Renatamama3 01.02.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ściany ,dach ,tynki ,elektryka i hydraulik woda robocizna ekip to ze sprzedaży a raczej spłaty mojego wujka mnie z części domu po babci (tata przekazał swoją część mi) hydraulik ogrzewanie ,ocieplanie poddasza (robimy sami ) styro na wylewki i trochce matriału typu wanna stelaż do kibelka płytki do kuchni kupujemy co mc z wypłaty po troszkę no i pożyczyliśmy troszkę od rodziców na zakup płytek do łazienki oraz kominek i na wylewki (cement piach i robocizna ) oddamy ze zwrotu Vatu właśnie czekamy po wylewkach chcemy obliczyć ile nam jeszcze potrzeba np.piec ,grzejnik ,rekuperator ,solary,styro na ocieplenie ,meble do kuchni to te najgrubsze rzeczy i po kredyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 01.02.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 to raczej już dużo nie zostało super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.02.2011 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A może jest możliwość przesunięcia niektórych prac i nie branie kredytu... Ja nie mam mechanicznej wentylacji i reku, bo na razie bnie mam kasy. Podobnie z solarami.Ocieplenie zrobiliśmy jesienią bo to był mus, ale jest tylko zaciągnięty klej. kolor poczeka do drugiej jesieni. Jedna łazienka wcale nie tknięta... kostka na zewnątrz też zostawiona na zaś.... Jest tylko tłuczeń.... Ale najważniejsze nie mamy kredytu. I tak pozostanie.Może też dacie radę bez kredytu? Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.02.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Arnika super podejście też bym chciała jak najmniejszy wziąć i do zamieszkania nie potrzebuję mieć od razu wszystko zrobione na tip top, wystarczy jedna łazienka, kuchnia, pokój do spania dla nas i małej Ale też wszystko zależy od tego ile ktoś ma czasu Jak noga najmłodszego? edit: już doczytałam u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A może jest możliwość przesunięcia niektórych prac i nie branie kredytu... Ja nie mam mechanicznej wentylacji i reku, bo na razie bnie mam kasy. Podobnie z solarami. Ocieplenie zrobiliśmy jesienią bo to był mus, ale jest tylko zaciągnięty klej. kolor poczeka do drugiej jesieni. Jedna łazienka wcale nie tknięta... kostka na zewnątrz też zostawiona na zaś.... Jest tylko tłuczeń.... Ale najważniejsze nie mamy kredytu. I tak pozostanie. Może też dacie radę bez kredytu? Trzymam kciuki. Arnika no niby tak ale od poczatku wiedzieliśmy ,że będzie reku i wentylację grawitacyjną mamy tylko w salonie tak jakby brakło prądu a kominek by chodził wię musimy mieć ,a solary też bo gazu nie zakładaliścia bo 160 m do ciągnięcia a już wode i kanaliację tak daleko ciągneliśmy i są to duże koszta więc zdecydowaliśmy ,że lepiej sobie fundnąć solary .Chcemy taki mały kredycik 50-70 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Arnika super podejście też bym chciała jak najmniejszy wziąć i do zamieszkania nie potrzebuję mieć od razu wszystko zrobione na tip top, wystarczy jedna łazienka, kuchnia, pokój do spania dla nas i małej Ale też wszystko zależy od tego ile ktoś ma czasu Jak noga najmłodszego? edit: już doczytałam u ciebie U nas muszą być pokoje dla dzieciaków 3 sztuki my możemy przez pewien cas na materacu bo szafe już mamy .Ale gdie się nie oglądniemy to tysiak wczoraj oblicałam same panele bez podkłaów i listewek dla młodych są na promocji w leoyr C4 7 mm po 18,80 50 metrów i prawie tysiak .Ja się pocieszam ,że jestem bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MEK77 10.02.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam, Tez projekt domu werbenach 3 podoba nam się najbardziej. Czy ktoś w woj lubuskim lub przyległym dolnośląskim buduje?Fajnie by było zobaczyć w rzeczywistości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 13.02.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam kolejnych inwestorów , projekt domku naprawdę piękny Życzę samych sukcesów budowlanych i jakiejś 6 -stki w totka bo przy takiej inwestycji na pewno by się przydała Będę zaglądać i kibicować pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Renata też trzymam kciuki. Każdy kredyt to obciążenie... Niestety. Ja boję się jak ognia wszelkich kredytów....One działają na mnie destrukcyjnie.... Też mamy przewidzianą tylko wentylację mechaniczną. Grawitacyjnej nie mamy wcale. Założenie jej odłożyliśmy na... na zaś... Nic złego nie dzieje się, jak palimy w kominku.... Jak trzeba przewietrzyć to otwieramy okna... Są też wyprowadzone anemostaty ze wszystkich pomieszczeń na strych... Tam jest dostęp powietrza i pośrednio jest wymiana powietrza w pokojach i innych pomieszczeniach. U nas by nawet nie zadziałała wentylacja grawitacyjna. Nasz budynek jest parterowy i najwyższej dach ma jakieś 5,8 metra.... stąd ten pomysł mechanicznej wentylacji. Właśnie przywieźli mi karnisze... , które czekają na szanownego aby je powiesił... Czas już jakieś szmatki w okna zawiesić. Też powolutku wykańczamy.... Ciekawe jak długo jeszcze.... Ale dom jest nasz i bardzo mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.02.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam kolejnych inwestorów , projekt domku naprawdę piękny Życzę samych sukcesów budowlanych i jakiejś 6 -stki w totka bo przy takiej inwestycji na pewno by się przydała Będę zaglądać i kibicować pozdrawiam Ania Oj tam od razu 6-ka 5-ka by wystarczyła żeby nie zdurnieć od nadmiaru kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MEK77 14.02.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 My jesteśmy jak na razie na etapie wyboru projektu.Możesz podać miejscowości gdzie wybudowany jest domek w werbenach 3 ?Niema to jak dom zobaczyć na żywo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.02.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Renata też trzymam kciuki. Każdy kredyt to obciążenie... Niestety. Ja boję się jak ognia wszelkich kredytów....One działają na mnie destrukcyjnie.... Też mamy przewidzianą tylko wentylację mechaniczną. Grawitacyjnej nie mamy wcale. Założenie jej odłożyliśmy na... na zaś... Nic złego nie dzieje się, jak palimy w kominku.... Jak trzeba przewietrzyć to otwieramy okna... Są też wyprowadzone anemostaty ze wszystkich pomieszczeń na strych... Tam jest dostęp powietrza i pośrednio jest wymiana powietrza w pokojach i innych pomieszczeniach. U nas by nawet nie zadziałała wentylacja grawitacyjna. Nasz budynek jest parterowy i najwyższej dach ma jakieś 5,8 metra.... stąd ten pomysł mechanicznej wentylacji. Właśnie przywieźli mi karnisze... , które czekają na szanownego aby je powiesił... Czas już jakieś szmatki w okna zawiesić. Też powolutku wykańczamy.... Ciekawe jak długo jeszcze.... Ale dom jest nasz i bardzo mnie to cieszy My grawitacyjną mamy tylko w salonie tak jakby co tak na odpukać jakby brakło prądu ,a w kominku się paliło .U mnie mąż to taki dłubacz więc rury już sam zaczął rozciągać pan hydraulik obiecał pomoc bo też zakłada wentylacje jakby co to mamy dzwonić ,poradził jak by to on zrobił .A jak wam dali odbiór budynku w takim razie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.02.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Oj tam od razu 6-ka 5-ka by wystarczyła żeby nie zdurnieć od nadmiaru kasy Oj 5 to za mało chyba ale też bym nie wzgardziła zawsze to jakiś mały zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Renata nie pytaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.02.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Renata nie pytaj;) Acha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 15.02.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 witam.Pytałaś się czy można pod podłogówka układać panele.... odpowiedz brzmi Tak .Najlepiej jakby był na paczce opis ze można stosować przy ogrzewaniu wodnym podłogowym, plus specjalne podkłady do paneli na podłogówce i wsio chociaż niektórzy twierdza ze można zastosować każdy podkład byle nie korkowy .Pozdrawiam i zapisuje się do oglądaczy podglądaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 17.02.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ja też witam - buduje bardzo podobnie, bo Werbeny 2 (1 garaż, dwuspad, bez piwnicy). W sumie gdybym teraz wybierał - budowałbym Werbeny 7 (to najnowsze Werbeny, z nieco innym układem). Łopaty wbijamy w marcu - na razie komplet papierów no i jestem po rozmowie z kierownikiem - obejrzał i zasugerował parę sensownych zmian i porad co do projektu. Macie już wyceny na robociznę? U mnie w okolicach Krakowa wahało się od 45-60 tysięcy za SSO. A w ogóle dziennik je tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Dziękuję za odpowiedź odnośnie podłogówki dwiemuchy my na razie robimy sami tzn. fundamenty i piwnicę no i chyba tyle w tym roku. Nie chcemy brać dużego kredytu więc tyle ile się będzie dało chcemy zrobić z oszczędności i bieżacych wpływów a dopiero potem kredyt znajoma ekpia postawiła domek u sąsiada z dachem kopertowym, ale bez lukarn za 28 tyś ale kolejka do ekipy dłuuuuuga będę podglądać poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 18.02.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witaj msdracula!pozwoliłam wpisać się w twoich komentarzach -mogę:rotfl:Budujecie piękny domek i wiesz nic dziwnego że do ekipy o której wspomniałaś wyżej jest bardzoooo długa kolejka,my wybraliśmy domek mały,prosty i zarazem tani w budowie(MA BYĆ!!!)Lk&506 a wykonawca skasuje mnie na 26tys.Pozdrawiam Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witaj msdracula!pozwoliłam wpisać się w twoich komentarzach -mogę:rotfl:Budujecie piękny domek i wiesz nic dziwnego że do ekipy o której wspomniałaś wyżej jest bardzoooo długa kolejka,my wybraliśmy domek mały,prosty i zarazem tani w budowie(MA BYĆ!!!)Lk&506 a wykonawca skasuje mnie na 26tys. Pozdrawiam Ula witam, zapraszam i dziękuję też byłam w szoku jak usłyszałam cenę, a ekipa nie byle jaka, naprawdę porządna i zawsze czysto po sobie zostawiają. Może nam się uda zaklepać kolejkę na dach... sądząc po avatarku faktycznie domek prosty i na pewno tanio wyjdzie budowa a cena również okazyjna, bo jak słyszę na około to 40tys to już taki standard nawet za prosty domek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts