Renatamama3 05.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 To czekamy na zdjęcia ,a MSU ma raję ,że siła przychodzi jak się widzi efekty swojej pracy i kaskę w kieszeni ,albo jak się kupiło materiał a kaski brak na robotników to człowiek dostaje powera .Ile razy mówiłam już siły brak ,ręce bolą np .przy ocieplaniu wełną poddasza a wełna czekała i patrzyła na mnie ,kasa jakaś tam była ale pan za ocieplenie i płytowanie powiedział 5 tys szybko przeliczyłam i wyszło ,że kupię materiał na wylewki i zapłacę za robociznę oj dostałam wtedy powera .Dacie radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witaj Ja do ciebie też zaglądam Mam sentyment do Werbeny, bo był czas że właśnie ten projekt chcieliśmy realizować budując pierwszy dom. Ostatecznie jednak miłość od pierwszego wejrzenia do Lawendy zwyciężyła, i jak sie okazało to nie był dla nas najtrafniejszy wybór, ale dzięki temu przeżywamy teraz 2 budowę Trzymam kciuki byście zdążyli ze stropem i by zima nie przyszła za szybko Pozdrawiam Wpisałam sie przez pomyłkę w dzienniku, ale już usunęłam tamtą wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.10.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 No widze ze sie dzieje! Super. Dracula, a ja z tym samym pytaniem co Ty u mnie jaki plan na ten rok? pogoda dopisuje? plan jest taki, żeby to co wykopaliśmy zakopać i przez zimę zbierać kasę na piętro no i odpoczywać buszując na muratorze To czekamy na zdjęcia ,a MSU ma raję ,że siła przychodzi jak się widzi efekty swojej pracy i kaskę w kieszeni ,albo jak się kupiło materiał a kaski brak na robotników to człowiek dostaje powera .Ile razy mówiłam już siły brak ,ręce bolą np .przy ocieplaniu wełną poddasza a wełna czekała i patrzyła na mnie ,kasa jakaś tam była ale pan za ocieplenie i płytowanie powiedział 5 tys szybko przeliczyłam i wyszło ,że kupię materiał na wylewki i zapłacę za robociznę oj dostałam wtedy powera .Dacie radę . no kasy sporo zostaje to prawda..i wiemy że robimy jak najlepiej bo dla siebie a jak tam u was? Witaj Ja do ciebie też zaglądam Mam sentyment do Werbeny, bo był czas że właśnie ten projekt chcieliśmy realizować budując pierwszy dom. Ostatecznie jednak miłość od pierwszego wejrzenia do Lawendy zwyciężyła, i jak sie okazało to nie był dla nas najtrafniejszy wybór, ale dzięki temu przeżywamy teraz 2 budowę Trzymam kciuki byście zdążyli ze stropem i by zima nie przyszła za szybko Pozdrawiam Wpisałam sie przez pomyłkę w dzienniku, ale już usunęłam tamtą wiadomość dziękuję za rewizytę czyli sprzedaliście tamten dom bo wam nie odpowiadał tak? korciło mnie żeby zapytać MSU no racja siły tkwi w głowie..wiele rzeczy przeżyłam i wytrzymałam, o które bym siebie nie podejrzewała np. poród jeszcze będę miała gdzie się wykazać, bo nie jestem typem kobiety, która siedzi w domu i czeka na wieści, tylko latam z wózkiem po kilka razy na budowę i jak mam okazję małą podrzucić to też pomagam. Ale Ciebie kochana to chyba nikt nie przebije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 dziękuję za rewizytę czyli sprzedaliście tamten dom bo wam nie odpowiadał tak? korciło mnie żeby zapytać Możesz pytać, najwyżej nie dostaniesz odpowiedzi , ale to akurat nie tajemnica Rozpisałam się u dr_au dlaczego sprzedaliśmy, jeśli chcesz sobie poczytać to są odnośniki do tych wpisów: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170372-Inaczej-ni%C5%BC-wszyscy-czyli-rozwa%C5%BCania-nad-betoniark%C4%85-komentarze&p=4918487&viewfull=1#post4918487 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170372-Inaczej-ni%C5%BC-wszyscy-czyli-rozwa%C5%BCania-nad-betoniark%C4%85-komentarze&p=4919771&viewfull=1#post4919771 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170372-Inaczej-ni%C5%BC-wszyscy-czyli-rozwa%C5%BCania-nad-betoniark%C4%85-komentarze&p=4919959&viewfull=1#post4919959 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170372-Inaczej-ni%C5%BC-wszyscy-czyli-rozwa%C5%BCania-nad-betoniark%C4%85-komentarze&p=4919967&viewfull=1#post4919967 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170372-Inaczej-ni%C5%BC-wszyscy-czyli-rozwa%C5%BCania-nad-betoniark%C4%85-komentarze&p=4920217&viewfull=1#post4920217 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170372-Inaczej-ni%C5%BC-wszyscy-czyli-rozwa%C5%BCania-nad-betoniark%C4%85-komentarze&p=4920578&viewfull=1#post4920578 Sporo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.10.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 MSU no racja siły tkwi w głowie..wiele rzeczy przeżyłam i wytrzymałam, o które bym siebie nie podejrzewała np. poród jeszcze będę miała gdzie się wykazać, bo nie jestem typem kobiety, która siedzi w domu i czeka na wieści, tylko latam z wózkiem po kilka razy na budowę i jak mam okazję małą podrzucić to też pomagam. Ale Ciebie kochana to chyba nikt nie przebije Eh, przebije, przebije, jak to mawiają szefowie "Nie ma ludzi niezastąpionych":) Tobie Dracula, zycze bardzo dobrze i mam nadzieje, ze jakos przetrwamy tą zime, oby szybko minęła:) BTW Karola, przeczytałam dlaczego sprzedałaś dom i o dziwo zrozumiałam. Kiedys miałam wrażenie, ze to tylko fanaberie ludzi, ktorzy buduja i zaraz juz zmieniają, ale po tym jak napisałaś konkretnie ile Ci przeszkadzało, zmieniłam zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 MSU Nie ty jedna myślałaś, że to fanaberia, wymyślanie i niezdecydowanie. Niektórzy nie rozumieją dlaczego i uważają, że nam woda sodowa do głowy uderzyła, i że mamy za dużo kasy ale akurat my mieliśmy konkretne argumenty, nie czułam sie w tym domu jak "u siebie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 06.10.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Karola po przeczytaniu twoich argumentów wcale ci się nie dziwię najważniejsze to czuć się dobrze we wlasnym domu ale teraz się boję wykończeniówki żebym nie musiała patrzeć na jakieś znienawidzone płytki Co do ludzi...to niestety gadali, gadają i będą gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.10.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jak tam ruszyliście z ociepleniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 13.10.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ocieplenie zrobione tzn. 3/4 bo nie ma stropu. Pomalowane dwa razy dysperbitem, położona folia kubełkowa i zrobiony drenaż tzn. wysypane na pół metra żwiru. Więc wykop nam się już nie obsuwa ufffff.... Tylko jest inny problem...robimy jeszcze chudziaka, który będzie nieźle kombinowany, a stropu w tym roku nie zrobimy ekipa jest umówiona, ale pogoda nam sporo namieszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.10.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Może jeszcze dacie radę ,jeszcze pogoda może być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.10.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ej, towarzyszko Dracula, Dracula! Do porzadku Cie przywoluje! Co to dołowanie...co to za rozmyślanie i smucenie. Bedzie dobrze, pamietaj d-o-b-r-z-e:yes: Budowa to lekcja pokory, samozapracia, próba sił. Od Ciebie wszystko zależy Jesli to kwestia finansowania to przeczekajcie, betonowe sciany przezimuja i nic im nie powinno byc. Uzbieracie i na wiosne ruszycie. Ale jesli kwestia pogody i załamywania rąk to masz jeszcze miesiac, a ekipa w takim czasie powinna sie wyrobic. Kolo mnnie sa budowy na ktorych dopiero co klada nadproza, a chca jeszcze w tym roku zadaszyc. Głowa do gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 17.10.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jednak decyzja podjęta, będziemy walczyć z tym stropem a raczej z sąsiadem, żeby było jak przejechać...kasa topnieje teraz strasznie. Zimą będziemy więc goli i weseli, ale za to pewnie szczęśliwi jak ten strop nam się uda zrobić No i jest taki hard corowy plan, żeby wjechać z gruchą jak przymrozi ziemię... w każdym bądź razie tak łatwo się nie damy i będziemy kombinować MSU taki mi mów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.10.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 No i dobra decyzja na wiosnę szybciutko pójdziecie z murami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.10.2011 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 No i du..a wszystko się zrąbało nie będzie w tym roku stropu. Sąsiad nie pozwolił przejechać a więc kończymy ocieplenie i żeganamy ten sezon budowlany Kurcze z tą budową to jak na karuzeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.10.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dracula, najwidoczniej tak mialo byc, strop zrobicie w marcu. Masz przynajmiej obowiazkowy odpoczynek, a sasiad no coz- szkoda czasem słow na takich ludzi. Co mu szkodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.10.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Dracula, najwidoczniej tak mialo byc, strop zrobicie w marcu. Masz przynajmiej obowiazkowy odpoczynek, a sasiad no coz- szkoda czasem słow na takich ludzi. Co mu szkodziło? może i lepiej bo lecimy już na rezerwie...za to zrobiliśmy już nadproża, zakupiona stal i deski, pozbijane deski do wieńca... Co do sąsiada to trochę racji ma...bo żeby przejcehać ( po jego działce) byśmy musieli najpierw zabrać ziemię która tam leży gdzieś na bok. Droga którą byśmy mieli przejechać jest świeżo usypana, wcześniej był tam wykop i idą rury od kanalizy, więc racje on też swoje ma.... My ze swojej strony dokładaliśmy się do utwardzenia drogi ( która nie jest naszą dojazdówką) więc rozchodzi się głównie o mały kawałek przy jego budowie któredy nie pozwolił teraz przejechać. Na wiosnę mówi że bez problemu..nie wiem czy ktokolwiek coś z tego zrozumiał Na pocieszenie w przyszłym roku gmina ma robić naszą drogę, tylko nie wiem czy będzie odpowiednio szeroka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 23.10.2011 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 witam super będę kibicować dom w werbenach był jednym z moich faworytów przy wyborze projektu, osobiście zdecydowaliśmy się na inny ale będzie miło popatrzeć jak powstaje Wasz pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Ważne ,że wyszliście z ziemi ,a wiosną będziecie mogli ruszyć z kopyta nie patrząc ,że mokro ,że rostopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 03.11.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Wpadłam rano, połknęłam na jeden raz dziennik plus komentarze i już wiem, że będę odwiedzała Głowa do góry i do przodu. W chwili "opadania rąk" pomyśl o takich jak ja - etap odralniania działki... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.11.2011 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Renatmama dziekuję za podtrzymywanie na duchu jest taki plus, że teraz spokojnie zbieramy dalej kasę... Kami witam Cię w moich skromnych progach widzę fajny domek w avatarze, taki macie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts