fighter1983 09.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Od dwóch tygodni pojawił mi się narastający problem: skoki napięcia w gniazdkach I teraz pytanie co zrobić z ta zagadką? Lodówka szaleje - włącza się alarm niewłaściwego wyłączenia urządzenia 3-5x dziennie w tym także w nocy Spalił się zasilacz od jednego z laptopów (przypadek?) Obawiam się o resztę kosztownych urządzeń którym może to zaszkodzić. Na razie znalazłem dwa rozwiązania: - dla najważniejszych (najdroższych) urządzeń kupić UPS taki jak dla komputera - zgłosić sprawę w RWE, ale żeby zgłosić to konkretnie wypadałoby załączyć jakiś konkretny pomiar, ale z drugiej strony dla jednego przypadku nie chcę wydawać 500-800 zł na rejestrator napięcia Ale jestem GAPA... nie w tym dziale, przepraszam. Moderatora proszę o przesunięcie Ale jestem GAPA - nie w tym dziale.... przepraszam moderatora proszę o przesunięcie posta Pytanie do forumowiczów: czy ma ktoś rejestrator napięcia i byłby skłonny go wypożyczyć (oczywiście odpłatnie) albo ktoś wie gdzie można takie cudeńko wypożyczyć w Warszawie? Edytowane 9 Stycznia 2011 przez fighter1983 nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 09.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Od dwóch tygodni pojawił mi się narastający problem: skoki napięcia w gniazdkach I teraz pytanie co zrobić z ta zagadką? Lodówka szaleje - włącza się alarm niewłaściwego wyłączenia urządzenia 3-5x dziennie w tym także w nocy Spalił się zasilacz od jednego z laptopów (przypadek?) Obawiam się o resztę kosztownych urządzeń którym może to zaszkodzić. Na razie znalazłem dwa rozwiązania: - dla najważniejszych (najdroższych) urządzeń kupić UPS taki jak dla komputera - zgłosić sprawę w RWE, ale żeby zgłosić to konkretnie wypadałoby załączyć jakiś konkretny pomiar, ale z drugiej strony dla jednego przypadku nie chcę wydawać 500-800 zł na rejestrator napięcia Ale jestem GAPA... nie w tym dziale, przepraszam. Moderatora proszę o przesunięcie Ale jestem GAPA - nie w tym dziale.... przepraszam moderatora proszę o przesunięcie posta Pytanie do forumowiczów: czy ma ktoś rejestrator napięcia i byłby skłonny go wypożyczyć (oczywiście odpłatnie) albo ktoś wie gdzie można takie cudeńko wypożyczyć w Warszawie? A masz dowód że powodem zaistniałej sytuacji są skoki napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.01.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 no wlasnie po to mi rejestrator napiecia, np takiDowody: "miganie" zarowek i monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.01.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 może gdzieś kabel się ukruszył.... uwaga prąd zabija, jak się na tym nie znasz sprowadź elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.01.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 może gdzieś kabel się ukruszył.... uwaga prąd zabija, jak się na tym nie znasz sprowadź elektryka... To, że prąd zabija to ja wiem chodziłem na fizykę, ale pomiar skoków napięcia mogę chyba zrobić nie ryzykując życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts