Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Werbenka- nasze marzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 995
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amglad dziękuję :) a przeprowadzka wstępnie na koniec sierpnia, bo wtedy przyjdzie narożnik :D no i chcemy urodziny małej już zrobić u siebie, a ma na początku września.

Wczoraj już posprzątałam łazienkę, układałam coś tam w szafkach w kuchni, cudnie się już tam czuuję i jakbym mogła to już bym sprzątała na całego ;)

Na górze mamy karton gipsy, tynki i wylewki, trzeba jeszcze poszpachlować.. i w jednym pokoju 3 okna dachowe obrobić karton gipsami no i całą łazienkę zrobić. Niby nie wiele, ale trzeba poświęcić na to trochę czasu.. i na strychu trzeba folię położyć, bo jest goła wełna i znieść z niego parę rolek wełny co została a pójdzie na przybudówkę..

Kamila to tak jak u nas, no prawie, bo kilka płyt trzeba jeszcze przykręcić i tylko pokój małej jest poszpachlowany i przeszlifowany z grubsza

Nita mnie dreszcze przechodzą jak to robię :D normalnie jaram się już tym wszystkim, że szok! wczoraj mnie coś napadło i już sobie przyprawy pokupiłam :oops: bo ja z tych co lubią pichcić :cool:

dziewczyny skąd wiedziałyście? :lol2: rzeczy kuchenne mam już dawno przeniesione, ostatnio nawet przyprawy już pokupiłam, kawę :lol2:

jeszcze wpadłam na pomysł ,żeby trochę kuchnia nie była taka mdła to będą czarne dodatki i zakupiłam czarny czajnik elektryczny, szklany i czarną pieprzniczkę z solniczką :p

A ostatnio jak myłam okno, zawiesiłam sobie ściereczki na drabince w łazience i dopiero się domowo zrobiło :p odkryłam dzięki ściereczkom, ż do mojej łazienki pasują dodatki w kolorze fuksji i żółte, a ja kupiła ręczniki fioletowe i na mydełko pojemnik..nuuuuudddaaaa.

nie mogę się już doczekać bardzo, zwłaszcza, że przez te lata budowy żyliśmy tylko tym i czasu dla siebie brakowało zupełnie, nie mogę się doczekać beztroskiego wylegiwania się na kanapie i zbierania siły i kasy na poddasze :cool:

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, Drakula ma już wszystko prawie wykończone, wysprzątane, urządzone a ciągle jej mało.... mało... :-)

A ja pamiętam, że kiedy my zamieszkaliśmy to panele ułożone były tylko na połowie salonu, drzwi wewnętrznych nie było wcale, a zlewozmywak czekał aż stolarz poprawi źle przycięty blat. :bash:

Ale i tak miło wspominam ten czas, bo byliśmy już u siebie.

U mnie będą straszyć jeszcze betonowe schody :D jak wstawię zdjęcia opłytkowanego holu to same zobaczycie. Ale będzie je widać tylko jak jakiś gość będzie zmierza do łazienki ;)

nie to, że marudzę, bo przecież będziemy spać w malutkim gabineciku we 3 i nie wiem jak się z ciuchami pomieścimy i innymi gratami, ale i tak będzie cudnie bo u siebie :D

po cichu tylko zazdroszczę osobom, które wprowadzają się na gotowe, z elewacją, ogrodzeniem i przystrzyżoną trawką...ale wtedy by było za nudno nie? :rolleyes: i nie byłoby za parę lat czego wspominać z zimowe wieczory :D

dzięki dziewczyny, że jesteście :)

Jasne że wprowadzić się na gotowe, to nudy :-) O wiele ciekawiej jest samemu przykręcać lampy i sprawdzać które korki tym razem wywali, samemu malować trzy razy bo ciągle widać jakieś niedoróbki, podziwiać ogród bezpośrednio przez okna, bo karnisze jada kurierem, a firanki nawet nie kupione :D

sama zobaczysz jak za rok będziesz to mile wspominać, a w dodatku cały czas będzie coś do uzupełnienia w dzienniku, bo schody niewykończone, góra do zrobienia......