SławomirZawadzki 08.01.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Witam,mam pytanie dotyczące instalacji C.O.Mianowicie, podczas ogrzewania wody w bojlerze, kiedy z bojlera ubędzie wody, pompa od kaloryferów przestaje grzać, dopóki woda w bojlerze nie nagrzeje się do ustawionej temperatury. Nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem. Wydaje mi się, że po to są dwie pompy, aby grzały oddzielnie bojler i kaloryfery. Posiadam kocioł Elektromet EKO - KWP 25kw. Zainstalowany jest również zawór trójdrożny. Proszę o pomoc.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez SławomirZawadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławomirZawadzki 08.01.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 W instrukcji obsługi kotła znalazłem taką informację: "„n”: zadana temperatura kotła przy zwartym wejściu termostatu. Jeżeli sterownik realizuje funkcję ładowania zasobnika CWU, to ustawiając ‘-‘ można zablokować pracę pompy CO (“--”, wartość parametru “E”..85°C) [60]"Myślę, że w tym parametrze kryje się rozwiązanie, ale nie potrafię tego rozszyfrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 08.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 automatyka pieca ma po prostu ustawiony priorytet na grzanie ciepłej wody, nie wiem czy w tym programatorze masz możliwość wyłączenia szukaj w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławomirZawadzki 09.01.2011 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Dziękuję za pomoc, szukam cały czas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts