pabelo76 23.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Hm... Jesli tak to OK. Nie mam wyksztalcenia budowlanego, ta uwaga byla tak na "chlopski rozum". Ale ciekawe jest to ze w projekcie 110 sa platwie a w 110a nie ma, a dach taki sam, nie widze tez aby u Ciebie krokwie byly grubsze. Ja mam krokwie 18cm (zwiekszone w stosunku do projektu) i dachowke na dachu od prawie roku i jesli przyjrzy sie polaci dachu to widac delikane sie jej ugiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 23.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Sprawdziłam mam, ale rzeczywiście w C110a nie ma płatwi na rzucie ale są w wykazie drewna nr1, jednak moi budowlańcy, kierownik i człowiek z tartaku uznali, że są niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 24.10.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witajcie może troszkę nieprecyzyjnie się wyraziłam płatwi nie ma na całej "długości" dachu - są natomiast 2 krótkie odcinki płatwi nad wykuszem okiennym i z przeciwnej strony (i tam są dodatkowo 2 "grubaśne" krokwie). Jeśli chodzi o dach u nasz wszystko jest zrobione wg projektu c110a (więc wszystkie przekroje takie jak w wykazie) Generalnie ani nasz wykonawca ani nasz kierownik budowy nie mieli co do tego projektu zastrzeżeń - więc mimo wszystko pozostaje nam liczyć na to, że dach nie runie nam na głowę .. póki co mozolnie układają nam dachówkę (z naciskiem na mozolnie niestety). Ale za to u po doświadczeniach z Ytongiem - jesteśmy przyjemnie zaskoczeni - jak na razie może 4 sztuki były nakruszone - reszta jest OK. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PA kontrast 24.10.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam i pozdrawiam budowniczych wszelkich wariantów projektu C110 Wyjasniając kwestię płatwi pośrednich w projekcie C110 i C110aW projekcie C110 zastosowano układ więźby z płatwia pośrednią i słupami - tak więc w tej wersji projektu płatew pośrednia występuje. W wersji C110a zastosowano układ więźby typowo krokwiowo - kleszczowy... bez płatwi pośredniej. I wszystko jest w najlepszym porządku. Prosze zwrócic uwagę, że elementem więźby dachowej w projekcie C110a są także słupki żelbetowe w ściance kolankowej oraz wieniec ścianki kolankowej.W zestawieniu drewna w projekcie C110a występuja płatwie P1, P2, P3 i P4... z czego dwie z nich to wspomniane w poprzednim poście krótkie odcinki w okolicach lukarny i po przeciwnej stronie dachu reszta to elementy daszków nad wejściem i nad tarasem. pozdrawiamTW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 24.10.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dziękujemy za zainteresowanie , zapraszamy do czestszego wypowiadania sie, bo któz zna lepiej ten projekt niż jego autor... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 27.10.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 .... ci którzy go własnymi siłami, w pocie czoła wybudowali będąc "inspektorem nadzoru" i w nim mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 27.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ...Prawdę mówi, nalać mu wódki.... a tak przy okazji przyziemnej..., brać już następną transze kredytu (franki) czy jeszcze poczekać jak podrożeje...? pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 27.10.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam!Za tydzień startujemy z dachem i juz miałam zamawiac okna dachowe i......pooglądałam sobie Wasze fotki. Chciałam kupić okna 78x140 ale chyba będą za wielkie? Jakiego rozmiaru macie okna? Czy 78x118 wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 28.10.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Nie ma jednej dobrej odpowiedzi. Ja mam wszystkie 78x118, ale ...W łazience na górze (łazienka od strony północnej) dołożyłem 2 okna połaciowe - i te wymiary tutaj są ok. W pokojach od strony południowej - w jednym 2 okna połaciowe, w drugim jedno + drzwi balkonowe (nieco powiększone) - i też jest ok - bo są od strony południowej. Ale już w garderobie na poddaszu mam okno od strony północnej i tam mogłoby być większe. W drugim pokoju z oknem balkonowym i oknem połaciowym od strony północnej też jest ok. choć gdyby było większe połaciowe też by nie zaszkodziło. Strony światła mają na prawdę bardzo duże znaczenie i sugeruję wziąć to pod uwagę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 28.10.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dzięki Krupiarz! Jeśli chodzi o strony świata to mam dom ustawiony dokładnie tak jak Ty, czyli wejście od północy, więc chyba te 78x118 wystarczą. Tylko nad garażem pralnię mam od północy (nie mam zamiaru tam zbyt długo przesiadywać a garderobe od południa to też chyba mniejsze okno da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.10.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ...Prawdę mówi, nalać mu wódki.... a tak przy okazji przyziemnej..., brać już następną transze kredytu (franki) czy jeszcze poczekać jak podrożeje...? pozdrawiam P. Zdaje się, że brać, znów idą w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.10.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Pabelo76 - jak szerokie masz schody zewnętrzne?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotr 29.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam wszystkich rogaczów ! Bardzo się nam podoba projekt C110a i jesteśmy zdecydowani dołączyć do waszego klubu Mam też pytanie , czy ktoś będzie na tyle uprzejmy i wyrozumiały by pokazać nam w realu jak to wszystko wygląda z perspektywy rzeczywistości ? Bardzo by nam to pomogło w podjęciu decyzji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 29.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 mruva - schody maja 2,4 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 29.10.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 2,4 metra , bardzo szerokie, ale wyglądają dobrze, chyba o coś takiego mi chodzi, zupełnie nie mam pomysłu jak zrobić te schody przy wysokim poziomie ganku. Mam prośbę czy mógłbyś przy okazji zrobić dokładniejsze zdjęcie i wrzucić na forum?. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ner0n 01.11.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Ja w swoim dachu dałem okna 140. Moim zdaniem nie są za duże. Do mojej galerii wrzuciłem zdjęcia rozprowadzonych kanałów wentylacji mechanicznej - o które prosiło parę osób. Przepraszam że tak późno - niestety ostatnio miałem urwanie głowy. Reszta wentylacji będzie robiona za jakieś 2 - 3 tygodnie - wtedy wrzucę coś więcej. Pozdrawiam Rogaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 02.11.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 mruva: schody sa takie szerokie jak lukarna i slupy pod nia, poza tym wezsze kiepsko by wygladaly. A to zdjecie z bliska:http://domzarogiem.yoyo.pl/schody.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 03.11.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Pabelo - bardzo dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECS 09.11.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam,szukamy z mezem (juz długo, niestety) projektu, ostatni pomysł to Dom za rogiem, ponieważ wydaje się ze jestes z Łodzi, my również, pytanie czy istniała by mozliwosc spotkania sie i obejrzenia murów, pozwoli to nam na zrozumienie przestrzeni domu jako ze na pierwszy rzut oka chcielibysmy z pokoju na parterze zrobic kuchnie ect...z gory dziekujeECS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.11.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witajcie; Wysłałam wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts