schul 08.01.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Witam forumowiczów, zamierzam niebawem kupić deski podłogowe merbau do ułożenia podłogi w całym mieszkaniu, włączając łazienkę i kuchnię. Deska jest sprzedawana w długości 30-120cm. Jaki powinienem przyjąć procent odrzutu przy układaniu tj. ile kupić ponad metraż mieszkania żeby jej nie zabrakło i nie zostało? Podłogę będzie układał parkieciarz, ale bez mojej kontroli i nie chciałbym płacić za nieswoją podłogę / nadmiar błedów przy układaniu. Dziękuję i pzodrawiam,Przemysław Wojda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 08.01.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 jeżeli nie ufasz parkieciarzowi to miarka do rękii przemierz wszystkie pompóźniej sobie wylicz ile jakich desek masz kupićaby było jak najmniej odpadównie znając pow danych pom i ich usytuowanianikt Ci nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schul 08.01.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Chciałbym wiedzieć czy powinieniem założyć 5, 10 czy może 15% ponad metraż, nie zależy mi na wyliczeniu co do deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.01.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Chciałbym wiedzieć czy powinieniem założyć 5, 10 czy może 15% ponad metraż, nie zależy mi na wyliczeniu co do deski. Nadmiar 5% w zupełności Ci wystarczy na ścinki z tytułu obróbek . Jeżeli chcesz odrzucać deski odbiegające od ogólnej faktury podłogi, to zakup ich więcej stosownie do swoich oczekiwań oraz klasy produktu, który zamierzasz nabyć. Te wielkości powinien Ci określić Twój parkieciarz. Wielkość powierzchniową ścinek- zrzynek można łatwo obliczyć, przyjmując wagę 1 m2 podłogi w przedziale 10 - 11kg. W sumie powinieneś darzyć wykonawcę Twojej podłogi zaufaniem, to tworzy dobry klimat i wpływa na jakość usługi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 09.01.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Podpisuję się pod poprzednikiem. 5% wystarczy i wierzcie w wykonawców. To my odpowiadamy za Wasze podłogi i to nam najbardziej zależy by zrobić i mieć zadowolonego klienta i święty spokój. Zawszę mówię powiedzcie co chcecie to wam zrobimy . Wszystko kupimy i kasy wam zaoszczędzimy. Byle czego nie kupimy bo swój spokój cenimy. Ale mi rymowanka wyszła. Ale tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts