kachna2802 05.02.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 super trawa!po ile ona dziołszko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.02.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czyli dobrze zrobiliśmy teść miał przypadki, że musieli podłogę kuć bo ciekły rurki... A tą trawę hoduje się tak: siejesz do doniczki nasionka, potem pikujesz do oddzielnych jak podrośnie. W maju wystawiasz do ogrodu w doniczce, potem przed przymrozkami chowasz do piwnicy na zimę i w kolejnych roku już można sadzić w docelowe miejsce Czyli zasada tylko taka, żeby pierwszy rok zimowała w domu. A...no i kwitnie dopiero w drugim roku. Mam nadzieję, że mi coś z tego wyjdzie, bo piękna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.02.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 W trakcie pisania doszły mi dwa komenty Kachna kupiłam nasionka, więc grosze zapłaciłam na razie nie stać mnie na sadzonki Nita żebyś wiedziała tylko póki co mocno kasę liczę...bo jeszcze kilka większych wydatków przed wiosną...m.in ta wełna i styro na podłogę.. A trawę chcę wcisnąć w jakiś kąt, bo ona wysoko rośnie. Super też przy oczkach wygląda, a mąż chce mieć oczko kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.02.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ech Dracula fajni się Ciebie czyta:) Tyle masz zapału i entuzjazmu.Prześlesz mi trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Oj to ta uprawa chyba nie dla mnie Ja to hoduje tylko takie roślinki które trzeba wsadzić raz, podlewać i już jest kwiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.02.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Draculka, dzięki za info o tynkach. To napisz jeszcze proszę, gdzie albo za ile kupiłaś te rurki wavina, bo to będzie na celu za bardzo niedługo u nas. Może być na priva. Trawa jest super. Mnie się w ogóle podobają różne trawy Tylko w kwestii upraw mam chyba podobne zdanie jak Kwitko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.02.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Ech Dracula fajni się Ciebie czyta:) Tyle masz zapału i entuzjazmu. Prześlesz mi trochę? a bardzo chętnie a zapał może stąd, że dzisiaj piękne słoneczko za oknem? i może dlatego, że ostatnio nieco przyśpieszyliśmy, bo na samym początku nasza budowa tak się ślimaczyła Oj to ta uprawa chyba nie dla mnie Ja to hoduje tylko takie roślinki które trzeba wsadzić raz, podlewać i już jest kwiatek wiesz...przypuszczam,że pracujesz a potem budowa itp. ja siedzę w dwulatką w domu, jest zima, spacerów mniej....muszę się czymś zająć żeby nie zwariować Draculka, dzięki za info o tynkach. To napisz jeszcze proszę, gdzie albo za ile kupiłaś te rurki wavina, bo to będzie na celu za bardzo niedługo u nas. Może być na priva. Trawa jest super. Mnie się w ogóle podobają różne trawy Tylko w kwestii upraw mam chyba podobne zdanie jak Kwitko gotową też pewnie można kupić co do rurek to kupowaliśmy na all, bo wszędzie po marketach jakaś chińszczyzna, a w sklepach stacjonarnym wszędzie ok. 3zł za metr... na allegro jest tego sporo..i taniej niż my zapłaciliśmy, bo kupowaliśmy kilka przedmiotów u jednego sprzedawcy i nie opłacało nam się tego brać osobno tutaj np. fajna cena: http://allegro.pl/rura-pex-alupex-16mm-200mb-wavin-kurier24-wawin-i2975454794.html?source=oo a jak chcesz to prześlę ci na priv namiary tam gdzie my zamówiliśmy, bo zrobiliśmy to poza allegro. Edytowane 5 Lutego 2013 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki, jak na all, to na razie nie przesyłaj namiarów - myślałam, że namierzyłaś jakąś hurtownię czy coś. Poszukam i sprawdzę. U nas po zbóju drogo, tzw. dobre pex-y to i po 4 zł lekko chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.02.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 cykaj zdjęcia, cykaj bo tu czekamy niecierpliwie Możesz mi napisać czemu zdecydowaliście się na piec na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.02.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nita zdjęcia zrobione a piec na wszystko bo: -jest najtaniej -rodzice taki, mają, teście taki mają, wychowaliśmy się na piecach i nie są nam straszne -dają radę nawet w największe mrozy, nie ma żadnych obaw - mamy piwnicę i miejsce przy kotłowni na składowanie węgla/drewna -mamy sporo drewna pobudowlanego i po wycince drzewek z działki na opał, starczy na jeden sezon grzania mieszanego z węglem chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.02.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No...widzę, ze dzieje się u Was, oj dzieje. Super. Do przodu, do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.02.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ach rureczki, to moja nowa miłość będzie, szkoda że taka droga. Pięknie kochana, pewnie uśmiech Ci z twarzy nie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.02.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Na razie nie schodzi bo za miedź jeszcze faktura nie przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.02.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Fulek a u Ciebie też się widzę dzieje, np mega smakowite pączusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 10.02.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Kurcze dopiero się pokapowałam, że porozdzielałaś komentarze od dziennika Ale już maaacie!!! Super. Ad. tej trawy - bardzo wymarza... Straszne dziadostwo Trzeba przykrywać i ogólnie wymagająca gadziena Ja odpuściłam walkę z tym ustrojstwem. Tobie życzę dużo cierpliwości i czasu na "obieganie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.02.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Kami najwyżej się skosi przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.02.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ładna kabina. W sam raz na ewentualne przytycie po latach Ale naprawdę ładna, żarty na bok. Co do zabudowy, jestem zwolenniczką robienia całości na równo - i kabina na tym zyska (nie będzie głupiego uskoku), i cała łazienka wizualnie. A w pogrubionej ścianie w kabinie możesz wyciąć półkę na prysznicowe utensylia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2013 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Dzięki kocurku za opinię kabina mi się podoba tym bardziej,że jest tańsza od wcześniejszej wersji pomysł z półką bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.02.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 ale fajna kabina, pięknie się prezentujeco do zabudowy, to muszę sobie popatrzeć na Wasz rzut bo nie umiem sobie wyobrazić o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Nita trochę wyżej jest zdjęcie zamontowanego stelaża i zaraz obok ma być kabina, na tej ścianie nie ma tynku, całość idzie do obudowy razem z kibelkiem, tylko pod prysznicem teoretycznie wystarczyłaby płyta przyklejona do ściany a przy kibelku to wiadomo, szerzej jest o tak to wygląda: http://imageshack.us/a/img7/9209/20130208176.jpg Edytowane 18 Lutego 2013 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts