Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

Będzie dobrze,zapowiadają piękną pogodę na maja tak więc ściany szybko będą się stawiać.Dziura w ziemi też bardzo cieszy .Wczoraj moja córcia była na działce i tak patrzy na dom i mówi' mamo dopiero dom był na wysokości ziemi,graliśmy tam w piłkę a teraz mamy już dach".

pozdrawiam ;)

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

To bryndza z architektem; nie wiem jak u was wydz. Architektury działa, bo u mnie papiery do PnB mieliśmy gotowe od zera(tj. aktu notarialnego) w niecałe 2 miesiące - a potem ponad 3m czekania na prawomocne PnB.

No ale potem idzie jak złoto; u mnie w sumie było dłubanie się z fundamentami, ale jak pół kondygnacji stoi w 2 dni, to zupełnie inaczej to wygląda..

To bryndza z architektem; nie wiem jak u was wydz. Architektury działa, bo u mnie papiery do PnB mieliśmy gotowe od zera(tj. aktu notarialnego) w niecałe 2 miesiące - a potem ponad 3m czekania na prawomocne PnB.

No ale potem idzie jak złoto; u mnie w sumie było dłubanie się z fundamentami, ale jak pół kondygnacji stoi w 2 dni, to zupełnie inaczej to wygląda..

architekt torchę zapracowany bo dużo zleceń ma...ale już mamy PNB :D nawet wszystkie pieczątki nam pozałatwiał, bo teraz jakieś śmieszne wymogi są ,że np. elektryk musi się podpisać :eek: no nie mogę się doczekać tego etapu kiedy będzie rosło :D

puk,puk jest tu kto?:)

jestem, jestem :D u nas się dzieje, drewno kupione, stal kupiona ( bez vatu ;) ) i mąż od 3 dni dłubie szalunki, już są prawie gotowe, teść montuje zbrojenie i najpóźniej w poniedziałek myslę, że zalejemy fundament :wave: ale już jest super bo po szalunkach widać układ pomieszczeń :) A czasu teraz mało, bo w każdej wolnej chwili lecę z małą na budowę :D

• 2 weeks później...

Fiu, fiu to już rozumiem stres związany z grzebaniem w ziemi:wave:. U nas z pogodą było spokojniej, można powiedzieć, że lało w przerwach(np. w niedzielę), a potem jak deszcz był potrzebny na fundamenty to już :p.

Najważniejsze, że już do przodu i tak małymi krokami zbudujecie i wykończycie swój domek.

Pozdrawiam:)

Witam:)

Dziękuję za odwiedziny u nas:)

Piękny tekst w Twojej stopce...

Zaczynacie piękny, ale trudny etap - budowa, potem będzie jeszcze trudniej, bo wykończeniówka:) Ale warto!!! Trzymam kciuki za spełnienie marzeń i będę zaglądać!

pozdrawiam!

A Skarb cudny - ile ma teraz?:)

Ania

dziękuję :) a skarb skończył już 9 miesięcy :)

Witaj Drakulko ;) wpadłam z rewizytą. Wy to chyba fabrykę budujecie! :jawdrop: Ogromny wasz domek, a ten wykop to naprawdę robi wrażenie. A córeczka przesłodka. Ani się nie obejrzycie a będzie biegała po pokojach, mury rosną szybko :)

pozdrowienia

he he domek jest mały 134m netto ;) tylko jest długi przez dwa garaże :)

no już się nie mogę doczekac, chociaż wiem, że przed nami jeszcze dłuuuga i stresująca droga ;)