mehow6 07.01.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Szanowni Państwo, sytuacja wygląda następująco. Na działce graniczącej z moją powstała prywatna inicjatywa budowy przedszkola. Jak wygląda sprawa od strony prawnej, czy ewentualna właścicielka musi prosić mnie o zgodę na otwarcie takiej inwestycji? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.01.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A jest dla tego terenu (działki) obowiazujacy MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mehow6 07.01.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Tak, jest Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 To teraz wszystko zależy od zapisów w MPZP.Jeśli przewiduje dla tego terenu zabudowę mieszkaniową + usługową – to wszystko zgodne z „przepisami”, jeśli jednak nie ma takiego zapisu można (teoretycznie) powalczyć, że istnieje niezgodność projektowanej inwestycji z zapisami MPZP. Tylko czy warto – wszak przedszkole jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mehow6 07.01.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 No właśnie, ja wiem, że przedszkole jest potrzebne. To oczywista sprawa... czuję się z tym też trochę źle, bo wbrew swoim przekonaniom skłaniam się do przynależenia do grupy w stylu "budujcie autostrady ALE BYLE NIE OBOK MNIE!!!". Z drugiej strony, zapłaciłem za działkę niemałe pieniądze i szczerze mówiąc nie chcę być mocno na tym stratnym, chyba nie trudno to zrozumieć. W każdym bądź razie z tego co pisze mój przedmówca, powinienem zajrzeć do planu zagospodarowania, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts