Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :)

o panele na podłogówce się nie martwcie, podłogówka ma temp. max 33 stp (i to w łazienkach) więc co niby miałoby się z nimi stać nawet jeśli nie są dedykowane do podłogówki? Chyba że tak jak u Agi chodzi o gwarancję. Jedyna różnica jest taka że wolniej się pomieszczenia nagrzewają bo one gorzej przewodzą, ale jak się już nagrzeje to różnicy nie ma.

Czesć Cronin, dzięki za wypowiedź w panelowej sprawie :) już w sumie podjęliśmy decyzję, będą na bank panele :) nawet sprawdziliśmy n naszych do gabinetu i mają znaczek, że są do podłógówki i gdzieś wyczytałam, że przy wodnej podłogówce pasuje 99% paneli :D

teraz zostało się tylko martwić ile pociągnie nas zrobienie przyłącza wodnego i wpięcie do kanalizy ałć...

kanaliza mam nadzieję niedużo bo jest pociągnięta na jakieś 100m i przy drodze, zostaje podkopać 2m i wpiąć.

Co do podłogówki, to jej nie używa sie jak grzejnika, - wychodzisz to zakręcasz całkiem, przychodzisz i odkrecasz. Podłogówka ma duża bezwładnosć i powinna cały czas chodzić i wtedy cały czas masz komfort cieplny. W zwiazku z tym, że panele słabiej przewodzą tym bardziej ta zasada sie sprawdza.

W sobotę kupowaliśmy panele i sprzedawca uswiadamial, że przy grubości panela 7mm podlogowka nie powinna grzac bardziej niż 26 stopni, bo mimo że to podłoga plywajaca to jakoś tam pracuje i moga się szpary porobic między panelami :confused: może warto to sprawdzić?

Rzekłbym: trele- morele ;) A jak słońce poświeci w lecie na panele, to na pewno mają dużo więcej niż 26stopni i szpary się nie robią, a tym bardziej powinny, bo podłoga nagrzana nierównomiernie lecz punktowo. Jaka różnica cenowa między zwykłymi, a tymi na ogrzewanie podłogowe? Podejrzewam, że spora i sprzedawca może więcej zarobić.

Ale zazdroszczę etapu- dobrą i piękną zazdrością;). Super sprzęt, też się zastanawiałam nad tą mikrofalą (ale bardziej pasowałaby mi czarna). Nie chcę z mikrofalą się oddalić od kwoty 500 zł, podobnie jak Wy sprzęty wybierzemy powiedzmy ze średnio tańszej półki;). Drzwi bardzo mi się podobają, my wybraliśmy te London bo one najtańsze...

O własnie i co to za sklep?:):)

Dzięki dziewczyny :) nie wiem czy można tu pisać takie rzeczy, ale większość sprzętu pochodzi z oleole.pl a mikrofala ze sklepu internetowego neonet.pl ( odbiór darmowy w sklepie) już nawet dostaliśmy tel. że jest na miejscu do odbioru. Najśmieszniejsze jest to, że jak chcieliśmy u nich w stacjonarnym mikrofalę kupić to była 100zł droższa :eek:a tak przywieźli i płacimy sobie jakbyśmy normalnie ze sklepu brali. Mozna sobie fajnie w domku ceny porównać