__Marek 07.01.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Sprzedawca polecony, ekipa sprawdzona, a wyszło jak zwykle. Dom nie zamieszkały w trakcie wykańczania i po prawie trzech latach zauważyłem, że między oknem a puszką rolety nadstawnej zaczyna robić się prześwit. Okazało się, że można nawet rękę włożyć, bo puszka z roletą w ogóle nie trzyma się ramy okiennej. Sprawdziłem, że montazyści nie dali listwy łączącej okno z roletą. (!!!) Problem dotyczy WSZYSTKICH 14 okien. Sprzedawca był na budowie i stwierdził, że postara się to naprawić. Ale jak, to jeszcze nie wie, bo musi to przemyśleć. Pomieszczenia mam już otynkowane i pomalowane na biało więc nie chciałbym teraz wszystkiego rozwalać i wyciągać okno po oknie. Może macie jakieś pomysły jak zintegrować okna z roletami? Myślałem o włożeniu jakiegoś płaskownika do puszki roletowej (usztywni dół puszki roletowej) i nawiercaniu od dołu przez ramę okienną i skręceniu tego razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 23.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 prosze,mozna hehehsory ale jak sie czyta takie cos to tylko sie smiac pozostajepytanie dlaczego nie dali? okno kraków a roleta krispol?a moze nie mieli za duzo czasu i postanowili tylko boczne blach dac(o ile sa) i dwa wkreciki!sprzedawca raczej nie ma o czym myslec ....bo pomysł płaskownika bym odrzucił,bo bedziesz musiał okroic ocieplenie z puszki a i tak nie ma go za duzo a moze jeszcze później byc problem z blokowaniem sie pancerza bo gdzies cos bedzie za bardzo wystawac.jak sprzedawca ma jakis młodych pracowników to moze im sie uda pancerz z rurą i silnikiem wymontowac i wtedy z góry puszke do ramy wkretami przymocowac ale to i tak bedziesz miał przewiewy przy styku ramy okna z roleta bo powinni dac miedzy okno a tą listwe której brakuje tasme której tez nie masz (ale po co tasma jak nie ma listwy?)jak bym nie miał elewacji to bym sie upierał przy zdemontowaniu okien i niech zrobia tak jak ma byc a później niech daja pieniadze za ponowna obróbke tylko to sie wiaze nie tyle z tym ze syf i brud ale tez mozliwoscia uszkodzenia okien no ale chyba tak powinni zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts