nita83 11.07.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dzień doberek z rana.... i z rana dobra wiadomość będzie można ubiegać się o zwrot vat za kuchnie i meble w zabudowie: http://muratordom.pl/prawo/podatki-i-ubezpieczenia/nizsza-stawka-vat-na-montaz-zabudowy-meblowej,134_11005.html kochana kopiuję Ci od Agi, co Esiak nam obwieszcza, może Ci sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.07.2013 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dracula, ale fajnie czytać o ostatnich krokach przed metą zaraz w swojej żółtej koszulce staniesz na podium FANTASTYCZNIE!!!! czekam na zdjęcia skończonej łazienki i kafli na podłodze, narożnik na pewno będzie ekstra wygodny pozdrawiam serdecznie jakoś tak dziwnie mi jeszcze z tym, w ogóle nie czuję tego że to za niedługo będzie już dom może za dużo czasu spędziłam na budowie, albo nie mogę uwierzyć że to będzie "już". Dobrze, że jeszcze góra będzie do zrobienia i ogród i wiele innych, to budowa ciągl będzie w toku kochana kopiuję Ci od Agi, co Esiak nam obwieszcza, może Ci sie przyda wow!!!!! świetne wieści!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.07.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Fajne zakupy poczyniłaś, Draculka, zwłaszcza lampa mi się podoba bardzo. Żaluzje to i moje marzenie, ale ze względów praktycznych nie są brane w ogóle pod uwagę - za dużo czyszczenia no i koty skaczą, szarpiąc łapami lamelki. Więc sobie oglądam cudze i podziwiam Poka drzwi wewnętrzne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.07.2013 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kocurku cieszę się, że lampa się podoba a jaki masz pomysł na okna? ja jeszcze myślę o oknach w kuchni i jadalni. a drzwi mamy taki: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/437/1199437/product/skrzydlo-drzwiowe-zitron,main.jpg nie były zbyt drogie, a są fajne, bez listewek przy szybach i nie mają struktury plastra miodu tylko są pełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.07.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Fajne drzwi - dobrze, że bez listewek, toż to by była masakra do sprzątania, tyle ramek U siebie przy przypływie gotówki po budowie planuję rolety dzień-noc, one przynajmniej trochę imitują żaluzje A na razie to najtańsza szmata z Ikei w charakterze zasłon. Dobrze, że Wam się udało wybrać coś docelowego, to od razu inaczej wygląda - no i cieszy bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.07.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 oo dracula juz tęsknisz za budowlanym szaleństwem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 12.07.2013 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Kocurku też mi się te rolety podobają, myślałam o takiej do jadalni na duże okno, ew. z braku kasy kupię karnisz i dwie jasne zasłony na przelotkach Nita no tak jakoś wszystko inaczej, same pierdółki, nie ma spektakularnych efektów no i kasy już praktycznie nie ma tyle co na styro na elewację. Myślałam, żeby zrobić listę co jeszcze trzeba zrobić i masakra to by była! tu silikon, tam podmalować, tu zamontować lampę...cała msa pierdółek i pożeraczy czasu a efekt niezauważalny ...dobra dobra już ni marudzę a poza tym wszystkim to już mnie nosi żeby tam zostać bo bez względu na meble i wszystko inne, każdy kąt tego domu jest mój! wyczekany i wymarzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.07.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Drakulo, ale się u Ciebie dzieję! A mnie tak długo nie było, aż mi przykro że tyle mnie ominęło Teraz będę zaglądać bo czasu trochę więcej. Kuchnia piękna! I wszystko inne też! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 15.07.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dziękuję bardzo dzieje się i już przebieram nogami strasznie! a z drugiej strony taka głupia radość, że to jeszcze nie koniec przygody, że nawet po przeprowadzce będzie jeszcze co robić, uzależnienie czy co? a jak widzę jadącą gruchę z betonem to aż się wzdychać chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 16.07.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Kuchnia piękna, podoba mi się tym bardziej że podobna do mojej Fajnie że tak zgrabnie wszystko wam idzie, drzwi dopasowane, płytki układane samodzielnie, no, no nic tylko podziwiać i gratulować zaradności. A zobaczysz jak końcowe dodatki nadają uroku, lampy, zasłony, to jak wisienka na torcie. Nic , podglądam i czekam na dalsze wizualne przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 17.07.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Dracula Wy to już niemal na mecie! Super wszystko wygląda i bardzo domowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 17.07.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 msdracula i jak tam przyszły przedszkolak? Mój też w tym roku zaczyna, był już 2 razy. Zobaczymy jak będzie jak faktycznie co rano trzeba będzie wstawać. A Ty nie pracowałaś w wekendy? jakoś tak mi się kojarzy z naszych dyskusji prowadzonych onegdaj na którymś dzienniku;). Nie ma lekko z tą karierą przy dziecku. Logistyka i te sprawy...Dla chcącego nic trudnego:wiggle:. Choć u mnie na wsi z obserwacji widzę, że dużo mam nie pracuje i tak sobie żyją, i niektórym z tym dobrze. To jak już was podłączą do cywilizacji to nie ma bata, żebyście wracali na stare śmieci:cool:. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.07.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 dracula zajrzyj czasem a nie ciągle po sklepach latasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.07.2013 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Nita po sklepach to ja już dawno nie latam bo nie mam z czym nastawiam się psychicznie do wielkiego sprzątania i poganiam męża jak zwykle Janiseya dobrze pamiętasz ale zrezygnowałam z tej pracy, za daleko z jednej strony fajnie bo w tygodniu byłam z małą, a z drugiej to ja się z mężem prawie wcale nie widywałam, no i daleko, kiepski dojazd, górskie drogi, zimą masakra była...teraz na spokojnie szukam czegoś bliżej i w normalnych godzinach, zobaczymy jak to będzie A mała na razie przedszkolem jest zachwycona! Kasiu prawie najlepsze jest to że jakaś znajoma teściowej pytała czy już mieszkamy bo widziała firanki w oknach, a to folia malarska ( zabezpieczenie przed wścibskimi ) Maldarec tak, kolorystyka podobna mam już nawet sporo tam popakowane i już wiem, że spokojnie się zmieszczę w szafkach a nawet będzie luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.07.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Przeczytałam listę.. jestem pod wrażeniem, ja bym połowę olała.. tzn olaliśmy.. cokołów w holu, salonie i kuchni nada nie ma.. wiatrołap i hol nie pomalowany i do końca nie poszpachlowany.. klatka schodowa i schowek robiły się w trakcie i jeszcze sie nie zrobiły.. salon w zasadzie jest do odmalowania, parapety były montowane 3 miesiące po przeprowadzce, oj dużo by wymieniać 2.08 minie 9 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.07.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dracula jak internet jest to co Ci więcej potrzeba;) A na serio to faaaajnie Wam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.07.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Kamila nas i tak trzymają jeszcze przyłącza, a poza tym skoro i tak ma być tylko parter na początek to wolę żeby był na gotowo potem malowani, czy szpachlowanie przy dziecku to już łatwe nie jest. Na pewno będzie brakować mebli, ale po prostu część rzeczy zostawimy pewnie u mamy. Wy też macie tylko parter i jak rozwiązaliście spanie z dziećmi? kto gdzie śpi? Luka też się z mężem śmiejemy, że najważniejsze już jest to na co czekamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.07.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Drakulo.. my cały parter już mamy do remontu jeśli chodzi o spanie.. młoda śpi w swoim łóżeczku do pewnej godziny, potem ląduje u nas w łóżku, przeważnie nad ranem po karmieniu. Łóżko mamy 180x200 i nie mamy zbytnio gdzie wstawić kolejnego dla syna więc ten śpi pod ścianą w naszym łóżku. Połowa salonu to nasza sypialnia a druga połowa to jadalnio/dzienny pokój.. przymierzamy się do zrobienia naszej sypialni na górze, ale zawsze coś wyskakuje po drodze ważniejszego i wstrzymujemy się.. jak już pójdziemy na górę to syn dostanie swoje łóżko, a młoda jeszcze w łóżeczku, potem kolejne pokoje będą robione, więc po kolei dzieci do siebie będą przeprowadzane.. na dole też mamy pokój, który zajmują moi rodzice (w przyszłości też mają pokój na górze) o szpachlowaniu przy dziecku to mi nie musisz mówić, przy dzieciach wszystko jakoś tak wolno idzie.. ziemniaki jak mam obierać, to obieram po cichutku, bo zaraz mam dwójke na kolanach i zero możliwości manewru.. jeszcze za czasów starych ziemniaków oboje lubili kiełki z ziemniaków obrywać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.07.2013 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 To macie wesoło też mamy plan po przeprowadzce powoli górne pokoje robić, najpierw sypialnię bo jest na półpiętrze. spać planujemy w gabinecie, tylko tam za dużo się nie zmieści. Ciekawe gdzie ja wszystkie rzeczy poupycham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.07.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Wydaje się wesoło.. ale jak dostanę pięścią od młodej pod oko to już tak kolorowo nie jest naszych rzeczy sporo wala się na górze w kartonach.. łudziłam się, że po przeprowadzce dużo rzeczy zagubionych znajdzie się a wyszło na to, że jeszcze więcej się zapodziało ale spoko.. jakoś się mieszka.. nie jest najgorzej.. teraz sporo czasu ogród pochłania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts