Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga merbau - ile kupić ponad metraż mieszkania?

schul

Recommended Posts

Witam forumowiczów,

zamierzam niebawem kupić deski podłogowe merbau do ułożenia podłogi w całym mieszkaniu, włączając łazienkę i kuchnię. Deska jest sprzedawana w długości 30-120cm. Jaki powinienem przyjąć procent odrzutu przy układaniu tj. ile kupić ponad metraż mieszkania żeby jej nie zabrakło i nie zostało? Podłogę będzie układał parkieciarz, ale bez mojej kontroli i nie chciałbym płacić za nieswoją podłogę / nadmiar błedów przy układaniu.

Dziękuję i pzodrawiam,

Przemysław Wojda

Chciałbym wiedzieć czy powinieniem założyć 5, 10 czy może 15% ponad metraż, nie zależy mi na wyliczeniu co do deski.

Nadmiar 5% w zupełności Ci wystarczy na ścinki z tytułu obróbek .

Jeżeli chcesz odrzucać deski odbiegające od ogólnej faktury podłogi, to zakup ich więcej stosownie do swoich oczekiwań oraz klasy produktu, który zamierzasz nabyć.

Te wielkości powinien Ci określić Twój parkieciarz.

Wielkość powierzchniową ścinek- zrzynek można łatwo obliczyć, przyjmując wagę 1 m2 podłogi w przedziale 10 - 11kg.

W sumie powinieneś darzyć wykonawcę Twojej podłogi zaufaniem, to tworzy dobry klimat i wpływa na jakość usługi. Pozdrawiam.

Podpisuję się pod poprzednikiem. 5% wystarczy i wierzcie w wykonawców. To my odpowiadamy za Wasze podłogi i to nam najbardziej zależy by zrobić i mieć zadowolonego klienta i święty spokój. Zawszę mówię powiedzcie co chcecie to wam zrobimy . Wszystko kupimy i kasy wam zaoszczędzimy. Byle czego nie kupimy bo swój spokój cenimy.

Ale mi rymowanka wyszła. Ale tak jest.