dwiemuchy 04.08.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja się właśnie łamię - jeśli chcecie dać piekarnik/lodówkę obok komina, niekoniecznie się to zmieści (ja mam komin zmniejszony - bez pionów wentylacyjnych, bo robię WM) - zakładam koło komina szafkę 30 cm + lodówkę, bo dodatkowe 30 cm raczej się nei zmieści. Jeśli nie robilibyście okna obok wykusza, to chyba tam najlepiej dać płytę - a zlew pod oknem na elewacji wejściowej. W ogóle najchętniej zabudowałbym sobie piekarnik w słupku w pobliżu drzwi do kuchni, razem z jakimś 2 słupkiem cargo i zrobił jakiś półwysep na stronę jadalni - ale czy to się wszystko zmieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.08.2011 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) wyspa na pewno sie nie zmieści. A piekarnik z lodówką do stronie komina jak najbardziej wejdź sobie na forum archonu tam są gotowe już urządzone kuchnie. I właśnie takie ułożenie mi się spodobało. A komin u nas będzie raczej mniejszy, bo nie robimy komnika. tutaj są zdjęcia tej kuchni: http://archon.pl/projekty-domow-forum-temat/2907 Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 04.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 tak, widzialem ten wątek, trochę się też nim inspirowałem- ale gdzie tam jest komin od kominka? Jeśli nie robicie kominka - zmieści się, i owszem - jeśli robicie, no to gorsza sprawa. No i u mnie akurat wykusz jest na elewacji południowej/ogrodowej (taki układ działki) - żona nie pozwoliła ruszać tych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.08.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ale masz dzielnych facetów! Ale nie zazdroszczę ilości tego murowania...Toż to będzie prawie wieżowiec! Nie chce mi się szukać więc zapytam. Na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 06.08.2011 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 tak, widzialem ten wątek, trochę się też nim inspirowałem- ale gdzie tam jest komin od kominka? Jeśli nie robicie kominka - zmieści się, i owszem - jeśli robicie, no to gorsza sprawa. No i u mnie akurat wykusz jest na elewacji południowej/ogrodowej (taki układ działki) - żona nie pozwoliła ruszać tych okien tak szczerze mówiąc nie wiem w którym miejscu od strony kuchni wypada komin. Na tych zdjęciach normalnie robią kominek i im się wszystko zmieściło. A okien żadnych nie usuwaliśmy, wszystko będzie jak w projekcie. A jaki ty masz dokładnie projekt? bo może my mamy inne kuchnie Ale masz dzielnych facetów! Ale nie zazdroszczę ilości tego murowania...Toż to będzie prawie wieżowiec! Nie chce mi się szukać więc zapytam. Na kiedy planujecie przeprowadzkę? to byś zobaczyła piwnicę mojego sąsiada a nasza bedzie tylko pod częścią mieszkalną, pod garażem będzie zasypane. A termin przeprowadzki hmmm...jak dobrze pójdzie to za 2 lata No murowania sporo jest, ale pocieszam się tym, że połowę z tego i tak by trzeba było wymurować do zaspyania, więc na dobrą sprawę zostaje tylko połowa i jest piwnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.08.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ja mam "Dom w Werbenach 2" - układ taki sam jak zwykłe werbeny, tylko dach dwuspadowy - komin jest obok lodówki. Teraz zobaczyłem, że w wersji podpiwniczonej idzie on z kolei na stronę salonu. U nas była wczoraj koleżanka - architekt i zasugerowała przerobienie tego węższego okna w kuchni na drzwi balkonowe (ściana z wykuszem to u nas elewacja ogrodowa). Wtedy proponuje wstawić od strony jadalni półwysep; ogólnie układ który zaproponowała byłby dość funkcjonalny (mówi, że na dobrą sprawę nawet wyspa się zmieści) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.08.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 wasza kuchnia większa to może wyspa będzie akurat Możliwe, ze u nas komin inaczej idzie. Ale właściciele tej kuchni z linka nie mają piwnicy, więc komin jak u ciebie i ładnie się wszystko zmieściło a masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 08.08.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 wasza kuchnia większa to może wyspa będzie akurat Możliwe, ze u nas komin inaczej idzie. Ale właściciele tej kuchni z linka nie mają piwnicy, więc komin jak u ciebie i ładnie się wszystko zmieściło a masz jakieś zdjęcia? Wreszcie wrzucę. A co do zdjęć z tamtego domu - no to właśnie dziwne, bo kominek na 100% mają - ale nie potrafię powiezdieć, jak rozwiązali komin (ten komin ma ok 40x80 cm przy wentylacji grawitacyjnej, więc lekko mnie to zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.08.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Jak tam prace ? ile zrobiliście ,jakie efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.08.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No własnie, jak idzie murowanie? Wykop sie nie obsuwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.08.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 To fajnie ,że dziadkowie postanowili dalej robić ,będzie do przodu troszkę >Wstawiaj zdjęcia pochwalimy chłopaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 14.08.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Hmmmm....może Twój mąż pracuje razem z moim i nawet o tym nie wiedzą. Też w niedzielę wyjeżdża do pracy tylko, że mój już w tamtym tygodniu wybył. Czekam na obiecane zdjęcia. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 15.08.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 no ładnie, ładnie chwile mnie tu nie było a ciebie postępy że ho, ho ,super sobie radzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.08.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Biedna TY jesteś jak cie ten Twój mąż tak opuszcza ale z wiadomych względów. Fajni Wasi dziadkowie że mają taki zapał. Czekamy na foto ps. uważam że komentarze w osobnym wątku są lepsze bo wtedy dziennik jest typowym pamiętnikiem budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.08.2011 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 jeszcze tylko sprecyzuję, że to nasi tatowie pomagają a mianowałam ich dziadkami bo prawie rok temu nimi zostali no i odkopię swój wątek komentarzowy co do wyjazdów, to niestety ale dzięki temu budowa będzie trwała krócej... Janiseya no może może a twój tż w pl czy za granicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.08.2011 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Powróciłam do takiej formy, więc zapraszam do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Hej Dracula, jak Wy zrobiliscie tyle przez tydzien to jestem w szoku,ładujesz tym swoim chłopakom jakies baterie specjalne? Idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.08.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Widać ,widać kawał dobrej roboty ,jak tatusiowie chcą tylko pracować to dobrze kaski troszkę zostanie będzie zawsze można coś więcej zrobić ,a zbrojenie też sami czy murarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.08.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dziękujemy bardzo akurat wszyscy byli na urlopie, więc czasu mieli sporo. Teraz już będzie się ślimaczyć, ale zawsze to do przodu i tak na więcej już szans nie ma w tym sezonie. Renatmama ze zborjeniem to się okaże, chcielismy sami, ale nie wiem czy tż się wyrobi i będzie wtedy na miejscu. Awaryjnie mamy kolegę zbrojarza, od jego ceny też wszystko zależy Na razie tata uparcie twierdzi, że zrobimy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 16.08.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam! Wpadam z rewizytą widzę, że też rodzinka pomaga jak u nas, życzę powodzenia !!!! jak patrzę na waszą piwnice to przypomina mi sie nasza hehe ojj było pracy;) DUŻO WYTRWAŁOŚCI I NIECH DOMEK ROŚNIE:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts