tymira 08.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 WitamProsze o pomoc otóż moj problem polega na tym ze chce poloyć piaskowiec (imitacje z gipsu) na sciane w pokoju niestety na dole sciany na wysokości 20 cm przy scianie idą 2 rurki od ogrzewania centralnego i tu prose o pomoc czy mogę:- zabudowac te rurki i cala sciane plytami regipsowymi? czy bende mógł na te regipsy klaść piaskowiec? czy to raczej nie wytrzyma?- czy czeka mnie jedynie pogrubienie calej sciany o jakies 5 cm pustakiem i dopiero na to piaskowiec?- a moze jakies pomysly ktos ma lepsze? dodam ze 1 plytka wazy okolo 3kg a tych plytek na sciane wyjdzie okolo 72 czyli okolo 216kg Niestety nie moge innej sciany wybrac tylko tąPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol40 22.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 witam spokojnie można kleić do regipsu trzeba go przykołkować do ściany i zastosować dobry grunt powodzenia K.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 24.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam a jakie masz ogrzewanie? Bo jeżeli gazem to może kup odpowiednią długość rurek alu pex, dwa śrubunki i zesztukuj je z miedzianymi( bądz stalowymi) w odpowiednich miejscach ,wykuj bruzdę i wpuść je w tą ścianę. Na czasie może nie zaoszczędzisz ale na portfelu na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grin 27.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Spokojnie wytrzyma.. u nas tak jest.. ściana 5 metrów kładli od dołu stabilnie się opierało... i pięknie się trzyma.. nic się nie dzieje.. jest scianą dekoracyjną wkomponowali mi w to na środku plazmę ... Także spokojnie kładź...pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts