orzechgo 07.01.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, tak jak w temacie nadmieniłem , woda cieknie z przewodu wentylacyjnego. Mieszkam na drugim piętrze w starej kamienicy, nade mną jest strych o wysokości około dwóch metrów, a rura wentylacyjna wystaje około 50 cm ponad dach i jest zakończona grzybkiem. Komin wentylacji zrobiony jest w całości z metalowej rury, która dochodzi , aż do mieszkania ( wykonawca administracja ).Cug w kominie jest bo sprawdzałem, a mieszkanie jest regularnie wietrzone. Proszę o pomoc w w/w temacie bo "fachowcy" z administracji rozkładają ręce. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. Mogę pomóc w temacie ekspresów do kawy bo to moja profesja.: stirthepot: A i jeszcze zauważyłem, że jak jest duży wiatr to z kratki wentylacyjnej dmucha ;( Edytowane 7 Stycznia 2011 przez orzechgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 08.01.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Się skrapla, bo komin niezaizolowany. Jak go ocieplisz to i ciąg się poprawi, może wiać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechgo 08.01.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 W takim razie czym go docieplić ?? czy jest coś specjalnego, czy wystarczą np. zwykłe szmaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Styropian jest sztywny.Można w klocku wygrzebać miejsce na tę rurę i klocek na nią założyć.Lepiej - owinąć wełną mineralną a potem folią jaką.Łatwiej.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 08.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 rura na rurę a pomiędzy wstrzyknąć piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechgo 09.01.2011 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Owinę tą rurę wełną, to chyba najprostszy i najszybszy sposób.Mam nadzieję, że pomoże. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 16.01.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Owinę tą rurę wełną, to chyba najprostszy i najszybszy sposób.Mam nadzieję, że pomoże. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam. Oj, chyba to nie do końca pomoże Jeśli ta rura "wentylacji" po prostu wystaje z sufitu, to mimo ocieplenia nadal może ci kapać do mieszkania, bo nie masz koniecznego w tej "konfiguracji" (nie ma nic gorszego, jak metalowa rura!!) syfonu z odskraplaczem. Poczytaj starsze wątki, a "z grubsza" dowiesz się, jak to zrobić, bo od twoich (pożal się Boże) "administratorów" nie spodziewaj się pomocy. A jedyną radą na "cofkę" może być (oprócz docieplenia kanału wełną) zastosowanie odpowiedniej wywiewki na wylocie (też były tu podobne wątki).. Pozdr. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts