Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaaaa, na chwilę człowiek z forum zejdzie, a już co niektórzy prawie zdążyli zamieszkać ;)

Gnacie niesamowicie, postępy cieszą oko, za chwilę będzie gotowe! Ja właśnie krążąc po marketach budowlanych, z łezką w oku spoglądam na fugi, farby, tego typu rzeczy i myślę sobie - jak to by było cudnie już być na tym etapie. A Wy jesteście! Nawiasem mówiąc, stalowe magnolie to prześliczny kolor, będzie Pani zadowolona ;) A do łazienki obstawiam jaśniutko szarą fugę - skoro jest już układ w cegiełkę, to czemu go ciut nie podkreślić.

Dzięki kocurku :) macie rację dziewczyny, trzeba się cieszyć, że się jest na tym etapie w końcu bardzo na to czekałam! A ja tutaj zrzędzę jakby nie wiadomo jak była sfrustrowana tą wykończeniówką :mad:

ale muszę przyznać, że coraz bardziej przeraża mnie to na ile rzeczy nam kasy nie starczy , ale w końcu itak chcieliśmy zrobić parter zamieszkać i spokojnie wykańczać resztę...no ale babie nie dogodzisz :D

co tu Ci się ślimaczy?

ruch na zewnątrz i w środku aż furczy. rozumiem, że już bys chciała piekarnik i inne sprzęty odpalać. ale to już naprawdę nie długo. też bym chciał tak się ślimaczyć.

u nas robienie stropu odbędzie się w rekordowym tempie, oczywiście w kategorii ślimaczej.:D

Cronin a wy zamawialiście rolety od razu z oknami?

w sumie u mnie nie będzie firanek, ale będą żaluzje/plisy/ rolety wewnętrzne...więc te zewnętrzne byłyby zamykane tylko na noc. Nie ukrywam, że szkoda mi kasy na nie strasznie...A przypomina mi się co jakiś czas jak widzę u któregoś sąsiada...

U nas styro ma być 15cm i myśleliśmy o takich schowanych w otworze okiennym ale z widoczną ( niewystającą) puszką.

patent z wyciągnięciem kabelków na zaś jest dobry. Ogólnie rolety to bardzo indywidualna sprawa. My nigdy ich nie rozważaliśmy ich montażu, raz że mi się nie podobają, dwa że wydają mi się klaustrofobiczne (ale to tylko domysły bo nigdy nie byłam w domu z roletami).

Ech Dracula, Ty już naprawdę na ostatniej prostej jesteś:)

Nie dość że łazienka, to jeszcze kuchnia... I mówisz że tempo slimacze?? Hmm

Powiem Ci Pani - nie marudź;)

ps. My rolety wzięlismy od razu. Miały być tylko na parterze, a na górze mieliśmy załozyć skrzynki a rolety kiedys;) Ale stwierdziliśmy że dajemy od razu i koniec. Czy okażą sie niezbędne? Wyjdzie w praniu;)

Czyli opinie jak ze wszystkim podzielone :) a jak od razu kasa w budżecie na nie nie zaplanowana to już trudniej je zrobić.

Luka już nie marudzę, choć chciałoby się żeby to i tamto byłó już gotowe ale...no dobra nie marudzę :D

Kwitko chcemy wykończyć parter na gotowo, zamieszkać i spokojine sobie robić górę. Do zrobienia na piętrze zostaje tylko malowanie, kładzenie paneli i meble, ale na to kasa potrzebna i czas...a my bardzo chcemy już mieszkać :)

aaa..jeszcze po przeprowadzce będzie maż robił elewację. A wy górę od razu wykończyliście?