Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

draculko Ty nie marudź tylko się ciesz u Was wciąż postępy, a niektórzy siedzą i kopią nogą w stołek. Ja wiem że Ci się marzy ten medal w wyścigu... Bardzo fajny ten brodzik i duży, a juz niedługo powiesz czy wygodny w użyciu :D Nie mogę się napatrzyć na te Wasze kartony. Napisz jak z kładzeniem tego? Mąz psioczy czy idzie całkiem całkiem? Czytałam, że na dole trzeba zostawić trochę miejsca. Dużo?

Masz rację, nie ma co marudzić, trzeba się do roboty wziąć :D

a kładzie się bardzo dobrze, u nas najgorsze jest rozmierzanie i docinanie pod skosy.

Z tym miejscem u dołu to chodzi Ci przy podłodze? my nie zostawialiśmy za bardzo. Fajnie z płyt wychodzą też obróbki okien :)

medal ha ha zapomniałabym :D my się ślimaczymy, a wy w blokach startowych jak wystrzelicie to mnie zostawicie w tyle daleko :p

No szkoda :( bo ja też bym chętnie się ze wszystkimi spotkała i pozwalała się wam na parapetówki :D

ale jakbyście byli gdzie przejazdem jadąc np w góry to zapraszam :D

teraz nogami już przebieram bo wreszcie się zdecydowałam i zadzwoniłam do gościa od kuchni, ma wieczorem przyjechać na pomiary :wave:

nooo uważaj bo my jeździmy raz do roku w góry (w tym niestety nie :()

co do ozdoby ściany to nie znam się kompletnie, beztalencie jestem, chyba że jakiś obraz powiesić albo te półki i na nich obrazki (teraz tak robią :))

cieszę się razem z Tobą , że w sprawie kuchni krok do przodu, jakie planujesz kolory?

a tak z innej beczki, macie w ścianie wyżej gniazdka czy to tylko wrażenie?

Nita to ja na odwiedziny jestem bardzo chętna :D a gdzie jeździcie? gniazdka są chyba trochę wyżej :yes: na styro pójdzie jeszcze 6cm wylewki, to może też inaczej będzie wyglądać

Luka, Nita kuchnia będzie bez szaleństw, bez koszów, cargo itp. fronty w kolorze okien albo ciut ciemniejsze, blat biały, górne szafki białe, ale ich chyba też nie będzie wiele. Okap schowany, podszafkowy.

No i jeszcze sobie wymysliłam taki barek z podwyższeniem żeby zasłaniam blat i kuchnia była nieco zamknięta. Ale tak to wszystko pisałam, że i tak pewnie nie wiecie o co chodzi :D

Teraz mi się tylko przypomniało, że zapomniałam go podpytać o szafkę do łazienki :cool: najwyżej na miejscu coś zagadam, jak będziemy dogrywać kuchnię.

my jeździmy standardowo w Tatry do Zakopca :) Góry to mi się chyba nigdy nie znudzą, są zachwycające i mogłabym po nich chodzić całymi dniami (co zresztą robimy :)

Już podłogówka się u Was kładzie - cudnie, tynki są , zaraz podłogi i ani się obejrzysz będziesz malować ściany i meble ustawiać. Ale się cieszę :D

A jak kuchnia?

A blat biały? tak chyba jeszcze nie widziałam:)

Barek z podwyższeniem dobry pomysł - zakryje trochę przed niepowołanymi spojrzeniami:)

Tak sobie myślę że mój straszny uraz do otwartych kuchni wynika chyba z tego, że w poprzednim mieszkaniu miałam ją zupełnie otwartą i jeszcze dokładnie na przeciw szafek stał stół. czyli każdy kto do mnie przyszedł cały czas się gapił na kuchnię w całości - nie było żadnej opcji żeby cokolwiek zakryć... Może jakbym miała taki barek a za nim blat roboczy:D to mogłabym się na taką zdecydować;)

Teraz ju za późno ale przezornie kazałam wstawić długie nadproże w ścianę łącząca kuchnię i salon i jak mi się kiedyś zamarzy półotwarta to sobie zrobię:)

Nita oj Zakopane to ciut daleko :D miałam nadzieję, że w Karkonosze jeździcie :) na projekt kuchni czekamy, będzie w przyszłym tygodniu :)

Luka biały albo kremowy :cool: coś jasnego bym chciała :yes: a barek właśnie ma kuchnię zamknąć, bo bez niego wychodzi na jadalnię bezpośrednio i część salonu. A w czasie imprezy nie chciałabym żeby główną atrakcją był rozgardiasz na blacie :cool:

Znowu kurcze ogarniałam budżet i cholerka chyba spać będę w salonie :lol2:

dracula ależ mnie zaskoczyłaś z tymi wylewkami, super!! ja tu sobie u Was oglądam jak tam macie rozłożone (to przy ścianie to ta taśma dylatacyjna tak? - wybacz laikowi) a Ty z takimi wiadomościami wyskakujesz, ależ się cieszę, to już jutro!!

Nita do nas to jeszcze nie dociera, ja zawsze mam takie pomysły i jakoś cisnę i poganiam tego mojego biednego męża, ale dzięki temu lecimy do przodu...nio tylko kasa blokuje...

a ta taśma to dylatacja :) taka piankowa...zamawialiśmy od razu jak kupowaliśmy materiał na podłogówkę

ale głupio będzie jak nie trzeba będzie patrzeć pod nogi, żeby spektakularnego orła nie wyciąć o jakąś rurkę :lol2: