slaw 23.02.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Czy ja dobrze rozumiem Ustawę "Prawo Budowlane" ? Bo czytam i wydaje mi się, że minister powinien wydać rozporządzenie określające terminy rozpoczęcia i zakończenia robót na mojej budowie... Art. 45. 4. Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji określi, w drodze zarządzenia, sposób prowadzenia dzienników: budowy, montażu i rozbiórki oraz osoby upoważnione do dokonywania w nich wpisów, a także dane, jakie powinna zawierać tablica informacyjna oraz ogłoszenie zawierające dane dotyczące bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia. 5. W rozporządzeniu, o którym mowa w ust. 4, określa się w szczególności: 1) kształt i wymiary tablicy informacyjnej oraz napisów na niej umieszczonych, 2) formę ogłoszenia, 3) miejsce umieszczenia tablicy informacyjnej oraz ogłoszenia, 4) zakres danych osobowych uczestników procesu budowlanego i pełnionych przez nich funkcji w dziedzinie bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia, 5) informacje dotyczące decyzji o pozwoleniu na budowę, 6) informacje dotyczące podmiotów wykonujących roboty budowlane, w tym imię lub imiona i nazwisko lub nazwę i adres, 7) przewidywane terminy rozpoczęcia i zakończenia wykonywania robót budowlanych oraz maksymalną liczbę pracowników zatrud- nionych na budowie, 8 ) informacje dotyczące telefonów alarmowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 23.02.2004 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Czy ja dobrze rozumiem Ustawę "Prawo Budowlane" ? Bo czytam i wydaje mi się, że minister powinien wydać rozporządzenie określające terminy rozpoczęcia i zakończenia robót na mojej budowie... Art. 45. 4. Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji określi, w drodze zarządzenia, sposób prowadzenia dzienników: budowy, montażu i rozbiórki oraz osoby upoważnione do dokonywania w nich wpisów, a także dane, jakie powinna zawierać tablica informacyjna oraz ogłoszenie zawierające dane dotyczące bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia. 5. W rozporządzeniu, o którym mowa w ust. 4, określa się w szczególności: 1) kształt i wymiary tablicy informacyjnej oraz napisów na niej umieszczonych, 2) formę ogłoszenia, 3) miejsce umieszczenia tablicy informacyjnej oraz ogłoszenia, 4) zakres danych osobowych uczestników procesu budowlanego i pełnionych przez nich funkcji w dziedzinie bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia, 5) informacje dotyczące decyzji o pozwoleniu na budowę, 6) informacje dotyczące podmiotów wykonujących roboty budowlane, w tym imię lub imiona i nazwisko lub nazwę i adres, 7) przewidywane terminy rozpoczęcia i zakończenia wykonywania robót budowlanych oraz maksymalną liczbę pracowników zatrud- nionych na budowie, 8 ) informacje dotyczące telefonów alarmowych. hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts