andopo 05.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam,zabieram się właśnie za układanie paneli podłogowych i chciałem zapytać o dokładne miejsce dla listew dylatacyjnych montowanych w ościeżnicach. Czy dylatacje robić równo ze ścianą na której będą drzwi czy jakoś przesunąć?, wiecie tak żeby drzwi później ładnie zasłoniły listwę. Dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba86 06.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ustaw tak aby znajdowała się centralnie pod skrzydłem. Trzeba wymierzyć na założonych drzwiach. Grubość listwy nie powinna być większa od grubości drzwi. Wtedy nie będzie jej widać z żadnego z pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.01.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ustaw tak aby znajdowała się centralnie pod skrzydłem. Trzeba wymierzyć na założonych drzwiach. Grubość listwy nie powinna być większa od grubości drzwi. Wtedy nie będzie jej widać z żadnego z pomieszczeń. Tylko, że montaż drzwi zazwyczaj robi się już na gotowych podłogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts