bowess 15.01.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Przepraszam, że ta długo nic - gdzieś mi się przegapiło, że jest nowy wpis w temacie. Szafka rozdzielacza jest wielkości średniego grzejnika i ma mim zdaniem wystarczająco estetyczną obudowę, żeby nawet gdzieś w holu występować. Według mnie Nuta nie jest za mała dla 2 osób. Za mała może być dla tych, którzy zasadniczo mieszkają we dwoje, ale np.co dwa tygodnie przyjeżdża w odwiedziny syn z żoną i dzieckiem i nocują. Chyba zrezygnowałabym ze spiżarenki - kuchnia byłaby przestronniejsza, a jakiś kąt na przetwory na pewno da się wygospodarować w kotłowni. Salonik zupełnie wystarczający, zwłaszcza, że jest wyodrębniony kąt jadalny na granicy z kuchnią. Łazienka naprawdę spora i z dużym luzem pośrodku - nie wymaga jakichś piruetów przy korzystaniu z poszczególnych sprzętów. Mniejszy pokoik na co dzień wygodny jako gabinecik - do poczytania, sklejania modeli, korzystania z komputera. Rozkładana sofa dla ewentualnych gości. Jest duża szafa w sypialni, mniejsza w gabinecie, w wiatrołapie może być pod sufit - pewnie dla "chomików" trochę mało i stąd wniosek, że dom za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 17.01.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 O, dzieki za wpis. a juz myslałam, że temat umarł. My będziemy sie budować ok. 3 km od obecnego miejsca zamieszkania, w obecnym domu zamieszka córka (w planach mąż i dzieci).Mamy kilka działek obok siebie (obecnie w odrolnieniu, plan zagospodarowania za 2-3 lata, więc trochę to potrwa). Planujemy je sprzedać, a sobie zostawić 2: jedna dla nas, druga dla syna. Więc nocowanie dzieci nie wchodziłoby w grę. Tyle plany....A życie pewnie i tak je zweryfikuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 21.01.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Podnoszę z nadzieją, że dyskusja sie rozwinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ficate 22.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 witam Z projektem sasza nie jest tak żle, wiele osób buduje, wybudowało, ale niestety na muratorze jest nieliczne grono tych osób. Proponuje poszukać na http://moj.extradom.pl/Szukaj/Szukaj.aspx?szukaj=sasza tam cos więcej znajdziesz A tak po za tym to ja mieszkam w saszy tylko z dachem kopertowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 23.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Witaj. Edytowane 23 Stycznia 2011 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 23.01.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Hm...... Napisałam sie i mi ucięło. Cieszę się, że odezwał się ktoś, kto mieszka w saszy. W zasadzie to różnią się one tylko dachem. Ile osób mieszka w waszej Saszy? Jakie zmiany robiliście? Czym ogrzewacie? Gdzie wasz domek stoi? (jesli oczywiście chcesz powiedzieć). Będę wdzięczna za każdą informację. W Extradomie szukałam, ale znalazłam głównie zdjęcia Saszy w budowie. A mało dyskusji i wymiany spostrzeżeń. Chyba, że nie umiem szukać,co jest możliwe jak najbardziej . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ficate 24.01.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 WitajA wiec na razie mieszkamy w 3, za niedługo będzie nas 4:) Ogrzewanie mamy gazowe+kominek. My mamy wersję bez garażu więc mamy wyjście z kotłowni. Poddasze mamy na razie nieużytkowe, nie dokonywaliśmy żadnych zmian, nie podnosiliśmy a i tak uważam że jest tam dość sporo miejsca. Zmiany jakie wprowadziliśmy to przede wszystkim przesunięcie wejścia do domu, połączenie pom 1 i 4 w garderobę. Z pom 3' zrobiliśmy wc bez okna (troszkę zmniejszyliśmy na rzecz kuchni). Zlikwidowaliśmy okno w salinie- to naprzeciw kominka. Warto pomyśleć o wbudowaniu w salonie komina w ścianę. Ponad to wydłużyliśmy zadaszenie tarasu. A mieszkamy na podkarpaciu- Jasłop[ozdrawiam i służę radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witaj, my tez byśmy budowali bez garażu. ale ogrzewanie planujemy na wegiel i drewno. Jak sądzisz? Czy kotłownia nie byłaby zbyt mała? Co prawda jest rozwiązanie - powiększenie jej kosztem małego pokoju (bo i tak byłaby tam garderoba), ale wolałabym tego uniknąć. jesli możesz, zamieść tu zdjęcia wnętrza saszy. Jesli nie chcesz ich 'upubliczniać", to proszę , wyslij je na mój mail [email protected]. A jesli w ogóle nie chcesz z jakichs powodów tego zrobić, uszanuje twoja decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.01.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 A, i tu moje pomysły na zmiany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ficate 25.01.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 zdjęcia mogę przesłać tylko proszę o cierpliwość, obecnie mam problem z kompem w domu, a w pracy nie mam dostępu do prywatnej poczty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ficate 25.01.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 proponuję też to forum http://pprojekt.pl/projekt370-sasza__112_m,opinie.html(dodam tylko że to nie moje zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 26.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 zdjęcia mogę przesłać tylko proszę o cierpliwość, obecnie mam problem z kompem w domu, a w pracy nie mam dostępu do prywatnej poczty Oczywiście, nie ma pośpiechu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 26.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 proponuję też to forum http://pprojekt.pl/projekt370-sasza__112_m,opinie.html (dodam tylko że to nie moje zdjęcia) O, dziękuję. Zaraz poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 30.01.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Ja buduję Saszę II w odbiciu lustrzanym. Na forum rzeczywiście nie jest to projekt popularny i ciężko cokolwiek znaleźć na jego temat. Co do zmian w projekcie - zrobiłam wiele drobnych zmian, teraz już mi nawet ciężko powiedzieć jakich. Na początku też zamieniłam drzwi z oknem, ale ostatecznie z tego zrezygnowałam i drzwi są z "oryginalnej" strony. Moja Sasza II wygląda jak w załączniku. Ale gdybym budowała kolejny raz, to wybrałam projekt o innym układzie pomieszczeń. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez Frostzero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 31.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam! Moja Sasza II wygląda jak w załączniku.. Co to za pomieszczenia te przy garażu? Ale gdybym budowała kolejny raz, to wybrałam projekt o innym układzie pomieszczeń. Dlaczego układ pomieszczeń Ci nie odpowiada? Wg mnie jest ok. ale każdy ma inne oczekiwania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 31.01.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Pomieszczenie z przejściem do garażu to kotłownia. Przy garażu, patrząc od góry rysunku jest łazienka (zamieniona częściowo z kotłownią), niżej WC, potem właśnie kotłownia z przejściem do garażu i niżej od frontu sypialnia. Co do układu pomieszczeń, to w po pierwsze w Saszy jest jak dla mnie za wąski salon. Ja zrezygnowałam ze spiżarni obok kuchni, żeby trochę kuchnia była szersza, przez co teraz mam kuchnię i salon o takiej samej szerokości, to jest 4,56 m. To jest za mało, a jeszcze po jednej stronie jest kominek, co ogranicza dość skutecznie (mam narożnik o długości 3 metrów, którego nie ustawię niestety tak jak bym tego chciała). Nie można za bardzo zrobić szerszego salonu, bo ściana przy nim jest nośna.Druga rzecz, to odległość od garażu. Dla mnie ważne, żeby z garażu było przejście bezpośrednio do domu. Ale w Saszy trzeba przejść całą jego długość, żeby dojść do kuchni czy też drzwi wejściowych. Optymalnie powinno być tak, że wyjście z garażu (poprzez kotłownię) "spotyka" się z wiatrołapem.I dużo w Saszy korytarzy, hm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 01.02.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzięki za podzielenie sie swoimi spostrzeżeniami. Salon wydawał mi sie duży....A co do garażu - to i tak budowalibyśmy bez niego. Wyjście z kotłowni bezpośrednio na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 08.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 zdjęcia mogę przesłać tylko proszę o cierpliwość, obecnie mam problem z kompem w domu, a w pracy nie mam dostępu do prywatnej poczty Nieśmiało sie przypominam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 13.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 zdjęcia mogę przesłać tylko proszę o cierpliwość, obecnie mam problem z kompem w domu, a w pracy nie mam dostępu do prywatnej poczty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Konrad 02.09.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam ! My budujemy saszę z garażem odbicie lustrzane, i nie dokonywalismy żadnych zmian w projekcie nam odpowiada on 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts