas ze światłem będzie oki. Taras wychodzi na południe. Oczywiście, że mam zestawienie materiałów i kosztów, ale jak na razie w wersji papierkowej, jak przerobię na wersję elektroniczną to podeślę Pozdrawiam i życzę wytrwałości w działaniach Dzieki Aniu za kosztorys, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 10.03.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 mirkaa, myślę,że 6 miesięcy to realny czas na prace wykończeniowe...pod warunkiem,że żadna z ekip nie nawali... my w domu, w którym obecnie mieszkamy wstawialiśmy okna pod koniec czerwca, a 20 grudnia się wprowadziliśmy, ale to był 2003 rok i jakiś chyba mniejszy tłok na rynku budowlanym teraz miałam marzenie wprowadzić się na święta B.N. ale nie wiem, czy się uda...póki co w piątek przyszedł nam projekt - wybraliśmy C110 a wersję lustrzaną - i ostro ruszamy z papierologią, buuu póki co załatwiamy wszystkie pozwolenia bez wprowadzania zmian, w trakcie będziemy kombinowali, bo teraz nie ma czasu...mąż coś przebąkiwał o rozszerzeniu garażu, bo mówi,że ten trochę mały na 2 auta...ale to się jeszcze zobaczy:) ech, jak ja bym chciała juz zaczynać budowę... Aniu Ł, czy ja też moge prosić o kalkulację kosztów??mój mail: [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwarti 10.03.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 No i wysłałem projekt do wycenienia do kilku firm -oczywiście stan surowy otwarty. W związku z tym mam prośbę pochwalcie się za ile wam będą budować rogacza w 2008 roku.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 10.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Serdeczne podziekowania dla Anny Ł. za kosztorys - pozdrawiam! Przy okazji prośba do Krupiarza - planuję skopiować Twój pomysł z pralnia i garderoba nad garażem ale nie do końca wiem jak to podzielic i zagospodarować. Może mógłbyś wrzucic parę fotek jak to u Was wygląda? Byłabym wdzięczna Interesuje mnie tez Twoja ścianka z luksferów w górnej łazience. Na fotkach widać, że jest tam prysznic, czy w związku z tym widac na korytarzu osobe kąpiącą się? Może to głupie pytanie, ale nie mamy kompletnie doświadczenia z luksferami, a rozważamy doświetlenie klatki schodowej w taki sposób jak u Ciebie. No i skoro juz się rozpisałam to jeszcze pomęcze Agnieche i anstak ) Bardzo podobaja mi się Wasze kominki, też planuje podobny (z boczna szybą). Możecie napisac jakiej firmy i mocy są Wasze kominki, koszty tej przyjemności też mile widziane A pytanie kominkowe do wszystkich - planujecie płaszcz wodny, DGP, czy nic....tylko ogień dla przyjemności? My cały czas mieliśmy zamiar montować płaszcz wodny, ale po zgłebieniu tematu chyba sobie odpuścimy. Pozdrawiam wszystkich budujących! Mam ambitny plan na stan surowy otwarty w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 10.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 No i wysłałem projekt do wycenienia do kilku firm -oczywiście stan surowy otwarty. W związku z tym mam prośbę pochwalcie się za ile wam będą budować rogacza w 2008 roku. pozdr. Fundamenty,ściany, ścianki działowe itp. - robocizna = 32 000 (materiały sami kupujemy) Dach razem z podbitką ( robocizna razem z materiałami i oknami ) = 55 100 w tym sama robocizna to 16 580 Ciekawe jaką Ty dostaniesz wycenę. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 11.03.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No i wysłałem projekt do wycenienia do kilku firm -oczywiście stan surowy otwarty. W związku z tym mam prośbę pochwalcie się za ile wam będą budować rogacza w 2008 roku. pozdr. Jak się uda z kredytem to jestem umówiona na 38 tyś. (razem z dachem) - sama robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts