Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To uwierz. Jedni budują dom dla siebie, drudzy na sprzedaż lub dla innych. Istnieje jeszcze typ inwestora - laika. Przyjmie każdą poradę, licząc, że wykonawca tak go pokochał, że każda zmiana podyktowana jest polepszeniem kiepskiego domku inwestora, a nie, broń boże, własnym wygodnictwem lub prowizją u sprzedawcy.

A przecież uzytkowniku_01 częściowo odpowiedziałeś sobie odpowiedzi dlaczego inwestor jest odwodzony od wykonania takiego stropu: "roboty przy nim też strasznie dużo, raz pomagałem kumplowi przy wylewaniu i nigdy więcej! "

• 3 weeks później...

Witam

A jakie są wasze opinie na temat stropów drewnianych ?

Jestem na etapie adaptacji projektu M115 Bliski Sercu -parterowy bez użytkowego poddasza i rozważam właśnie zamiane Terivy 1 na drewniany np. z litego drewna

czy ktoś może pomóc ,doradzic.

• 2 years później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...

Witam, Przy wznoszeniu elementów konstrukcyjnych budynków, bardzo ważny jest rodzaj zastosowanego betonu. Firma Lafarge ma w swoje ofercie beton Agilla, który doskonale nadaje się do wylewania stropów. Płynna konsystencja produktu sprawia, że produkt idealnie rozprowadza się w szalunkach i ma znacznie lepsza przyczepność do zbrojenia w stosunku do betonu konwencjonalnego. W razie pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam

Marek Tucholski

Online Ekspert marki Lafarge