Robin1976 07.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) gls83 dzięki za fotke wygląda fajnie a poza tym jakieś zmiany w projekcie oprócz okna i terivy.Zrezygnowałeś ze spiżarni ? Jeszcze jedno ile masz bloczków betonowych ponad poziom gruntu 2 czy 3 ???I ostatnia prośba o wrzucenie zdjęcia od strony tarasu jeśli masz a jak nie to czy zostawiłeś okno balkonowe w małym pokoju ? Czekam też na dach. Fajnie jest jak można porównać dwa domki tylko nieco różniące się między sobą. Pozdrawiam Robert Edytowane 7 Października 2011 przez Robin1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gls83 10.10.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 jakieś zmiany w projekcie oprócz okna i terivy. Zrezygnowałeś ze spiżarni ? Zmiany dosłownie kosmetyczne które wspólnie z żoną w sumie ustaliliśmy na etapie wyboru projektu Tak jak zauważyłeś zrezygnowaliśmy ze spiżarni, w związku z czym dostosowaliśmy sobie wysokość okien w kuchni do tego w salonie. Oprócz tego zrezygnowaliśmy z kominka, powiększyliśmy podobnie jak jaca 1977 wyłaz na strych z garażu (teraz ma 150x150cm) ale dodatkowo zrobiliśmy jeden wyłaz bezpośrednio z domu w standardowym rozmiarze (korytarz). Planujemy wrzucić pralkę na poddasze i zrobić sobie tam garderobę ale ostateczna decyzja zapadnie pewnie jak już będzie dach . Zamiast wyłazu dachowego wstawiamy dwa okna dachowe PCV uchylno obrotowe (jeszcze nie wiem dokładnie w którym miejscu). Ocieplenie ścian zwiększone z 12 do 15 cm i wejście do wc przenieślismy od strony korytarza a nie salonu. Co do małego pokoju to zostawiliśmy okno balkonowe tak jak było w projekcie. W tej chwili mamy w zależności od miejsca 3-4 bloczki fundamentowe od poziomu gruntu. Spowodowane jest to tym, że mamy zaniżoną działkę i będziemy ją podnosić więc ta wysokość się zmieni. Początkowo planowaliśmy dać jeden bloczek niżej, ale jak się wtedy brało pod uwagę poziom drogi to poziom zerowy był z nim praktycznie na równi. Niestety teraz nie mam pod ręką dostępnego zdjęcia, ale w wolnej chwili postaram się coś wrzucić. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario50 16.11.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam!Niedawno zakupiłem projekt Słoneczna Polana i miło widziec że nie tylko nam wpadł ten domek w oko.Jestesmy na etapie załatwiania wszystkich formalności związanych załatwieniem pozwolenia budowlanego.Dzwoniłem dzisiaj do biura Muratora w sprawie jakiś dodatkowych wizualizacji albo zdjęc dom, odesłali mnie na forum.Bede bardzo wdieczny każdemy kto ma jakieś dodatkowe zdjęcia poza tymi dwoma na stronie a najlepiej jeśli juz ktoś wybudował taki domek i moze sie pochwalic jego cała okazałościa.Jestem z okolic Łodzi.Prosze o odpowiedż na maila [email protected] .Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalrybnik 17.11.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów , i chciałbym prosić o rysunki projektowe do celów pokazowych jeżeli byłby ktoś tak uczynny byłbym bardzo wdzięczny . A może jest ktoś na forum kto buduje Sloneczną Polane na Śląsku, jestem z okolic Rybnika i z chęcią zobaczyl bym domek na żywo. Pozdrawiam [email protected] Edytowane 17 Listopada 2011 przez michalrybnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bita21 03.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witam!Mam pytanie do Jaca:Czy pamietasz moze na jaka dlugosc masz zostawiony okap wokol domu????????Jestem na tym etapie i ciekaw jestem czy przedluzales krokwie czy zostawiles tak jak w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 05.12.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 nasza Słoneczna polana w stanie surowym zamkniętym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsell28 05.12.2011 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Andziabb , piękna ta Wasza Słoneczna polana. Na zdjęciu widać, że robiliście drenaż wokół domu. Też zastanawiamy się nad tym. Jeżeli możesz to napisz jaki jest przybliżony koszt wykonania takiego drenażu. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie tego pięknego domku ! Marsell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bita21 06.12.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 andziabb Wasza Sloneczna Polana prezentuje sie suuuuuuper! My jestesmy na etapie dachu, Moze Ty moglbys mi napisac ile cm wystaje okap od sciany budynku? Bylabym bardzo wdzieczna..... Podrawiam i wstaw wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 11.12.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Andziabb , piękna ta Wasza Słoneczna polana. Na zdjęciu widać, że robiliście drenaż wokół domu. Też zastanawiamy się nad tym. Jeżeli możesz to napisz jaki jest przybliżony koszt wykonania takiego drenażu. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie tego pięknego domku ! Marsell drenaż wyszedł nas ok 3500 bez robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 11.12.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 andziabb Wasza Sloneczna Polana prezentuje sie suuuuuuper! My jestesmy na etapie dachu, Moze Ty moglbys mi napisac ile cm wystaje okap od sciany budynku? Bylabym bardzo wdzieczna..... Podrawiam i wstaw wiecej z reguły to cieśla sobie ustala w zależności od rozstawu dachówek u nas wyszło 100 cm od lica ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bita21 11.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 andziabb wielkie dzieki za odpowiedz. Nasi dachowcy rowniez zostawili 100cm czyli tak samo jak u ciebie musze powiedziec, ze ten okap wygląda fajowo:) Powiedz mi jeszcze czy podnosiles swoja sloneczna polane? Jaka masz wysokosc parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz050306 14.12.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Mam prośbę do osób które sa w posiadaniu rysunków projektowych do celów pokazowych,jeżeli to nie problem prosze o przesłanie na email [email protected] Mam również pytanie czy buduje ktos ten dom w woj.kujawsko-pomorskim? Edytowane 14 Grudnia 2011 przez grzegorz050306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca 1977 16.12.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Witam u nas stan surowy zamknięty gotowy, teraz dalsze prace w środku wkrótce wkleję nowe zdjęcia pozdrawiam jaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz050306 16.12.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Witam Jaca 1977 ile Cię kosztował stan surowy zamkniety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca 1977 16.12.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 stan surowy zamknięty 180 000 tysięcy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 17.12.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 andziabb wielkie dzieki za odpowiedz. Nasi dachowcy rowniez zostawili 100cm czyli tak samo jak u ciebie musze powiedziec, ze ten okap wygląda fajowo:) Powiedz mi jeszcze czy podnosiles swoja sloneczna polane? Jaka masz wysokosc parteru? wysokosc parteru z wieńcem 3,25 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisnow 18.12.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Nie było mnie jakiś czas na forum, ponieważ byłem bardzo zajęty budową. I to dosłownie. Jak na razie prócz cieśli i ekipy od dachu, nie było u nas żadnej firmy. Wszystko przy pomocy rodzinki - za co chciałem im serdecznie podziękować. Nasz domek jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Brakuje tylko bramy i drzwi wejściowych. Poniżej zdjęcia: W razie pytań i oglądania jestem do dyspozycji. Pozdrawiam. Edytowane 18 Grudnia 2011 przez adisnow zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 18.12.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 jeszcze kilka fotek naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 18.12.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 i wnętrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karuzel78 23.12.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 (edytowane) witam jaki koszt był waszych domków na tym etapie co widać na zdjęciach? Edytowane 23 Grudnia 2011 przez karuzel78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts