rafal1983 09.01.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Zapraszam do komentarzy naszego dziennika. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171425-Dom-w-Kardamonie-rafal_1983-i-lilia158 Edytowane 11 Stycznia 2011 przez rafal1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ligus1 11.01.2011 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam, Też się budujemy, a właściwie zaczynamy:lol2: Bardzo ładny projekt domku!!! Pozdrawiam i życzę sukcesów!!! P.S Zapraszam do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 12.01.2011 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dzięki ligus i wzajemnie A w waszym dzienniku byłem poczytałem i odpisałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.01.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam, Witam czyli jesteście na początku drogi Jakie macie plany na ten rok? Ile zamierzacie zrobić i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 14.01.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Planujemy zrobić w tym roku stan surowy otwarty. Ale coraz czarniej to widzę... Ogólnie założenia są takie by bez kredytu się wybudować, mamy gdzie mieszkać, więc bardzo się nam nie śpieszy, ale im szybciej tym lepiej Później powoli wykańczać parter, zamieszkać i kończyć resztę, mam nadzieje że obejdzie się bez kredytu, takie realne marzenie to koniec 2013 początek 2014 wprowadzenie się na swoje. Ekipę planujemy tylko do postawienia murów i zrobienia dachu, reszta z pomocą dobrych znajomych i dobrej rodziny systemem gospodarczym, a wykończeniówka to się zajmę już ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.01.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Planujemy zrobić w tym roku stan surowy otwarty. Ale coraz czarniej to widzę... Ogólnie założenia są takie by bez kredytu się wybudować, mamy gdzie mieszkać, więc bardzo się nam nie śpieszy, ale im szybciej tym lepiej Później powoli wykańczać parter, zamieszkać i kończyć resztę, mam nadzieje że obejdzie się bez kredytu, takie realne marzenie to koniec 2013 początek 2014 wprowadzenie się na swoje. Ekipę planujemy tylko do postawienia murów i zrobienia dachu, reszta z pomocą dobrych znajomych i dobrej rodziny systemem gospodarczym, a wykończeniówka to się zajmę już ja A to widzę że znasz się na robocie U mnie trochę gorzej, prócz prostych prac nie wiele mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 15.01.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Ja też nie mam pojęcia A tak serio to jestem po szkole budowlanej Technik budownictwa ale nie pracuje w zawodzie, a szkołę skończyłem dobrych kilka lat temu, więc sprawy techniczne się pozapominało i już niewiele pamiętam, trzeba będzie odświeżać wiedzę Ale wszystko ludzie robią, jak tylko czas pozwoli to się będzie robić własnoręcznie ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 03.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Chyba nie ma co gratulować odwagi za decyzję o budowie - po prostu budujcie Jedna prośba i sugestia - nie ulegajcie doradcom i fachowcom - ma być po waszemu. Co do zmian - my mamy 40m2 odkrytego tarasu nad garażem, nawet nie skończony i nic się nie leje i nie podejrzewam aby miało się coś lać w bliskiej przyszłości. Co do lukarn - wasz wybór, ale lukarna z płaskim dachem to wcale nie jest nic ciężkiego do wykonania, wręcz przeciwnie, tańsze okna, łatwiejsze wykonanie rygipsów, więźby i ocieplenie - kwestia doradcy - wpiszcie sobie w google "Parkowe Wzgórze" - całe osiedle takich lukarn. Zresztą wiesz sam o co chodzi - byle do przodu - POWODZENIA! PS. Skoro taka moda się zrobiła na Muratorze - to ja też zapraszam do naszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 04.02.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 No mam ochote zostawić jednak odkryty taras, ale wszyscy odradzają Do ponownego przemyślenia, pewnie zdecydujemy w ostatniej chwili Ładny domek budujecie w podobnym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 07.02.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dzięki za miłe słowa Mam pytanie: na wizualizacji macie elewacje w drewnie, my w pierwszym etapie położyliśmy na razie tynk, ale też mamy w planach drewno, macie na to jakiś pomysł wykonania (zdaję sobie sprawę, że na waszym etapie budowy to może być temat odległy, ale może przy wyborze projektu o tym dyskutowaliście - w końcu było dużo czasu )?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 09.02.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Drejku my raczej nie będziemy drewna stosować, zostawimy tam albo zwykły tynk albo się coś wymyśli Za dużo kłopotów w "eksploataji" z drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek66 15.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzien DobryMam pytanie czy ktoś kto wybudował już dom w kardamonie nie myślał o sprzedaży projektu Jestem bardzo zainteresowany zakupem powyzszego projektu Chcę zadaszyć taras nad garażem ale chętnie kupiłbym projekt podstawowy. Proszę o informacjęna allegro nie ma rzadnej oferty sprzedaży Pozdrawiam wszystkich:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 18.03.2011 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Kolego, niestety nic ci nie da odkupienie projektu od kogoś kto już z niego wybudował dom.A to dlatego że projekt musiał być adaptowany, czyli podpisany przez projektanta i branżystów, a drugi raz już nie można dać do adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 19.03.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.03.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Dzięki Archi Jak wszystko pójdzie sprawnie i zgodnie z przewidywaniami to w połowie czerwca będziemy mieć pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagusia8 10.04.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Gratuluje ślicznej córeczki My ruszamy z budową za miesiąc. Mam pytanie, jakie były - , że zdecydowaliście się na takie lukarny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 12.04.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzięki Dagusia minusy które nas przekonały do zrezygnowania z płaskich lukarn, to trudna do prawidłowego wykonania izolacja przeciwwilgociowa, co zwiększa ryzyko przecieków, i w zimie zalegający śnieg na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-68 18.04.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam w waszym dzienniku,my też mamy w projekcie płaska lukarnę,namawiałam męża na klasyczny daszek dwuspadowy,ale on nie chce o tym słyszec...Pozatym wasze płaskie lukarny są piękne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.04.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No nam też się płaskie bardzo podobają, ale boimy się że za kilka lat zaczną przeciekać Może jak byśmy zdecydowali się na konstrukcję dachu laną a nie lekką to wtedy zrobimy płaskie, ale pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.05.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Co do wykopów, to nie doczytałem czy będziecie budowali sami czy z ekipą. Jeśli z ekipą to kierownik budowy już powinien nimi odpowiednio pokierować. Jeśli sami to musicie kupić porządną pompę do brudnej wody i pompować, pompować aż wypompujecie całą wodę, porządnie zaizolować fundamenty dysperbitem i izolacja chudziaka. Najlepiej jeszcze pod fundamenty wylewane podłożyć folię. Ale to już doczytacie na stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts