Wojtek Kula 19.03.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 popieram przedmowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 19.03.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja się nie spieram o wyższość jednej wersji nad drugą, jeżeli chodzi o funkcjonalność to mnie również odpowiada bardziej C110a, ale w w nowej też jest kilka ciekawych pomysłów. Dodatkowo chyba trochę mi brakuje rozmów na tym wątku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 19.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 nie mogę porównywać wersji 110a do 110b - byłbym stronniczy na korzyść budowanego (a) ale przyznać muszę że wersja (b) jest ciekawą propozycją, będąc w fazie wybierania projektu brałbym go pod uwagę... jest fajny Natomiast moje pierwsze wrażenie wizualne...to czy ten projekt jest podobny do wersji 110a ??? -prawie. Ale jak wszyscy wiemy, prawie robi wielką różnicę U nas na budowie prawie zima (znowu to "prawie" ) zacząłem kłaść elektrykę i trzeba było odłożyć pracę bo w połowie kwietnia wchodzi ekipa z dachówką a tu trzeba jeszcze wykonać izolację na facjacie i między dachami. na razie przykleiłem styropian i brakuje czasu żeby zaciągnąć siatkę, a po świętach muszę położyć tynk (tynk już załatwiony - kolor.. beżowy/ ekri... czy jakoś tak) aha jeszcze w kwietniu zapowiedział się hydraulik będziemy robić wod-kan. mam nadzieję że jakoś z transzami kredytu wylądujemy.... pozdrawiam budujących i wszystkich Nowych zaczynających. A tak na marginesie to życzymy wszystkim spokojnych świąt Wielkiej Nocy i mokrego dyngusu... cokolwiek będziecie moczyć.... P&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PA kontrast 19.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Szanowni PaństwoNowy projekt o nazwie Dom za rogiem C110b jest propozycją skierowaną głównie do osób posiadających działki z wjazdem od południa, chcących tą okololicznośc należycie wykorzystac budując swój dom. Stąd lokalizacja pokoju dziennego i dodatkowego pokoju na parterze - od frontu (południe), kuchni zaś od ogrodu (zachód, północ). Pierwotna wersja C110 w założeniach miała lokalizację na działkach z wjazdem od północy lub wschodu.pozdrawiamTW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 19.03.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 witam Pana Tomka! projekt (110b)jest bardzo ładny i przyjemny, ale i tak ten budowany przez nas (myślę tu o każdym kto na tym forum opisuje swój wybór) jest najładniejszy... bo własny, swój... nasza działka ma wjazd od zachodu i pewnie lepszym rozwiązaniem byłby projekt (b), ale co tam, 110a też się sprawdzi.. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Kula 20.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam wszystkich "Rogaczy" chcieliśmy się podzielić z Wami naszą radością. Jak pewnie juz wczesniej pisalem po miesiecznych rozwazaniach i burzliwych dyskusjach na przelomie stycznia i lutego pragnąc zbudować własne gniazdko, zakupiliśmy projekt "Domu za Rogiem C110a" czyli popularnego ROGACZA z Muratora i wzięliśmy udział w konkursie na uzasadnienie naszego wyboru. Pierwsze miejsce niesie ze sobą zwrot kosztów projektu, co w dzisiejszych czasach jest niemało. No więc przystąpiliśmy wraz z Żonką (a w sumie to wiekszy wkład wniosla w te prace Żonka) do tego konkursu z założeniem, że trzeba napisać tak, żebyśmy wygrali. Dwa wieczory wysiłku nas to kosztowało J, a ile wina przy tym poszło hohoohoho JJ. Potem kilka godzin korekcji, opraw graficznych ( w tym pozwolilem sobie zamiescic zdjecie domku ktoregos z formułowiczów z jego bazy zdjeciowej-mam nadzieje ze nie bedzie mial mi za to zazle), no i poszło … do Muratora. I cóż? No i wygraliśmy i zajęliśmy pierwsze miejsce hurrrraaaaaaa. No a teraz chwila chwały dla nas J. Poniżej dwa linki. Jeden pokazuje laureatów konkursu, drugi link pokazuje nasze „wypociny”. http://projekty.muratordom.pl/promocje.htm http://projekty.muratordom.pl/pliki/pdf/1miejsce_luty_2008.pdf Nie odbierajcie tego prosze jako chwalenie sie ale mysle fakt iz nasz i Wasz opis projektu domku wygral i jest godny polecenia. Uwazam, ze jest naprawde świetnym projektem. Życzę Wam miłej lektury. Korzystajac z okazji zycze Wszystkim Zdrowych i Wesolych Świat Wielkiej Nocy, spokoju, odpoczynku i kumulowania sil do dalszych prac budowlanych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 20.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wojtek - graaaatulacje pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 21.03.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dołączam sie do gratulacji dla Wojtka i jego zdolnej żonki!!!! No niezłe wypracowanko wysmarowaliście, zasługuje na pierwsze miejsce.! pozdrawiam a wszystkim życzę Wesołych Świąt (szkoda tylko, że białych teraz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 21.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Gratulacje Wojtek Przy okazji chciałam złożyć wszystkim Rogaczom Wesołych Świąt Wielkanocnych Dla mnie są to już drugie Święta Wielkanocne spędzane w domku Pozdrawiam Magda PS. Wrzuciłam zdjęcia jadalni i salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 21.03.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam, Wojtku - szczere gratulacje dla Ciebie i żony. Uzasadnienie bezkonkurencyjne. Jeżeli od samego początku tak pięknie współpracujecie nad realizacją projektu jakim jest budowa własnego domu, to jestem pewien że gładko budowe przebrniecie do końca. Uważajcie ino, byście w alkoholizm nie wpadli ps. mysle ze ten forumowicz od ktorego zapozyczyliscie zdjecie rogacza nie bedzie mial nic przeciw Magdusia - jedno pytanie dot. kuchni. Masz bardzo malo miejsca pomiedzy wlasciwym blatem a wyspa? Jak to sie w praktyce uzytkuje? Jak jest z mijaniem sie osob? Na zdjeciach nie widac co jest miedzy kuchnia i salonem. Masz tam jakas scianke? Jeszcze jedna uwaga techniczna po zimie pozwalajaca sciać ew. koszty. Zaobserwowalem,ze w ogole nie jest potrzebny grzejnik w pomieszczniu gospodarczym w przejsciu pomiedzy wiatrolapem i garazem oraz w garazu. Cala zime mialem te grzejniki zakrecone. Przy dobrze ocieplonym domu w pom. gosp. to ponad 15 st, w garazu nawet wiecej (u mnie to wynika z pieca na ekogroszek, ktory mimo iz jest dobrze izolowany ododaje dość ciepla), na tyle, ze spokojnie chodzilem tam w koszulce z krotkim rekawem. Dodam, ze brame mam segmentowa, dobrze izolowana (4cm). Robiac drugi raz bym ich nie dawal. To oszczednosc na grzejnickach, rurkach, rozdzielaczach, oplacie za robocizne dla hydraulika (za punkt). Polecam pod rozwage. Dla wszystkich juz mieszkajacych, budujacych sie i myslacych o budowie spokojnych i wesolych świąt Wielkiej Nocy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 21.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Moja kuchnia z wyspą w tym projekcie chyba wszystkich szokuje Kuchnia jest zrobiona zgodnie z projektem, czyli jest ścianka oddzielająca kuchnię od salonu, zresztą my tylko łazienke na dole przerabialiśmy na większą, tj. przesuneliśmy drzwi i zajęliśmy miejsce pod schodami. A wracając do kuchni, to spokojnie z mężem się mieścimy przechodząc obok siebie, od mebli do wyspy jest jakieś 70 cm z każdej strony. W użytkowaniu jest to wystarczająca ilość miejsca no i przy gotowaniu wyspa super się sprawdza Postaram sie w najbliższym czasie wrzucić jeszcze jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 21.03.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 No coz sa gusta i gusciki. Niejednokrotnie pisalem,ze o tych sie nie dyskutuje. Z praktycznego punktu widzenia to te 70cm to jednak bardzo malo. Tak mi się wydaje. I ja to widzę swoje dziecko stukające głową o rogi tej wyspy. Ty masz pewnie filigranową figurę, a mężowi jeść nie dajesz i też trzyma się z konieczności nieźle. Wtedy to jeszcze ujdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Kula 21.03.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam, ps. mysle ze ten forumowicz od ktorego zapozyczyliscie zdjecie rogacza nie bedzie mial nic przeciw haha to ja juz teraz wiem czyje jest to zdjecie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 21.03.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wojtek Kula! Serdeczne gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 22.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Życzę Wszystkim wszelkiej pomyślności, zdrowia, szczęścia i wytchnienia z okazji Świąt Wielkanocnych. Wojtek Kula - wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakrzys 23.03.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Dawno nas tu nie było a na budowie zaczął się ruch. Ekipa weszła 8.03 i zaczęła od zalania chudziaka. Robota "pali" się w rękach i postawili już cały parter. Wrzuciliśmy kilka zdjęć do albumu. Zdecydowaliśmy się na drobne zmiany w oknach. Zamiast dwóch okien w salonie zrobiliśmy dużą witrynę o szer 3m. Poza tym przenieśliśmy łazienkę spod schodów i wydzieliliśmy ją z pokoiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 25.03.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Aniu i Krzysiu czy moglibyście napisać ile Wam wyszło betonu na fundamenty, bloczków i stali oraz ile sztuk BK kupiliście na ściany i czy budujecie na klej czy też na zaprawę?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwarti 25.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Cze wszystkim również proszę pozostałych co budują c110a o napisanie ile im poszło betonu i stali na fundamenty i stropy.Ja mam wycenę z jednej z dużych hurtowni na cały stan surowy oprócz betonu i stali. Wyszło mi 115 tyś sam materiał ( wycena obejmuje porothern 25 lub 30 na sciany, strop z porothernu, bloczki na fundamenty, więżba dachowa, dachówka brass rzymska, okna dachowe i wszystkie inne elementy jak izolacje, rynny, itp) . Z szacunkowego wyliczenia wynika ze 115 tyś wycena około 6 tyś stal i 12 tyś beton oraz na duperele około 20 tyś. Tak wiec według moich wyliczeń sam materiał na stan surowy otwarty to 150-160 tyś. Co wy na to.Jak zeskanuje wyliczenia to mogę przesłać do analizy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 26.03.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jak zeskanuje wyliczenia to mogę przesłać do analizy. pozdr. Jeżeli można to ja poproszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alfzmelmack 26.03.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Czy ktos ma moze kosztorys stropu teriva do c110 wersja z podwojnym garazem?- w jednej firmie otrzymalem cene 9900 zl- w drugiej 7500 zlNie wiem skad taka roznica (czy ktos zna moze specyfikacje ile belek ile bloczkow)? Druga sprawa, specyfikacja dachu?- ile dachówek- ile gasiorow- ile dachowek bocznych itd....z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts