Kamila i Marcin 24.09.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 U nas dach był przykryty membraną dachową i wtedy montowali okna.. i chyba jedna strona była ołacona.. ale też krzywo patrzyli.. chodziło o to, aby spadająca przypadkowo dachówka nie uszkodziła okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.09.2012 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Krycie wstępne pewnie będzie bo dachowcy wchodzą 22.10 a okna zamawiamy jutro. Czyli będą za jakieś 4-6 tygodni. Ekipie od okien to kompletnie nie przeszkadza. A my bysmy po prostu chcieli zamknać doł i zaczać elektrykę na spokojnie, bo z dachem trochę zejdzie. Mają czas według umowy do 22.12 więc taki plan, żeby nie musieć siedzieć 2 miesiące na tyłku Pawciuniu dawno Cię nie było na forum, co tam u was? jak się mieszka? Anna no widzisz, masz same zaległości A żeby dachówka uszkodziła okna to trzeba by było chyba nią rzucić bo swobodnie spadająca to zleci raczej prosto w dół a nie po oknach będzie latać, przy okazji mijając okap i skręcając w stronę muru Edytowane 26 Września 2012 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.09.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Hej , To nie tak że dawno mnie nie było , na forum jestem codziennie tylko jako czytacz Wiesz ja już swoje zrobiłam teraz kibicuję innym min Tobie Swój dziennik zakończyłam bo uważam że jak się coś zaczęło to trzeba to skończyć . Wiesz ja się nie nadaję do lania wody i zamieszczania w dzienniku budowy co drugi dzień zakupionych okazów kwiatowych , to raczej nie dla mnie , poza tym nawet nie miałabym na to czasu U nas wszystko po staremu , ciągle coś robimy dokupujemy i pewnie tak jeszcze długo długo bo wszystko robimy własnymi rękami ( no poza tarasem który zrobili wynajęci Panowie) A jak się mieszka ? hmmmm WSPANIALE , mimo że jak wspominałam mam Cudownych Rodziców to nie wyobrażam sobie po ponad roku samodzielnego mieszkania żeby znowu mieszkać z kimś . A jeśli chodzi o montaż okien to my też montowaliśmy jak była tylko więźba bo akurat firma zrobiła okna 2 tygodnie wcześniej . Dziwi mnie tylko termin wykonania dachu przez Twoja Firmę , bo napisałaś że mają w umowie zapisane 2 miesiące , to strasznie długo jak na Firmę U nas cały dach z orynnowaniem i obróbkami był gotowy w niecałe 5 dni . pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 25.09.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Pawciuniu to super, że jesteś zadowolona z domku pamiętam z jakimi emocjami czytałam twoje wpisy o przeprowadzce A firma ma taki zapis, bo za niedotrzymanie terminu są kary umowne i mają pewnie coś jeszcze do zrobienia. To nie tak, że przez 2 miesiące codziennie będą u nas. Po prostu max. do 22.12 dach musi być gotowy I tak się cieszymy, że udało nam się wstrzelić w termin, bo w styczniu mają już kolejny. A nasz dach trochę skomplikowany więc miesiąc myślę lekko zejdzie, wiele zależy też od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 27.09.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 not tak ale nadrabiam nadrabiam dwa miesiące nad dach to sporo, spokojnie dadzą radę u nas wszystko trwało około półtora tygodnia, a dach jak wiesz też jest skomplikowany. u Was trochę dłużej bo to dachówka, tak? moim zdaniem to 3 tygodnie max jak pogoda dopisze to teraz trzymam kciuki za bezdeszczowe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.09.2012 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 No oni sami mówili, że jakby robić cały czas to 3 tygodnie maksymalnie, no ale z pogodą bywa różnie, więc może się przeciągnąć. Oby więźbę szybko zrobili, bo jak będą już okna to spokojnie będziemy już w środku robić, nieukończony dach nie będzie nam przeszkadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Cześć, witam się oficjalnie, bo dotąd tylko podglądałam zza krzaków Fajnie, że będziecie mieć antracytowy dach - uważam, że to bardzo ładny i praktyczny kolor, a przy okazji nie kłóci się z otoczeniem, jakie by nie było (chyba można się domyślić, jaki kolor wybrałam ). Oby Wam szło tak dalej, bo w mojej ocenie idzie sprawnie. Będę dalej podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.10.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Proszę, proszę, się towrzystwo rozkręciło... Jak więźba stanie to dopiero będzie domek widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.10.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Kogo ja tu widzę kocurek we własnej osobie z kolorem o to nam chodziło, żeby nie rzucał się zbytnio w oczy Moorelko no trochę nabraliśmy tempa wreszcie, a z więźbą....achhhh aż sobie nie mogę wyborazić, że to wszystko dzieje się naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.10.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Czytalam o postepach no i zycze zeby zdazyc zamknac przed mrozami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.10.2012 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Mam taką nadzieję MSU u was to już pewnie przeprowadzka wielkimi krokami zmierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.10.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ulala, podglądam z ukrycia, ale postanowiłam zostawić mały slad:) Jeszcze chwila i dach będzie skończony:) Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.10.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 no mam nadzieję, że szybko i wreszcie nie będzie przeciągów i na głowę kapać miało się nic nie dziać, a dzisiaj przyjechała kopareczka i będziemy podłączać kabelek elektryczny tfuuu zakopywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 no mam nadzieję, że szybko i wreszcie nie będzie przeciągów i na głowę kapać miało się nic nie dziać, a dzisiaj przyjechała kopareczka i będziemy podłączać kabelek elektryczny tfuuu zakopywać Takie pozytywne niespodziewajki sa najlepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.10.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Kabel zakopany, wczoraj przyjechała więźba, a w poniedziałek będą chyba montowane bramy no to zaczeło się odliczanie do przyjścia dachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 16.10.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam Piękny macie domek a jeszcze nie tak dawno - pamiętam, wielka dziura była a tu już dach się będzie robił Super, wielkie gratulacje i trzymam kciuki za dalszy etap budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.10.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 No dziury to ja już nie chcę wspominać nawet dach to będzie dopiero coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 17.10.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Dach nada domkowi prawdziwych kształtów Pamiętam jak u nas robili dach, każda najmniejsza rzecz cieszyła oko, z niecierpliwością czekałam każdego następnego dnia Jak już dekarze skończyli i ujrzałam efekt końcowy- to były wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.10.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 to i ja się przywitam, jak czytam o więźbie i dachu to aż motylki w brzuchu latają bo i u nas lada dzień się zacznie ( a powinno za tydzień się skończyć zgodnie z planem, ale plany jak wiadomo...) w każdym razie kibicuję i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.10.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Dziękuję Nita u nas dach zaczynają teoretycznie jutro, zobaczymy a dzisiaj niespodziewanie trochę montują się bramy garażowe idę zajrzeć do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts