kami_la2 17.03.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam serdecznie. Wprowadziłem w planie domu kilka modyfikacji. Co myślicie o takich zmianach ? Główne zmiany: - powiększona kotłownia (pralnia + kotłownia + schody na strych) - powiększona łazienka, taka aby weszła wanna i prysznic. - przestawiona ściana z kominkiem, tak aby powstała wnęka pod zabudowe - rezygnacja z toalety, na rzecz troszkę powiększonego pomieszczenie gospodarczego - rezygnacja ze spiżarni= wyjście na taras z kuchni - inny rozkład okien i kominów P.S. Dla porównania wersja po i przed zmianami P.S2. Czy ktoś buduje słoneczną polane w małopolsce ? Chętnie podjedziemy zobaczyć dom na żywo, oczywiście zrewanżujemy się % [/quote Witam, kupiliśmy słoneczną polanę i czekamy teraz na pozwolenie na budowę. Mam pytanie odnośnie jednej ze zmian: przestawienia ściany z kominkiem w celu zrobienia wnęki pod zabudowę. bardzo praktyczny pomysł, który nam się spodobał. czy oprócz przesunięcia ściany potrzebne były jakieś dodatkowe zmiany (dodatkowe belki, naciągi), bo tak zasugerował nasz projektant u którego adaptujemy projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami_la2 17.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 czy ktoś buduje słoneczna polanę w kujawsko-pomorskim , najlepiej niedaleko Włocławka? chętnie byśmy obejrzeli na żywo jak domek wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 19.03.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witajcie,Posiada ktoś koszty stanu surowego budowy M106? Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falla_x 20.03.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam czy wiecie może jakie są realne przybliżone koszta do stanu w którym można normalnie zamieszkać w domu bez jakiś fajerwerków ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin1976 23.03.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 WitamMam pytanie jakie macie macie rozmiary krokwi przy kryciu ceramiką, chodzi mi o zwykłe krokwie, krawężnice, murłaty ewentualnie łaty Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiawwj 18.04.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Do andziabbMy mamy juz zrobionę elektrykę (ok 100 punktów ) koszt z materiałem 5500,0 zł, mamy kilka wycen hyraulików koszty 22-25 tys.(też część kaloryfery, część podłogówka) i oprócz tego ok 10 za kominek z płaszczem wodnym, jeśli sie zdecydujemy. Pozdrawiam. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez gosiawwj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 24.04.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Do andziabb My mamy juz zrobionę elektrykę (ok 100 punktów ) koszt z materiałem 5500,0 zł, mamy kilka wycen hyraulików koszty 22-25 tys.(też część kaloryfery, część podłogówka) i oprócz tego ok 10 za kominek z płaszczem wodnym, jeśli sie zdecydujemy. Pozdrawiam. dzięki za info ale my już jesteśmy po wszystkich instalacjach właśnie czekamy na wylewki elektryka wyszła nam 9 tys ale mamy bardzo rozbudowaną bo wszędzie mamy sufity podwieszane więc wszędzie wchodzą halogeny dodatkowo oświetlenie dekoracyjne taśmy ledowe, oswietlenie elewacji i ogrodu oj było tego mnóstwo... elektrycy siedzieli u nas 8 dni dodatkowo jeszcze zamontowalismy alarm za 1900zł a ogrzewanie i wodę załatwiliśmy za 19tys w tym sam piec kondensacyjny wolf za ok 7 tys wiec wszystko wychodzi chyba korzystnie. Dla zainteresowanych przesyłam kilka zdjęc z aktualnego stanu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja12 21.05.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam czy ktoś buduje dom słoneczna polana w województwie opolskim,chetnie zobaczyłabym ten ładny domek na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rex19771 07.06.2012 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Witam wszystkich Forumowiczów, my również jesteśmy zauroczeni prostotą i funkcjonalnością Słonecznej Polany. Obecnie mamy etap prac papierkowo-urzędowych. Jesteśmy z woj. wielkopolskiego, dokładnie miasto Leszno. Chcielibyśmy obejrzeć SP w realu... Bardzo proszę o kontakt osoby budujące w promieniu 100-150km od nas. Pozdrawiam serdecznie. Z góry dziękuję za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeusz si 03.08.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 witam wybrałem SP bo mam taką działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aryjczyk88 09.08.