msdracula 04.05.2013 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Nita w sumie z tych wszystkich co kupiliśmy najdroższe, ale nie takie drogie 59,90 za metr Kupiliśmy w LM, a tam ponoć możemy oddać nawet jak nam jedna płytka zostanie, ciekawe jak w praktyce Alice my tą ściankę też późno murowaliśmy, w sumie tuż przed tynkami a drzwi jak wstawimy obok łazienki to będzie zabudowa przy schodach i piwnica będzie właśnie całkowicie odcięta teraz u rodziców drzwi do piwnicy są niżej i widać schody i pełno tam zawsze butów, jakichś roboczych rzeczy, i dlatego chcemy odciąć tą część "roboczą" całkiem Właśnie wczoraj oglądałam u siebie i miałam ci pisać, że w tych 2 pokojach bez okien dachowych może być za ciemno I piwnicę też mamy taką samą tzn. kanał i pod jedną częścią skład na opał w garażu jest otwór do niego. Co do wylewek to w piwnicy jeszcze nie ma, a na parterze mamy styro 5cm i wylewki 7cm, bo jest ogrzewanie podłogowe. Na piętrze styro nie ma, sama wylewka jakieś 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 04.05.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Fugi dałabym szare, będą się ładnie prezentować przy tej mozaice a i czyszczenia mniej.... Dzięki za info o kabinie, ja zamawiam ją dzisiaj przez internet. W sklepie LM jest 10% znizki na zakupy przez net i dowóz za 19 zł , przy zakupach za ponad 15 zł. Zamówię też drzwi wew. to mi od razu na budowę za 19 zł zawiozą i będzie z głowy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Szkoda że ja nie mogę jeszcze zakupów robić edit: dopiero do Dziennika zajrzałam:) Fugę dałabym jasnoszarą - kazda fuga dąży do tego aby być szarą to po co jej to utrudniać? Super się łazienka prezentuje, ta mozaika bomba! Szafkę dałabym białą i parapet też - ale podkreślam - ja się nie znam. Edytowane 4 Maja 2013 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.05.2013 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Szkoda że ja nie mogę jeszcze zakupów robić edit: dopiero do Dziennika zajrzałam:) Fugę dałabym jasnoszarą - kazda fuga dąży do tego aby być szarą to po co jej to utrudniać? Super się łazienka prezentuje, ta mozaika bomba! Szafkę dałabym białą i parapet też - ale podkreślam - ja się nie znam. dzięki ja też się nie znam i podobnie myślę jak ty więc może to dobra droga :każda fuga dąży do tego by być szarą" ha ha padłam Kachna no to niezła promocja kurcze a do kiedy to? my też wstrzymani kasą na razie jesteśmy, bo lecieliśmy na oparach ale kurcze taki dowóz pod sam dom to super sprawa za taką cenę, ja na paliwo więcej muszę wydać żeby tam dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.05.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Pięknie! Łazienka będzie fantastyczna! Ostatnio nie mam czasu pisać ale zaglądam do Was często i podziwiam Co do parapetu w łazience, my mamy, a teraz wszyscy mi mówią że w łazience się parapetów nie robi tylko płytkami wykłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.05.2013 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Kwitko witaj nie dziwię się, że nie masz czasu ,w końcu u was już sam finisz! teraz łazienki się bardziej upodabnia do pokojów, robi się mniej kafli itp. parapet nie przeszkadza też na początku chcieliśmy z kafli, ale poziomy nam by się nie zgrały, z parapetem będzie lepiej. A gadkami się nie przejmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.05.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Dołączam się do uwag: fuga szara, i też bym zrobił parapet z płytek- teraz mam i jest ok. Zastanawiam się, jakie poziomy by się Wam nie zgrały- kto na to będzie patrzył? Po miesiącu nie zwrócisz uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 05.05.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 oh prześcignęliście nas no ale gratuluje ciesze sie razem z wami jeśli chodzi o łazienke to wszytko ok i tej półki to białej bym nie dawała predzej szarą zeby dopasowac do reszty łazienki bo z tego co widze to biel i szary bedzie tak? czy planujecie jakiś kolorek żeby ja razweselić? a parapet to tak jak inni mówią z płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.05.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 WOW aleście wyrwali. Te kafle świetnie się prezentują. Myślę, że jedna i druga fuga wyglądałaby fajnie. Skłaniam się do białej, ale jak mówi Luka, w końcu i tak będzie szara to po co się denerwować. Też miałam zaproponować parapet z płytek, ale jesli nie chcecie to biały byłby ok Bosko się u was zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Jak w domu, nie Nita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 06.05.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Moje zdanie co do fugi, parapetu i szafki jest podobne jak pozostałych forumowiczów, a więc fuga szara, na parapet w łazience najlepiej sprawdzają się płytki, a szafka biała też pasuje tylko koniecznie z szarym bądź grafitowym blatem. Tak sobie myślę, że czerwona szafka do białych kafli i szarej mozaiki wyglądałaby rewelacyjnie, ale nie każdy decyduje się na takie odważne kolory (np. ja A Wy na co się zdecydowaliście? jaka fuga i jaka szafka? Superowo już macie, oj pamiętam jak mnie cieszyły płytki w łazience i kuchni, w końcu budowa zaczynała być domem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.05.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jak w domu, nie Nita? pewnie, ze jak w domu Masz już kreację na parapetówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.05.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jasne, zakupiłam ostatnio cudną kieckę: czarną w białe grochy:D i nie mam gdzie w niej iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.05.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dołączam się do uwag: fuga szara, i też bym zrobił parapet z płytek- teraz mam i jest ok. Zastanawiam się, jakie poziomy by się Wam nie zgrały- kto na to będzie patrzył? Po miesiącu nie zwrócisz uwagi. Dezet bo płytki robiliśmy tak żeby mozaika wyszła nad poziomem umywalki, czyli na wys. 83cm. I przez to przy parapecie jest szpara kilka cm zanim się zacznie, więc byłoby sporo docinek, albo listwa, a listwy bym nie chciała. Więc padło na parapet chociaż jeszcze temat nie zamknięty oh prześcignęliście nas no ale gratuluje ciesze sie razem z wami jeśli chodzi o łazienke to wszytko ok i tej półki to białej bym nie dawała predzej szarą zeby dopasowac do reszty łazienki bo z tego co widze to biel i szary bedzie tak? czy planujecie jakiś kolorek żeby ja razweselić? a parapet to tak jak inni mówią z płytek. problem w tym że szara nie bardzo mi się podoba taka w całości, ta miała być z blatem grafitowym i chyba faktycznie tak zostanie, bo widzę wiele opinii na plus. A z tymi parapetami to kurcze już sama nie wiem... chyba muszę sobie pogooglować czy parapet to faktycznie taka ekstrawagancja w łazience a kolor do rozweselenia planuje w ręcznikach i jakichś pojemnikach na mydło itp. ma być fuksja WOW aleście wyrwali. Te kafle świetnie się prezentują. Myślę, że jedna i druga fuga wyglądałaby fajnie. Skłaniam się do białej, ale jak mówi Luka, w końcu i tak będzie szara to po co się denerwować. Też miałam zaproponować parapet z płytek, ale jesli nie chcecie to biały byłby ok Bosko się u was zrobiło. i będzie jednak szara, czyli jak od początku chciał mąź dobra żona będę i się zgodzę teraz a parapet to nie to, że nie chcemy tylko boimy się, że takimi ścinkami zepsuje efekt takich duzoformatowych kafli i będzie naciapane...parapet jest nisko i jest duże okno, więc w tej docince byłaby prawie cała jedna ściana...poszukam foty odpowiedniej, bo pewnie nikt nie wiem o czym ja tak marudzę Moje zdanie co do fugi, parapetu i szafki jest podobne jak pozostałych forumowiczów, a więc fuga szara, na parapet w łazience najlepiej sprawdzają się płytki, a szafka biała też pasuje tylko koniecznie z szarym bądź grafitowym blatem. Tak sobie myślę, że czerwona szafka do białych kafli i szarej mozaiki wyglądałaby rewelacyjnie, ale nie każdy decyduje się na takie odważne kolory (np. ja A Wy na co się zdecydowaliście? jaka fuga i jaka szafka? Superowo już macie, oj pamiętam jak mnie cieszyły płytki w łazience i kuchni, w końcu budowa zaczynała być domem.... fuga jednak szara i szafka na 99% biała z grafitowym blatem a na takie kolory mebli jak czerwony itp. to ja chyba za mało odważna jestem wolę ostrożnie sobie pograć ręcznikami i dodatkami Ale faktycznie czerwona szafka fajnie by wyglądała pewnie, ze jak w domu Masz już kreację na parapetówkę? Jasne, zakupiłam ostatnio cudną kieckę: czarną w białe grochy:D i nie mam gdzie w niej iść dziewczyny jesteście niemożliwe normalnie was kocham a na parapetówkę oczywiście już zapraszam w ogóle nie spodziewałam się takiego odzewu, dziękuję wszystkim za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.05.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jeju, chwilę nie zaglądałam a tu takie zmiany:jawdrop: No szok, normalnie:eek: Fajne kolorki w łazience i szafkę to ja tam widzę w jasnej szarości. Kolor taki jak tu lub nawet jaśniejszy: http://i2.cdscdn.com/pdt2/r/i/s/1/700x700/a504gris/rw/noa-salle-de-bain-complete-gris.jpg a typ jak tu: No to pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.05.2013 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dzięki Aga za fotki ten jasny faktycznie fajny, zobaczę jakie materiały ma nasz stolarz i wybierzemy coś. Dzisiaj jedziemy klepnąć kuchnię to od razu szafkę zamówimy. A myślicie, że będzie dobrze jak ściany będą machnięte takim jasnym szarym? czy lepiej biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.05.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Widzę, że jak się rozpędziliście to teraz siłą impetu lecicie. Fantastycznie, że kuchnia juz zamówiona, czekam z niecierpliwością Plany macie ambitne i na pewno Wam się uda, tylko pamiętaj o fotorelacji :) A drobnymi problemami z umywalką się nie przejmuj, a jak znajdziesz fajną umywalkę wpuszczaną to koniecznie daj znać. Jaką szeroką bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.05.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Hello. Ależ pięknie się u Ciebie zrobiło. Dawno mnie tu nie było. Jestem pod wrażeniem. Łazienka będzie piękna!!!Mozaika cudo!!! Fugę też dałabym jasnoszarą. Co do parapetu....Jeśli będą pod nim szafki, to dałabym w kolorze blatu, ale to rzecz gustu. .........A myślicie, że będzie dobrze jak ściany będą machnięte takim jasnym szarym? czy lepiej biały? Przy tych białych płytkach jasny szary będzie ładnie kontrastował. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.05.2013 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Nita no trzeba lecieć póki zapał jest relacja będzie jak zawsze też chcesz wpuszczaną? planujemy 60-kę, głownym wyznacznikiem na razie jest cena ma być ykh...odpowiednia Fulek dzięki bardzo mam nadzieję, że coś ciekawego mi z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.05.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 zaglądałam do Ciebie, jak rozkładaliście styropian, a tu się tyle zadziało. i rurki i wylewki, płytki, szok.! tak pędzicie. witam się oficjalnie. bo do tej pory, tylko tak z ukrycia czytałam. jesteś teraz chyba w najfajniejszym etapie. istne szaleństwo to wybieranie, urządzanie. bardzo podobają mi się płytki. mozaika cudna. a pozostałe też bardzo ładne i te szare i te na ostatnim zdjęciu - jasne (gdzie je będziecie kłaść?). łazienka wyszła mega fajnie. możesz napisać, z jakich kolekcji płytki i mozaika). pewnie gdzieś już pisałaś, ale nie czytałam wszystkich komentów. a projekt kuchni pokażesz, czy dopiero efekt finałowy w czerwcu? pozdrawiam i będę tu teraz częściej. (och jak ja Wam zazdroszczę, wszystkim wykańczającym się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts