Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tutti dziękuję za opinię !!!!

Kwitko dziękuje :) co do kibelka, to my teraz szukamy stelaża a nie kibleka ( do tego jeszcze ho ho ho daleko) głównie nam chodzi, żeby był bezawaryjny, a przede wszystkim spłuczka i te wszystkie elementy. bo z metalowym stelażu raczej nie ma co się zepsuć ;)

A wy jaki macie? czy nie robicie podwieszanych?

Edytowane przez msdracula

PO długich poszukiwaniach stelaż chyba wybrany, chyba będzie grohe. Firma myślę dobra i do tego....mają piękne przyciski :D

Jeśli ktoś takowy ma, albo inny godny uwagi proszę o komentarze :yes:

http://www.lazienkiabc.pl/photo/product/f340x340/Stelaz-podtynkowy-Grohe-Rapid-SL-5w1-przycisk-Skate-Cosmopolitan-38827000-3804.jpg

cześć dracula,

ja mam takie, w promocji były za moich czasów, więc obkupiłam się w trzy sztuki.

sa ok, tylko paluchy na nich widać po kazdym użyciu..... spuszczam wodę łokciem:lol2: bo nie chce mi sie kilka razy dziennie ich myć..

pozdrawiam

My na parterze mamy-będziemy mieć (kupiony nie zamontowany) zwykły kompakt wc. Na poddaszu jeszcze nie wiem ale biorąc pod uwagę moją praktyczność i oszczędność pewnie też zwykły kompakt. Jakoś tak do wc nie chodzę zachwycać się wystrojem :lol2: Misy podwieszane podobają mi się ale wiem, że po dwóch tygodniach zupełnie przestałabym zwracać na nią uwagę więc po co przepłacać.

Przy stelażach bezawaryjność jest bardzo ważna, więc wybierajcie dobrze :)

• 2 weeks później...

Dracula, ależ Wy macie dużo tych okien! Dopiero teraz jakoś zwróciłam uwagę :) My jesteśmy dokładnie na tym samym etapie - montują nam na raty ostatnie, czekając na dobrą pogodę (dziś jest 0, więc pewnie będą kończyć).

Co do kibelka, ja będę miała 2 podwieszane (nigdy więcej stojących, brrr - nienawidzę myć podłogi na styku) i do tego maksymalnie proste, bez zakamarków, podcięć itd - wyłącznie z lenistwa. Do jednego stelaż Koło slim, bo zależy mi na każdym centymetrze, a do drugiego się waham - ale raczej coś tańszego, byle nie całkiem nieznanej firmy. I gwarancja na pewno długa ma być, nie żadne 2 lata ;)

No okien trochę jest ;) ale jak się wejdzie na poddasze to akurat, z żadnego nie można było zrezygnować. Z jednej strony miało być balkonowe, ale balkon zlikwidowany to jest i normalne okno, trochę się baliśmy, że dziwnie będzie ale chyba nie jest tak źle :rolleyes:

nasz stelaż z cersanita ma 10lat gwarancji na spłuczkę, bo nic innego w sumie tam się nie może popsuć ;) doradzał nam trochę teść, przez jego ręce przewinęło się trochę tych stelaży i z tańszych polecał właśnie koło i cersanit, bo nie miał z nimi nigdy problemów. Z kolei jakieś inne ( nie pamiętam teraz nazwy) u kilku ludzi ciekną, tzn. wodą nigdzie nie chlapie, ale leci ze spłuczki non stop wolnym strumieniem...:o

Agalind a jaki macie? ja też na pozątku po przyciskach, ale duzych wymagań nie było, tak jak pisałam wyżej, żeby okrągłe nie były :)

wiecha była nie dawno fakt, do mnie to jakoś nie dociera jeszcze, że to już jest dom, który się wykańcza :rolleyes: mąż na poddaszu poupychał już wełnę przy kolankowej, zamontowane zostało też drewnożerne zwierzątko i jest cudnie :)

Agalind a jaki macie? ja też na pozątku po przyciskach, ale duzych wymagań nie było, tak jak pisałam wyżej, żeby okrągłe nie były :)

wiecha była nie dawno fakt, do mnie to jakoś nie dociera jeszcze, że to już jest dom, który się wykańcza :rolleyes: mąż na poddaszu poupychał już wełnę przy kolankowej, zamontowane zostało też drewnożerne zwierzątko i jest cudnie :)

U nas Grohe (górna łazienka) i Geberit (dolna) . Geberit był droższy, ale przycisk mi się spodobał i nie było odwrotu;) Tobie by nie pasował, bo ma kółeczka:lol2: ale ja w tej łazience właśnie w kółeczka poszłam;)

Jak Wy już oceiplacie to tylko patrzeć jak latem na swoim:)

Agalind wiem, że u Ciebie są kółeczka, ale przy całej pieknej reszcie mi nie przeszkadzają :) zresztą to tylko detal :)

latem to pewnie nie, bo cała wykończeniówka robiona samodzielnie :rolleyes: za to mam nadzieję, że jesienią już tak :rolleyes:

Mam owalną umywalke i kibelek, własciwie to takie miski, więc kółeczka mi pasowały. No i przy baterii tez mam kółka. Jeju, ja chyba leczyć się powinnam:bash:

Do jesieni szybko czas poleci, zobaczysz:)

He he ale dzięki temu wszystko gra :D u mnie za to będzie kanciato :D tylko na kibelek kwadratowy się mąż nie zgodził :rolleyes: za to będzie coś pomiędzy...

Zapisałam już sobie twoje płyteczki :wiggle:

Kanciasto czy okrągło ważne, ze nasze:)

Z płytek jestem zadowolona. Jednego jestem pewna, ze nie dałabym Bianco na podłodze, bo sa chropowate.

Ja szukam białych przycisków - i mogą być zarówno okrągłe jak i prostokątne, byle proste. Nie podoba mi się, jak płytka jest np zaokrąglona lekko od dołu czy jak przycisk ma jakąś kropelkę jeszcze wytłoczoną czy cuś. A te tanie niestety są takie przekombinowane :(