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Witaj. Mamy zamiar kupic projekt słoneczna polana czekamy tylko na warunki zabudowy żeby miec pewnośc ze nam się zmieści na działce. Domek jest śliczny. Bardzo byśmy prosili o zdjęcia domku jesli nie byłby to problem. Mam jeszcze pytanie czy coś zmienialiscie czy zmienilibscie w chwili obecnej? Mój adres to [email protected]Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinap1_22 15.08.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 czy mogła bym również prosić o przesłanie rysunków projektowych na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BassTard 20.08.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam, buduję SP 106 od kwietnia, zbliżam się ku końcowi, jeśli ktoś ma jakieś pytania na które będę w stanie odpowiedzieć to śmiało, sam zresztą mam pytanie do osób, które są na etapie elewacji, mianowicie jak rozwiązaliście kwestię sajdingu a dokładniej konstrukcji pod sajding na ścianach domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BassTard 20.08.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Na marginesie zmiany, które zrobiłem w projekcie są następujące: - zabudowałem kotłownie od strony garażu i zrobiłem drzwi od korytarza, kotłownia wyszła dość duża, uważam, że za duża, teraz zrobiłbym ją węższą o 0,5 metra na korzyść dla pokoju który do niej przylega, UWAGA: zgodnie z przepisami w takim wypadku trzeba zrobić w kotłowni okno - więc zrobiłem takie jak w garażu, a minimalna kotłownia przy gazie to chyba 6,5 m2 - poszerzyłem cały projekt o metr w lewo na korzyść dla salonu (jest ogromny) i kuchni - kominek przesunąłem na środek (komin wychodzi na środku w kalenicy) - przestawiłem spiżarnię na 2 stronę i skasowałem okno od spiżarni,- w wyniku poszerzenia wydłużyłem o metr łazienkę pomiędzy pokojami, tak, że mieści mi się spokojnie prysznic 90/120 i przy okazji ścianka prysznicowa zasłania kibelek, a za wanną, która jest pod oknem można podstawić jeszcze szafkę łazienkową, - w wyniku poszerzenia o metr powstała w korytarzu wnęką na szafę pod zabudowę 370/80/270- połączyłem ścianę od korytarza z tą śmieszną ścianką co jest w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeusz si 09.09.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam serdeczniewycena robocizny fundament: m106 1. ławy fundamentowe ( kopanie zbrojenie betonowanie) 50442. sciany fundamentowe z bloczków m-5 38003. izolacja pionowa dysperbit 2 razy 5314 izolacja styropianem ław fundamentowych 19675. pod beton na gruncie gr.10cm 2000 plus 8 % vat w cenie zawarto prowadzenie budowy zamawianie towarów koordynacja wykonawców itp czy wycena realna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barpud 07.10.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam Przyblizony koszt do zamieszkania przy dobrych cenach materiałów to 250 tys. bez dzialki oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario321 01.11.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Witam,ja też kupiłem ten projekt i na wiosnę ruszamy z budową,jednak bardzo zainteresowały nas wasze zmiany,czy jest możliwość wysłania jakiegoś rysunku jak to wygląda? Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziabb 05.11.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 halo, halo! Czy ktoś tu jeszcze żyje na tym forum ? Jak wasze postępy z budową Słonecznej polany ? Czy ktoś z was już może zamieszkał w tym pięknym domku? Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BassTard 07.11.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam ja planuje za 3 tygodnie się wprowadzić kończą mi właśnie większą łazienkę, za tydzień montaż kuchni, drzwi i paneli i koniec oczywiście mam na myśli koniec rzeczy, które są niezbędne do zamieszkania Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyszka 13.11.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam ja planuje za 3 tygodnie się wprowadzić kończą mi właśnie większą łazienkę, za tydzień montaż kuchni, drzwi i paneli i koniec oczywiście mam na myśli koniec rzeczy, które są niezbędne do zamieszkania Pozdro cześć, ja z moją małżonką mamy zamiar ruszyć z budową w przyszłym roku. Moje pytanie brzmi czy jest możliwość zobaczenia waszego domku na żywo jeżeli tak to prosze o odpowiedz i gdzie dokładnie jest on zlokalizowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts