bladyy78 31.03.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Na ogrzewanie podłogowe każdy elastyczny klej będzie doby, zapytaj glazurnika na jakim chce robić i tyle. Ważniejsze jest dobre przygotowanie podłoża i umiejętności glazurnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 27.07.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Gres 80x80, ogrzewanie podlogowe klej klasy s1 np bolix E wystarczy czy musi byc klasa s2? Polecicie cos konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 20.07.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Czy na ogrzewanie podłogowe faktycznie potrzeba kleju klasy min. S1? Fachowiec mówi że zwykły "elastyczny", czyli na opakowaniu C2TE (Atlas Geoflex) wystarczy. Mogę kupić Geoflex ultra, klasa S1, ale czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.07.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Słuchaj glazurnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malirth 25.07.2018 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Widzę, że temat nadal żywy więc się podłączam.Glazurnikiem nie jestem i za fachowca z super umiejętnościami się nie uważam. Płytki wszystkie układaliśmy z żoną sami ze względu na ograniczony mocno budżet.Kładłem już gres 40x40, 60x60, 15x60, 15x90 wszystko na podłogówkę i nie miałem problemu z doborem kleju a zawsze wychodzę z założenia że ma być zrobione porządnie i zgodnie ze sztuką nawet jeśli chemia musi trochę kosztować.No ale do rzeczy, stanąłem przed murem braku doświadczenia z płytkami które czekają na położenie.Format 20x120, gres drewnopodobny, posadzka cementowa wysezonowana z ogrzewaniem podłogowym, pomieszczenie 3x6,5m płytki kładzione równolegle do dłuższego boku. Na pewno wykorzystam grzebień 10mm i smarowanie krzyżowe podłoga-płytka.Rozsądek podpowiada mi kleje klasy co najmniej S1, ALE! Nie wiem czy przy takim formacie nie dopłacić do S2.W rachubę wchodzi firma na Ma... i firma na Ce...Do tej pory stosowałem głównie (choć nie tylko) Ce... ze względu na kulturę pracy kleju i dobrą konsystencję, ale "fachowiec" z ekipy remontowej w pracy podpowiada mi Ma... P9.Na podłogę liczę, że pójdzie ze 4 worki kleju bo pokrycie ma być bliskie 100%. Czy ktoś z zainteresowanych tematem miał przyjemność układania takiego formatu na podłogówkę? Edytowane 25 Lipca 2018 przez Malirth literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts