eniu 21.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Czy to znaczy że normalny wkład kominkowy źle spala drewno ? Wszyscy piszą o wysokiej sprawności , jak to jest naprawdę ? O co chodzi z tą zaizolowana komorą spalania ? Czy taki kominek mniej grzeje ? Niestety ,odpowiedź na to pytanie jest twierdząca . Najlepiej skonstruowany wkład kominkowy ,jeśli pracuje bez urządzeń towarzyszących - źle spala drewno. Wynika to z "natury" drewna i z przeznaczenia wkładu. Wygląda to trochę tak jakby wkład kominkowy (kasetę)wymyślił ktoś ,kto nie miał pojęcia o spalaniu drewna (jak zagłębimy się w historię - jest tak w istocie). Wysokie sprawności uzyskuje się odpowiednio przetwarzając wyniki testów laboratoryjnych na potrzeby marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.03.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Z niecierpliwością czekam na wyniki testów LABORATORYJNYCH waszego paleniska szamotowego . Proszę o zaznaczenie czy wyniki są już PRZETWORZONE czy jeszcze nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Z niecierpliwością czekam na wyniki testów LABORATORYJNYCH waszego paleniska szamotowego . Proszę o zaznaczenie czy wyniki są już PRZETWORZONE czy jeszcze nie . "Na złodzieju czapka gore" to takie przysłowie , co prawda trzeba je jeszcze zrozumieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.03.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Oj tak eniu ..oj tak :lol2: Na jednej z fotek z widokiem paleniska widziałem czopuch z Romotop kv 025 L gdzie reszta wkładu ?? Czy znajdzie się w następnym "własnym opracowaniu":lol2: kolejnego jedynie słusznego paleniska ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Czopuch z Romotop Dynamic KV o25 L/M , w tle po lewej stronie ROMOTOP kv 025 ORT z pierścieniami Ortnera Edytowane 21 Marca 2011 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.03.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Tu lepiej widoczny. Ciekawe czy zamierzasz kupować te elementy w Romotop czy znajdzie się inny równie zręczny KOPISTA ? Elementy dobre bo z Romotop lepiej nie kombinuj !! Edytowane 21 Marca 2011 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Czopuch z Romotop KV o25 l/M , w tle po lewej stronie ROMOTOP kv 025 ORT z pierścieniami Ortnera Mało widoczny ten czopuch z Romotopa . Mogłeś lepsze zdjęcie wybrać. Podam ci jeszcze kilka "sensacyjnych"wiadomości . W pomieszczeniu tym , w którym budowałem piecyk stoja jeszcze ze cztery inne wkłady firmy Romotop . To jest dopiero news ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Tu lepiej widoczny. Ciekawe czy zamierzasz kupować te elementy w Romotop czy znajdzie się inny równie zręczny KOPISTA ? Elementy dobre bo z Romotop lepiej nie kombinuj !! No widzisz ,jak się trochę postarasz to nawet potrafisz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.03.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Połączmy luźne fakty :1. rozkręcony w "szkole" wkład piecowy Romotop DYNAMIC G do systemów akumulacji ciepła w kanałach , 2. elementy z wkładów Romotop na fotkach z " opracowania " piecyka , 3 . nowe własne opracowanie... Kupcie jeszcze spawarkę nie będziecie musieli lepić szamotów . Edytowane 21 Marca 2011 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Połączmy luźne fakty :1. rozkręcony w "szkole" wkład piecowy Romotop DYNAMIC G do systemów akumulacji ciepła w kanałach , 2. elementy z wkładów Romotop na fotkach z " opracowania " piecyka , 3 . nowe własne opracowanie... Kupcie jeszcze spawarkę nie będziecie musieli lepić szamotów . No dobrze Bielawski ! Wykryłeś aferę . Zestrzelenie tupolewa w Smoleńsku to nic w porównaniu z wynikami Twojego śledztwa. Przyznam się więc bez tortur ,zanim mnie CBA zakuje w kajdany. Ogłaszam wszem i wobec , że znaleziony na złomie u Batury czopuch firmy Romotop ,którego użyłem do prowizorycznego nakrycia "Piecyka",jest w tym piecyku elementem , dzięki któremu ten piecyk stoi , można w nim palić , podnosi parametry spalania ,a najbardziej ma wpływ na zdolności kumulacyjne urządzenia . To moja największa tajemnica , którą ukrywałem jak mogłem i tylko dzięki "operacyjnym" zdjęciom speców od inwigilacji obywatela Bielawskiego - ujrzała światło dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.03.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Swoją drogą , jak na importera i przedstawiciela produktów poważnej ,znanej w Europie fabryki, to dość ciekawa literatura , teTwoje ostatnie występy na forum Mistrzu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dobrý den. Ostuda.S pozdravem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.03.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Tu lepiej widoczny. Ciekawe czy zamierzasz kupować te elementy w Romotop czy znajdzie się inny równie zręczny KOPISTA ? Elementy dobre bo z Romotop lepiej nie kombinuj !! Cenny czopuch trafił z powrotem na złom, czyli na miejsce z którego go wziąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumunezz 22.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Cenny czopuch trafił z powrotem na złom, czyli na miejsce z którego go wziąłem. Czy to znaczy że piecyk "Eniu 1" został "zezłomowany" - czytaj rozebrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.03.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Czy to znaczy że piecyk "Eniu 1" został "zezłomowany" - czytaj rozebrany? Nie , stracił swój najcenniejszy detal . Wracam do tematu we właściwym wątku....Pierdoły zostawiam fachowcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 22.03.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ciekawe jak teraz będziecie sprzedawać wkłady kominkowe od Romotop które macie na sklepie.. "Eniu " jesteś kamikadze szczególnie po tym co napisałeś do mnie na priv .. Konsekwencja tego co piszesz na priv i na forum jest rzeczywiście wielka ale TY już tak masz . ..Działaj mniej emocjonalnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 22.03.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Beda sprzedawac wklady bez czopuchow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 22.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 E tam.. Oni żyją nie ze sprzedaży tylko z pisania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Oto co napisał "Kamikadze" na priva ,do Mistrza Zduńskiego .W związku z tym ,że M.Z. jest nie tylko mało kompetentny ale jeszcze lubi klepać co wie , nie widzę powodu , by tekstujrzeli wszyscy : Cześć, odnoszę wrażenie , że nie lubisz Batury , a swoje nielubienie przenosisz na mają osobę.Nasza wojna na forum nie służy nikomu ,a najwięcej szkód wyrządzasz sobie i Romotopowi.Za chwilę mnie zacznie atakować Batura, bym dał spokój, a do Batury zaczną znów wydzwaniać z Romotopa i rozkręci się spirala absurdu. Nie musimy się lubić ,ale możemy współistnieć . Proponuję rozejm . Jeśli ci się nie spodobamoja wypowiedź napisz najpierw na priv. ,ja będę postępować podobnie. Trochę mi jednak szkoda ,że fajny zdun "zaprzedał" duszę na rzecz blaszanek.Takie życie ,akceptuję to i mogę szanować . Możemy też zrobić z tego forum piekło . Ja nie mam nic do stracenia . pozdrawiam Robert Edytowane 22 Marca 2011 przez eniu literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 22.03.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Twoja troska o dobre imię firmy Romotop jest wzruszająca. Szczególnie jeśli przeczyta się Twoje wpisy na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts