Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

dzień doberek z rana....

i z rana dobra wiadomość :) będzie można ubiegać się o zwrot vat za kuchnie i meble w zabudowie:

http://muratordom.pl/prawo/podatki-i-ubezpieczenia/nizsza-stawka-vat-na-montaz-zabudowy-meblowej,134_11005.html

kochana kopiuję Ci od Agi, co Esiak nam obwieszcza, może Ci sie przyda :)

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dracula, ale fajnie czytać o ostatnich krokach przed metą :) zaraz w swojej żółtej koszulce staniesz na podium

FANTASTYCZNIE!!!!

czekam na zdjęcia skończonej łazienki i kafli na podłodze, narożnik na pewno będzie ekstra wygodny :)

pozdrawiam serdecznie

jakoś tak dziwnie mi jeszcze z tym, w ogóle nie czuję tego że to za niedługo będzie już dom :rolleyes: może za dużo czasu spędziłam na budowie, albo nie mogę uwierzyć że to będzie "już". Dobrze, że jeszcze góra będzie do zrobienia i ogród i wiele innych, to budowa ciągl będzie w toku :popcorn:

kochana kopiuję Ci od Agi, co Esiak nam obwieszcza, może Ci sie przyda :)

wow!!!!! świetne wieści!!!!!!!

Fajne zakupy poczyniłaś, Draculka, zwłaszcza lampa mi się podoba bardzo. Żaluzje to i moje marzenie, ale ze względów praktycznych nie są brane w ogóle pod uwagę - za dużo czyszczenia :D no i koty skaczą, szarpiąc łapami lamelki. Więc sobie oglądam cudze i podziwiam :)

Poka drzwi wewnętrzne!

Kocurku cieszę się, że lampa się podoba :) a jaki masz pomysł na okna? ja jeszcze myślę o oknach w kuchni i jadalni.

a drzwi mamy taki: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/437/1199437/product/skrzydlo-drzwiowe-zitron,main.jpg nie były zbyt drogie, a są fajne, bez listewek przy szybach i nie mają struktury plastra miodu tylko są pełne :)

Fajne drzwi - dobrze, że bez listewek, toż to by była masakra do sprzątania, tyle ramek ;)

U siebie przy przypływie gotówki po budowie planuję rolety dzień-noc, one przynajmniej trochę imitują żaluzje :) A na razie to najtańsza szmata z Ikei w charakterze zasłon. Dobrze, że Wam się udało wybrać coś docelowego, to od razu inaczej wygląda - no i cieszy bardziej :)

Kocurku też mi się te rolety podobają, myślałam o takiej do jadalni na duże okno, ew. z braku kasy kupię karnisz i dwie jasne zasłony na przelotkach :rolleyes:

Nita no tak jakoś wszystko inaczej, same pierdółki, nie ma spektakularnych efektów :rolleyes: no i kasy już praktycznie nie ma :rolleyes: tyle co na styro na elewację. Myślałam, żeby zrobić listę co jeszcze trzeba zrobić i masakra to by była! tu silikon, tam podmalować, tu zamontować lampę...cała msa pierdółek i pożeraczy czasu a efekt niezauważalny ...dobra dobra już ni marudzę :p a poza tym wszystkim to już mnie nosi żeby tam zostać bo bez względu na meble i wszystko inne, każdy kąt tego domu jest mój! wyczekany i wymarzony :wiggle:

Kuchnia piękna, podoba mi się tym bardziej że podobna do mojej :-) Fajnie że tak zgrabnie wszystko wam idzie, drzwi dopasowane, płytki układane samodzielnie, no, no nic tylko podziwiać i gratulować zaradności. A zobaczysz jak końcowe dodatki nadają uroku, lampy, zasłony, to jak wisienka na torcie. Nic , podglądam i czekam na dalsze wizualne przyjemności :-)

msdracula i jak tam przyszły przedszkolak? Mój też w tym roku zaczyna, był już 2 razy. Zobaczymy jak będzie jak faktycznie co rano trzeba będzie wstawać.

A Ty nie pracowałaś w wekendy? jakoś tak mi się kojarzy z naszych dyskusji prowadzonych onegdaj na którymś dzienniku;). Nie ma lekko z tą karierą przy dziecku. Logistyka i te sprawy...Dla chcącego nic trudnego:wiggle:. Choć u mnie na wsi z obserwacji widzę, że dużo mam nie pracuje i tak sobie żyją, i niektórym z tym dobrze.

To jak już was podłączą do cywilizacji to nie ma bata, żebyście wracali na stare śmieci:cool:.

Pozdrawiam:)

Nita po sklepach to ja już dawno nie latam bo nie mam z czym :lol2: nastawiam się psychicznie do wielkiego sprzątania i poganiam męża jak zwykle :popcorn:

Janiseya dobrze pamiętasz :) ale zrezygnowałam z tej pracy, za daleko z jednej strony fajnie bo w tygodniu byłam z małą, a z drugiej to ja się z mężem prawie wcale nie widywałam, no i daleko, kiepski dojazd, górskie drogi, zimą masakra była...teraz na spokojnie szukam czegoś bliżej i w normalnych godzinach, zobaczymy jak to będzie :) A mała na razie przedszkolem jest zachwycona!

Kasiu prawie :D najlepsze jest to że jakaś znajoma teściowej pytała czy już mieszkamy bo widziała firanki w oknach, a to folia malarska :lol2: ( zabezpieczenie przed wścibskimi )

Maldarec tak, kolorystyka podobna :D mam już nawet sporo tam popakowane i już wiem, że spokojnie się zmieszczę w szafkach a nawet będzie luz :)

Przeczytałam listę.. jestem pod wrażeniem, ja bym połowę olała.. tzn olaliśmy.. cokołów w holu, salonie i kuchni nada nie ma.. wiatrołap i hol nie pomalowany i do końca nie poszpachlowany.. klatka schodowa i schowek robiły się w trakcie i jeszcze sie nie zrobiły.. salon w zasadzie jest do odmalowania, parapety były montowane 3 miesiące po przeprowadzce, oj dużo by wymieniać 2.08 minie 9 miesięcy :D

Kamila nas i tak trzymają jeszcze przyłącza, a poza tym skoro i tak ma być tylko parter na początek to wolę żeby był na gotowo :yes: potem malowani, czy szpachlowanie przy dziecku to już łatwe nie jest. Na pewno będzie brakować mebli, ale po prostu część rzeczy zostawimy pewnie u mamy.

Wy też macie tylko parter i jak rozwiązaliście spanie z dziećmi? kto gdzie śpi?

Luka też się z mężem śmiejemy, że najważniejsze już jest to na co czekamy? :lol2:

Drakulo.. my cały parter już mamy do remontu :p

jeśli chodzi o spanie.. młoda śpi w swoim łóżeczku do pewnej godziny, potem ląduje u nas w łóżku, przeważnie nad ranem po karmieniu.

Łóżko mamy 180x200 i nie mamy zbytnio gdzie wstawić kolejnego dla syna więc ten śpi pod ścianą w naszym łóżku. Połowa salonu to nasza sypialnia a druga połowa to jadalnio/dzienny pokój.. przymierzamy się do zrobienia naszej sypialni na górze, ale zawsze coś wyskakuje po drodze ważniejszego i wstrzymujemy się.. jak już pójdziemy na górę to syn dostanie swoje łóżko, a młoda jeszcze w łóżeczku, potem kolejne pokoje będą robione, więc po kolei dzieci do siebie będą przeprowadzane..

na dole też mamy pokój, który zajmują moi rodzice (w przyszłości też mają pokój na górze)

o szpachlowaniu przy dziecku to mi nie musisz mówić, przy dzieciach wszystko jakoś tak wolno idzie.. ziemniaki jak mam obierać, to obieram po cichutku, bo zaraz mam dwójke na kolanach i zero możliwości manewru.. jeszcze za czasów starych ziemniaków oboje lubili kiełki z ziemniaków obrywać..

Wydaje się wesoło.. ale jak dostanę pięścią od młodej pod oko to już tak kolorowo nie jest :)

naszych rzeczy sporo wala się na górze w kartonach.. łudziłam się, że po przeprowadzce dużo rzeczy zagubionych znajdzie się a wyszło na to, że jeszcze więcej się zapodziało :)

ale spoko.. jakoś się mieszka.. nie jest najgorzej.. teraz sporo czasu ogród pochłania..