Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

Czołem! Pytanko: co to za hydrauliczne drzewko teść zrobił? Nijak tego nie widzę, co z czym. A folii nie daje się między warstwami wełny. Po to jest folia paroszczelna, żeby nie dopuścić wilgoci do wełny. W tym wypadku wilgoć może przenikać do tej cienkiej warstwy i ocieplenie zawilgotnieje tracąc swoje izolacyjne właściwości.

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dezet tak się robi w Niemczech i mąż zrobił to samo u nas, więc nie wnikałam ...a drzewko to kolektor do podłogówki, był w poziomie, ale trzeba było przerobić, żeby zmieścił się na 60cm. Jego dolna część jest w piwnicy.

tutaj już częściowo uzbrojone ustrojstwo ( podpięte dwa grzejniki) reszta na podłogówkę

http://imageshack.us/a/img41/5917/20130302243.jpg

Nita no tak wyszło :D to jest pomieszczenie nad garażami, na półpiętrze. Na początku miała tam być pralnia i suszarnia,ale jak zobaczyliśmy jakie fajne pomieszczenie tam wyszło to było nam szkoda na pralnię i teraz pralnia będzie w piwnicy, tutaj sypialnia, a na piętrze zamiast 3 średnich pokojów zrobiliśmy dwa duże i jeden mały, taki składzik na odkurzacz itp.

Edytowane przez msdracula

Dezet jeszcze takie zdanie znalazłam w poradniku Isovera:

W przypadku gdy folia paroizolacyjna umieszczona jest pomiędzy

dwiema warstwami wełny, druga warstwa nie może mieć grubości większej

niż 50% grubości pierwszej warstwy.

niezłą wilgoć bym musiała mieć w domu, żeby przedostała się przez płytę kg i zmoczyła tą 5cm wełnę ;)

No ja dolną w miarę mam przemyślaną, a z górna pewnie będzie bez szaleństw, taka nasza, spokojna....może beże jakieś? :)

Fulek ja myślę, że jak chce się szybko przeprowadzić to łatwiej/szybciej wybory padają, a jak się już mieszka i się nie śpieszy to się wybrzydza i czeka na odpowiedni produkt :D

dracula ta mozaika musi fajnie wyglądać :)

niesttey nie znam się na sweet home, ale dość prosty jest

http://www.cadprojekt.com.pl/strefa_informacyjna/projektowanie-on-line-power-net.html

choć kafelek jeszcze nie ogarniałam