Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam. Ja już mieszkam w swojej słonecznej polanie. Dokonaliśmy trochę zmian (opisywałam je wcześniej). Uważam, że dom jest funkcjonalny. Z perspektywy czasu zmieniłabym dwie rzeczy. Gdybym miała większą działkę to zrobiłabym garaż dwustanowiskowy i powiększyłabym dom chociasz 0,5-1m w stronę gdzie jest łazienka, ponieważ nasza sypialnia z której wychodzi się na taras mogłaby być trochę większa. Dom jest w województwie lubuskim 30km od Zielonej Góry. Można go zobaczyć w realu. W wolnej chwili wstawię zdjęcia

• 2 weeks później...
Witam

ja planuje za 3 tygodnie się wprowadzić :) kończą mi właśnie większą łazienkę, za tydzień montaż kuchni, drzwi i paneli i koniec oczywiście mam na myśli koniec rzeczy, które są niezbędne do zamieszkania :)

Pozdro

Witam,

Czy jest szansa zobaczyć dom w całej okazałości ? Jestem z wielkopolski więc Konin jest blisko. Proszę ewentualnie o kontakt telefoniczny, nawet SMS na 510 204 000

Witam wszystkich Forumowiczów,

my również jesteśmy zauroczeni prostotą i funkcjonalnością Słonecznej Polany. Obecnie mamy etap prac papierkowo-urzędowych. Jesteśmy z woj. wielkopolskiego, dokładnie miasto Leszno. Chcielibyśmy obejrzeć SP w realu... Bardzo proszę o kontakt osoby budujące w promieniu 100-150km od nas. Pozdrawiam serdecznie. Z góry dziękuję za odpowiedzi...

Czy już coś jest wybudowane ? Przymierzam się do SP a jestem z Rawicza. Pozdrawiam

Witam, właśnie postawiliśmy ściany i czekamy na beton na nadproża, zmian jest sporo. Mała łazienka zamieniona na pralnię i pomniejszona kotłownia aby można było zmieścić schody, w przyszłości na poddasze, większa łazienka powiększona i pokoje maja teraz około 11,5 do 12 m, tym samym skrócona ścianka korytarza aby przejście było szersze jak powstaną schody. Między kuchnią a jadalnią zlikwidowana jedna ścianka i spiżarnia, dało to większą przestrzeń. Zlikwidowaliśmy również tą małą ściankę na wejściu do salonu. No i najważniejsze brama garażowa 3,5 m. Budujemy w Toruniu :rolleyes:

Wiam!

U nas ściany pną się do góry ,na pierwszy rzut oka dom wydaje się super dla 3-4 osobowej rodziny,ale macie rację,że sypialnia wydaje się mała,wejdzie tylko duże łóżko.Po długich przemyśleniach zrezygnowaliśmy ze spiżarki ,gdzie to było dla mnie kobiety atutem tego domu,ale kuchnia jest za mała aby ja dzielić i zabierać światło ,w to miejsce wstawimy okno 1,20 a po przeciwnej stronie dużą szafę.Powiekszyliśmy także wc o ok.1,m ,aby zmieścił się prysznic i wejście do wc od strony korytarza(czyli pokoi) ,aby wszelkie zapachy nie leciały do jadalni,automatycznie scianka od salonu pomniejszona o 1 m.Zmniejszyliśmy okno w łazience na 1,20m.Jak na razie to tyle!

ps.Rawicz jest od nas około 200 km od Prudnik woj Opolskie

pozdrawiam::cool:

Czy już coś jest wybudowane ? Przymierzam się do SP a jestem z Rawicza. Pozdrawiam

Witam Wivaldi....

Budowa ruszyła pełną para w polowie kwietnia. Na dzień obecny mamy gotowe fundamenty, a mury bedziemy ciągnac latem, ze względu na urlopy jakimi dysponujemy w tym roku. Tak to jest jak sie buduje dom na odleglość. Wprowadziliśmy troche zmian: powiekszylismy kuchnie kosztem spizarni; z trzech pokoi zrobilismy dwa duże, łazienka przesunięta w miejsce najmniejszego pokoju; powiekszone pomieszczenie gospodarcze i podzielone na dwie czesci-jedna czesc to ta spiżarnia wyrzucona z kuchni;a w salonie mamy schody na poddasze, gdzie zrobimy trzeci pokuj z garderoba; powiekszylismy tez taras kosztem przylegającego do niego pokoju,ktory i tak jest duzy; okna w salonie, kuchni i pokojach jednakowe 150X150. I najwazniejsze, jak juz ktoś wspomnial wyzej, powiekszylismy brame garażowa do 3 metrow. To tyle ze zmian jakie mamy w projekcie. Niecierpliwie czekamy do lata by zacząć mury. pozdrawiamy i do usłyszenia.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...