Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wszystko naraz, czyli:

dojazd czy jest MPK albo PKS

jaka droga - czy na nieoświetlonej drodze po zmierzchu nie ma pijanych rowerzystów

uzbrojenie -0 czy np na prąd nie będziesz czekać 4 lata

czy dzielnica jest rozwojowa - czy dużo ludzi się buduje

droga dojazdowa

sąsiedztwo - czy nie ma albo nie planuje się fabryk, gospodarstw rolnych - pół biedy ja są np kury (świeże jaja!!) ale takie np. krowy widziane z eleganckiego tarasu na którym będziesz spożywać dania włoskiej kuchni z przyjaciółmi potrafią zepsuć apetyt ...

no i cena oczywiście też

walory rekreacyjne - czy jest gdzie iść na spacer (las, woda, staw, jeziorko...)

Wszystko razem

No i jeszcze to czy gdybyś musiała sprzedać, to czy znajdziesz szybko nabywcę - czyli musi to być miejsce w miarę popularne wśród kupujących działki mieszczuchów albo pośredników nieruchomości niestety

https://forum.murator.pl/topic/15202-jaka-dzia%C5%82ka/#findComment-245985

Gość Tradycja
Szukaliśmy działki kilka miesięcy.Moje i męża interesy były sprzeczne.On szukał ciszy ,przestrzeni i widoków,ja patrzyłam na jej wybór przez pryzmat codzienności tzn.odległość od miejsca pracy, sklep,szkoła i inne miejsca z których każdy z nas korzysta.Pozatym wychodziłam z założenia,że chcę nadal mieszkać w tym środowisku w którym mieszkam(tj. mieście,dzielnicy)Udało się chociaż kosztem zrobienia drogido działki i jej uzbrajania(media na szczęście są niedaleko). I chociaż to może takiejednostronne spojrzenie to radzę ci go nie ignorować,bo dość często się zdarza (znam przykłady z znajomych oraz inne z Muratora) że dom stoi a wszyscy odciągają przeprowadzkę.Pozdrawiam
https://forum.murator.pl/topic/15202-jaka-dzia%C5%82ka/#findComment-246006