kachna2802 30.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kurde Kobieto jakie postępy!Pięknie już wszystko wygląda , jak ja zazdroszczę tego etapu. U nas trwa babranina z elektryką. Tynki dopiero w połowie maja , wylewki sama nie wiem kiedy:(. Mam pytanie : jaką dostaliście wycenę kuchni i czy kabina po zakupie zajmuje wiele miejsca-czy wejdzie do zwykłego kombika? Może być na priv jak to sekret:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 30.04.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kasiu zobaczysz, ani się obejrzysz a będziecie na tym samym etapie kuchnię nam wycenili na 12400, także trochę jest...najdroższe meble w domu będą a kabina trochę zajmuje, my wieźliśmy busem. Na długość ma niecałe 2 metry i zapakowana na szerokość jakieś pół metra edit: właśnie mąż powiedział, że do combiaka powinna wejść bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.04.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 ale u Was emocje aż iskry lecą Tak na serio to nie zazdroszczę przygód z prądem zawsze to niepotrzebna bieganina Mozaika cudna a kafle ogromniaste, chyba że to tak na zdjęciu wyszły. Pewnie nie możesz spać po nocach z podekscytowania. Nareszcie ten etap - wybieranie kafelek, kraników, umywalek, luster. Cuuudnie. Baw się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 01.05.2013 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No emocje są a które ogromniaste? podłogowe mają 60x60 a w kuchni położyliśmy 4 do kupy może wyglądać jak jedna, bo jak się ułoży zgonie ze strzałkami to fajnie wzorek się zgrywa i łączy na płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 01.05.2013 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Aaaaa no i sprawa z prądem cześciowo załatwiona, pojawił się u nas przedstawiciel firmy robiącej przyłącze energetyczne i wypłacił na kasę za szkody od ręki teraz tylko niech kabel zrobią i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.05.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Dracula pisz szybko co to te szare co?? łee, poszłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 01.05.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Dracula, a gdzie będziesz układać mozaikę? w łazience czy kuchni? Dobrze, że sprawa z prądem tak się skończyła i nie musicie czekać na odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.05.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No emocje są a które ogromniaste? podłogowe mają 60x60 a w kuchni położyliśmy 4 do kupy może wyglądać jak jedna, bo jak się ułoży zgonie ze strzałkami to fajnie wzorek się zgrywa i łączy na płytkach no te szare na podłodze fajoskie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.05.2013 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 ufff już myślałam że żadnych komentarzy nie ma, bo jakąś kaszanę wybrałam te szare to konkret grys z ceramstica nie były specjalnie drogie, zresztą jak wszystkie kupione płytki mozaika ma być ( a właściwie już jest ) między lustrem a umywalką, taki pasek dekoru jakby, bo żadnych innych ozdobników nie będzie. Już niedługo mam nadzieję wkleję efekt pracy męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ja Cie bardzo przepraszam, ze nie skomentowałam wszystkiego dokładnie ale te szare tak mi w oko wpadły a widziałam że dostepna jestes to chciałam szybko odpowiedź:D:D Bo ja potrzebuję szare na cały dół i tak sobie szukam i szukam:) ps. a mozaiki kocham - ta Twoja śliczna jest i czekamy:popcorn: na zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.05.2013 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 He he dzięki Luka z szaraków Ci powiem jest całkiem spory wybór. Fajne jest też Masto z paradyża, ale dla mnie były za drogie trochę jednak, ale jak na salon to można się skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Nie, w salonie to ja będę miała ciepłe, piękne i szlachetne.... panele:rolleyes: Szaraki mają być w wiatrołapie, korytarzu, kuchni i łazience:) A te Twoje to takie gładkie są czy mają takie pory jakby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 02.05.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 zazdrość skręca ja ostatnio tak w biegu, czytam jednym okiem a drugim na dzieciaki zerkam, juz znowu nade mną stoja i mi tu coś wcisnąc chcą, nic nie zdążę porządnie napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.05.2013 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Luka one są gładziutkie to łazienki bym się bała chropowate jakieś dać Nita a ty już coś masz łazienkowego na oku? a no i właśnie dziewczyny...będę mieć pytanko ale to jak już łazienkę wstawię, bo nie wiem na jaki kolor maznąć ściany i jaka szafka miała być biała, ale to było zanim kupiliśmy białe kafle na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica25 03.05.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dzięki za odp w związku z oknami i dachówką Myślałam, że macie Robena. A propo naszych zmian to jest ich dość sporo. Najważniejsza zewnętrzna to całkowita likwidacja lukarny/ jaskólki nad wykuszem( będzie tam płaski dach lekko wysuniety nad wykuszem). Kolejna zmiana zaczynając od piwnicy to piwnica jest również pod garażem- W jednej części mąż ma kanał a w drugiej będzie składowisko opału, piec nie będzie na gaz tylko na paliwo stałe i budujemy z ytonga a nie z porothermu jak było w projekcie. Na dole nie będzie garderoby a w jej miejsce będzie większy wiatrołap oraz powiększona łazienka, której to będzie duże okno takie jak w kuchni. Kolejna zmiana to szerszy wykusz o 40 cm tj. ma 1 m i tam będą drzwi tarasowe 150/220 oraz likwidacja małych okienek tych na ścianie gdzie jest wykusz. Następna zmiana - okno w salonie jedno będzie małe150/140 a drugie to drzwi tarasowe ( te na lukarna), W gabinecie nie ma żadnych zmian.Na piętrze:pokój nna garażem będzie jeden duży bez garderoby i innych dupereli:) Łaziemka na górze bez zmian a po drugiej stronie - lustrzane odbicie będzie garderoba, kosztem pokoiku. Pokój 2/ 06 będzie bez zmian a po drugiej stronie będzie drugi taki sam pokój - lustrzane odbicie:) Tak więc nad częścią mieszkalną u góry będę miała 2 takie same pokoje oraz łazienkę i garderobę z wejściem z korytarza, a nad częśćią garażową 1 duży pokój. Teraz tylko się zastanawiam czy w garderobie dawać okno dachowe czy nie? I czy w tych 2 pokojach nad częscią mieszklaną również wstawić po 1 oknie dachowym, czy może wystarczą tylko te 1 drzwi tarasowe ( przypominam,że nie ma innych okien tych nad wykuszem).Aha i jeszcze nie wiem jak rozwiązać problem drzwi do piwnicy czy zostawić tak jak jest w projekcie tzn. drzwi są tuż obok drzwi do łazienki czy dać drzwi dopiero przy drzwiach do garażu? Jak wy rozwiązaliście ten problem? A dziennik próbowałam założyć ale nie wychodzi mi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.05.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 dawaj zdjęcia, będziemy myśleć u mnie jak wszystko inne łazienkowe wyposażenie bedzie kupowane z marszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.05.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Myślec będziemy co nie znaczy że coś doradzimy:D:D:DOczywiście piszę tylko w swoim imieniu bo ja z doradzaniem to tak kiepsko:bash: Dzięki za info o płytkach, musze je obejrzeć w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.05.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Luka, Nita to wstawię niedługo, może ktoś z boku inaczej na to spojrzy Asica macie bardzo dużo takich samych zmian jak my tylko lukarn nie tykaliśmy. W łazience dolnej jest duże okno jak w kuchni i też przerobiliśmy wiatrołap a w pokoju na przeciw łazienki górnej garderoba, ale nie zrobiliśmy tam okna, nie ma takiej potrzeby. Z kolei dwa pozostałe pokoje są bardzo jasne, w tym po lewej są dwa okna i jedno dachowe a po prawe balkonowe duże i jedno małe A wejście do dolnej łazienki też robiliście tak po skosie? u nas drzwi do piwnicy będą zaraz obok tych do łazienki jeszcze ich nie mamy bo będziemy robić zabudowę z płyt k-g A dziennik zakładasz normalnie, tworzysz nowy wątek i zaczynasz pisanie chętnie pooglądam zdjęcia innej werbenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.05.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ciągle wracam do tych płytek i naprawdę śliczne są, drogie były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica25 03.05.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dzięki za szybką odpowiedź Własnie tej ścianki oddzielającej wiatrołap od łazienki też jeszcze nie mamy:) Ale dzrwi do łazienki będą najprawdopodobniej obok tych drzwi pierwotnych do piwnicy, ale nie po skosie. W sumie to jeszcze nie wiem jak dokładnie te drzwi do piwnicy umiejscowimy, bo jak damy je tuż przy schodach tj drzwiach do łazienki to piwnica idać dalej będzie nadal otwarta ( a chciałabym, żeby była oddzielona od reszty domu), ale plus jest taki, że garaż będzie dodatkowo oddzielony jeszcze jednymi drzwiami a co za tym idzie zapachy z niego będą mniej intensywne:) a jak damy tuż przy drzwiach do garażu to byłoby z jednej strony lepiej bo piwnica byłaby całkowicie oddzielona ale i zapach z garażu większy:( Chyba najlepiej to dać drzwi tu i tu:) Marudzę co?Sorki:) A co do górnrj garderoby tej naprzeciwko łazienki to jedni mówią, żeby okna dachowego nie dawać bo ubrania bledną od słońca inni zaś radzą dać bo trzeba przecież wietrzyć i mam mętlik w głowie. Podejrzewam, że wszystko wyjdzie w praniu tj przy dachu. Chyba w pokojach na górze damy po jednym oknie dachowym bo boję się, że1 okno balkonowe 150/220 spowoduje, że będzie trochę ciemno. A jak zrobiliści z ociepleniem podłogi w piwnicy i na parterze. Styro 5 i wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts