witu102 04.01.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Witam,wpadł mi w oko stolik firmy BoConcept:http://img832.imageshack.us/img832/5382/stolikd.jpgjednak jego cena w sklepie firmowym (3tys zł) to lekka przesada dlatego pomyślałem czemu nie zrobić sobie takiego samemu.Oto mój projekt:http://img404.imageshack.us/img404/9538/stolikprojekt.jpg A co mi potrzeba:4 nóżki 175mm koszt około 29zł/sztukę2 mechanizmy Blum Aventos HL 300zł.sztukę (wiem, że można tutaj zaoszczędzić masę pieniędzy stosując system z podnośnikami gazowymi za ok 30zł/sztukę)kilka kawałków sklejki/drewnaszklaną taflę hartowaną 1150x805mm koszt 250zł/m2 w tym wypadku za całą taflę 200złCzyli podsumowywując stolik taki mogę mieć w wersji ful wypas z hartowanym barwionym szkłem i podnośnikami Aventosa za 1000zł...w wersji ekonomicznej za połowę tej sumy:)Czy ktoś z szanownych forumowiczów widzi coś co przeoczyłem w swojej kalkulacji co kosztować mnie może 2tys zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 04.01.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Zawistny sąsiad przyjdzie zobaczy, że masz stolik za 3000zł i: 1. doniesie do US, że masz utajone dochody bo kupujesz drogie stoliki 2. zorientuje się, że to samoróbka i doniesie na policję, że produkujesz podróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 04.01.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 no to niech donosi..przecież ani tego nie sprzedaje ani nie reklamuje..czy to, że zrobię sobie sam powiedzmy mele kuchenne podobne do tych z IKEI u stolarza oznacza, że jestem przestępcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 04.01.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 nawet możesz produkowac i sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 jestem strasznie ciekawa efektu, a produkt nie ten sam, bo nóżki inne;)Sama dzisiaj się pol dnia zastanawiałam, jak miałby wyglądać mój stolik do kawy, co bym go samodzielnie mogła wykonać.Niestety, znowu nie wymyśliłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 05.01.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 mnie się bardzo podoba ten patent z podnoszonymi blatami.pod którymi mamy całkiem głębokie schowki:) Kształt raczej chce kwadrat/prostokąt bo jakoś blobowe formy do mnie nie przemawiają:)W sumie z tym czarnym szkłem wyglądałby fajnie obok takiego stołu: http://allegro.pl/stol-szklany-rozkladany-innovation-czarne-szklo-i1381396177.html I tym sposobem za cenę jednego oryginalnego stolika do kawy mam nie dość, że stolik to jeszcze rozkładany stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 06.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Zdajecie sobie sprawę jak trudne jest w utrzymaniu czystości takie cudo, jeszcze czarne ? nie mówiąc o tym, że takie szkło bardzo się rysuje i widać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senkaty 07.01.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 witu 102 wielkie dzięki za rozrysowanie tego stolika ,bo ja się od dawna do tego przymierzałem(klienci się pytali czy nie zrobiłbym czegoś takiego),ale brakowało czasu,natomiast projektant za zrobienie podobnego projektu krzyknął mi 2 tyś ,a tu witu 102 za friko rozrysował mi ten stolik. :)Dzięks:) Ps.Ja za taki stolik liczę sobie 5 tyś i już się ustawiła po niego kolejka:).witu jeszcze raz dzięki za bezinteresowną pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.01.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 nie ma za co zabrało mi to 5 minut:) Chyba projektant na głowę upadł z taką ceną:)taniej byłoby Ci wówczas kupić oryginał A jak liczysz po 5 koła to strasznie drogo..:)chyba, że zamontujesz tam jeszcze servodrive do aventosa to wtedy będzie już wypas. Tyle, że inaczej należałoby rozwiązać sprawę uruchamiania silnika, bo za każdym razem jakbyś dotknął blatu on by się unosił Co do szkła to czarne to jedna opcja, druga to szkło matowe...obecnie mam 2 stoły i 2 ławy z matowym szkłem i nie ma kłopotu utrzymaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senkaty 07.01.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Dobrze witu nie będę się z tobą sprzeczał co jest drogo ,a co tanio, ale mam jedno pytanie na ile wyceniasz ten stolik,ile on będzie kosztował u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.01.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 ja nie zamierzam tego produkować masowo tylko chce sobie wstawić do salonu..ma inne źródła dochodu i na razie ich się trzymam:)Koszty masz wyliczone u góry..na aventosie 1000zł na zwykłych podnośnikach/pałąkach 500zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 07.01.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 witu 102 wielkie dzięki za rozrysowanie tego stolika ,bo ja się od dawna do tego przymierzałem(klienci się pytali czy nie zrobiłbym czegoś takiego),ale brakowało czasu,natomiast projektant za zrobienie podobnego projektu krzyknął mi 2 tyś ,a tu witu 102 za friko rozrysował mi ten stolik. :)Dzięks:) Ps.Ja za taki stolik liczę sobie 5 tyś i już się ustawiła po niego kolejka:).witu jeszcze raz dzięki za bezinteresowną pomoc:) Senkaty czy przeczytałeś swojego posta ? :wave: 5000 jak to wyliczyłeś nie znając wyniarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senkaty 07.01.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Koszty masz wyliczone u góry..na aventosie 1000zł Super witu, myślę że ubijemy interes Czy zrobiłbyś dla mnie dwadzieścia takich stolików na miesiąc,oczywiście na aventosie i podpisujemy umowę na dwa lata.Tylko pamiętaj, co do jakości mebli ,muszą być wykonane perfekcyjnie. 5000 jak to wyliczyłeś nie znając wyniarów Anse ja rozumiem że w Kostrzyniu nad Odrą takie stoliki robią za 500 zł , ale chyba dobrze wiesz, że nie tylko wymiary mebla decydują o jego cenie Edytowane 8 Stycznia 2011 przez joliska Scalenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 07.01.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 nie w Kostrzyniu lecz w Kostrzynie , a przepraszam fachowośc wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.01.2011 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 hej senkaty to ja nie rozumiem skąd ty jesteś i z czego masz zamiar zrobić te stoliki skoro jesteś o 2 tys (66%) droższy niż firma mająca swoją ekspozycję w biurowcu klasy A w Krakowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senkaty 08.01.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Witu to nie istotne skąd jestem,gdzie bym nie mieszkał i pracował moje meble będą bardzo drogie.Kiedyś odwiedziłem pewną firmę wykonującą schody,jakość i niepowtarzalne wzornictwo ich wyrobów jest powalająca podobnie jak ceny , pękałem z zazdrości że ja tak nie potrafię .Firma znajduje się w przysłowiowej "dziurze zabitej dechami" na wschodzie Polski,bez samochodu terenowego albo ciągnika nie dojedziesz , robią schody z takich samych materiałów co większość stolarzy w Polsce i nie posiadają salonów w centrach wielkich miast i nie reklamują się w czasopismach wnętrzarskich:) za to ceny mają takie że zapiera dech w piersiach ,mimo to zamówień mają na rok do przodu. Witu bardzo dobrze, że chcesz robić ten stolik dla siebie, ale mogę się założyć że to co zrobisz będzie wątpliwej jakości i nawet w części nie dorównasz jakością temu co sprzedaje BoConcept ale popieram majsterkowanie a przepraszam fachowośc wykonania Anse widzę że jesteś biednym człowiekiem dosłownie i w przenośni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 08.01.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Anse widzę że jesteś biednym człowiekiem dosłownie i w przenośni. nie wszyscy moga pływac w luksusach - ale jak wykonasz trzonek do młotka pochwal sie ocenimi jakośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senkaty 08.01.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 nie wszyscy moga pływac w luksusach Ja na swój luksus ciężko zapracowałem i nie mam się czego wstydzić, ale z tego co piszesz wynika, że nadal mentalnie tkwisz w tfu...w komunie gdzie się wszystko wszystkim należało ale jak wykonasz trzonek do młotka pochwal sie ocenimi jakośc ANSE trzonki do młotków to nie moja branża i zapewne nie zrobiłbym tego tak dobrze jak ktoś kto robi to od lat, ale potrafię docenić ładnie i solidnie wykonane narzędzia, które jak zapewne wiesz mają swoją cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 08.01.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 a co jest Twoją branża i opisz jak doszedłeś do takiego luksusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 08.01.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Witu bardzo dobrze, że chcesz robić ten stolik dla siebie, ale mogę się założyć że to co zrobisz będzie wątpliwej jakości i nawet w części nie dorównasz jakością temu co sprzedaje BoConcept ale popieram majsterkowanie Anse widzę że jesteś biednym człowiekiem dosłownie i w przenośni. A co uważasz, że oni te deski fornirowane sami robią z własnego lasu sekwoi? mają własną hutę szkła?nie widzę tu nigdzie elementu gdzie poza pomysłem na ciekawe rozwiązanie i marką brałaby się taka a nie inna cena...a co do tego, że być może mój stolik będzie gorszej jakości?może..ale nie stać mnie na to, żeby wywalać 3 tys na stolik kawowy...skoro tak opływasz w luksusie to pewnie masz samochód..zapewniam Cię, że nie jest on jakiej jakości jak Bentlej, RR czy Maybach...ze wszystkim tak można..nie do końca wiem po co udzielasz się w tym temacie skoro w zasadzie poza tym, że Ty będziesz robił i sprzedawał stolik, którego konstrukcja kosztuje poniżej 700zł za 7 x taką cenę, która jest 2razy wyższa od ceny producenta równocześnie, nie powiedziałeś nic merytorycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts