Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Witam wszystkich, nasza słoneczna polana na razie została wyposażona w alarm antywłamaniowy firmy Satel i to na razie tyle jeżeli chodzi o środek a na wiosnę prąd i tynki, teraz przydał by się większy mróz żeby te mury trochę przemroziło ,życzę powodzenia i cierpliwości wszystkim budowniczym :bye:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam serdecznie. Wprowadziłem w planie domu kilka modyfikacji. Co myślicie o takich zmianach ?

Główne zmiany:

- powiększona kotłownia (pralnia + kotłownia + schody na strych)

- powiększona łazienka, taka aby weszła wanna i prysznic.

- przestawiona ściana z kominkiem, tak aby powstała wnęka pod zabudowe

- rezygnacja z toalety, na rzecz troszkę powiększonego pomieszczenie gospodarczego

- rezygnacja ze spiżarni= wyjście na taras z kuchni

- inny rozkład okien i kominów

P.S. Dla porównania wersja po i przed zmianami :)

P.S2. Czy ktoś buduje słoneczną polane w małopolsce ? Chętnie podjedziemy zobaczyć dom na żywo, oczywiście zrewanżujemy się % :)

dom_2070_3_28774_500x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Edytowane przez mdziuba

Witam

Mam pytanie do tych Państwa co domek już wybudowali. Ze specyfikacji na stronie wynika, że konstrukcja dachu przygotowana jest pod blachodachówkę. Po zdjeciach widać, że na dachu macie państwo dachówkę. Czy projekt wymaga jakichś zmian w tym zakresie, czy konstrukcja dachu w oryginalnym projekcie spokojnie podoła zwykłej dachówce? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję

Witam

Chcialabym sie dzowiedziec czy ktos z was juz wybudowal ten dom w calosci do stany deweloperskiego . Czy moga panstwo podac jakies koszty jakie panstwo poniesli na wybudowanie waszego wymazonego domu. prosze podac koszty forum na na mojego emaila [email protected]

O to jeszcze węższa niż u nas. My niestety będziemy musieli zwiększyć nachylenie dachy do 30stopni, bo tak przewiduje plan zagospodarowania (brązowy albo czerwony dach ble). Myślałeś już o wykończeniówce?

Mam pytanie ile będzie kosztowała zmiana kąta nachylenia dacuhu? Pozdrawiam