Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lara - zostało kilka dni, aby ją uratować.

amalfi

Recommended Posts

amalfi przeczytałam o klaczy kilka dni temu i nóż w kieszeni się otwiera :mad: teraz każdemu ,,wszystko" wolno. Bezmyślność ludzka nie zna granic. Myśleli, że to konik na biegunach :(

Po przeczytaniu tej informacji prasowej doszłam do wniosku, że ci ludzie powinni jeszcze odszkodowanie zapłacić za znarowienie konia i karę za narażenie zdrowia i życia swojego dziecka :mad:

Tak, niedługo będą z krajów trzeciego świata sprowadzać zakupione okazyjnie dzieci, jak paniczątko zapragnie mieć towarzysza do zabawy, a jak sie rozmyśli, to będą porzucać przy drodze.

Nie wiem, czy ktoś widział w TV materiał o stadach bezdomnych koni, które zamarzają w Irlandii. Kupione jako zabawki, kiedy przyszedł kryzys, zostały porzucone. A podobno ludzie to "wyższe" istoty. Mnie też osłabia ta głupota i bezmyślność.

Tak sobie myślę, że te akcje społeczne to nic nie uczą. Tylko kary i do tego surowe są w stanie coś zdziałać, bo chyba tłumaczenie nie nauczy empatii.

• 5 weeks później...

Słuchajta, słuchajta, bo nie będę dwa razy powtarzać ;). Dostałam dziś oficjalne podziękowanie za wpłatę od Centaurusa. Z prośbą o 1 %, ale niestety mam w rodzinie dwoje bardzo chorych dzieci, więc od lat swój procent ofiaruję dzieciakom.

Ale do rzeczy. Okazało się, że Lara jest w ciąży! Miałaby Braza niespodziankę :D. Zuzia miała problem z oswojeniem się z innymi końmi, ale podobno jest coraz lepiej. Mam zdjęcia obu, ale nie mam skanera w domu, więc wyśle w poniedziałek. Lara jest grubą ciężarówką, a Zuzia wygląda jak młodzieżówa. Fajna sprawa. :)

• 1 year później...