Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom W Kardamonie, prawie bez fachowców :) KOMENTARZE

Recommended Posts

Klaudiuszozo sami będziemy budować

mówisz pompą, kurcze jak będzie woda sadzić szybko to sobie chyba ie da rady :(

Tak się zastanawiam ciągle nad tym i mam pomysł taki żeby wkopać się w ziemie ile się da w lipcu.

Powinno się dać głębiej, może nawet metr.

Potem obsypać te brakujące cm ziemią powyżej poziomu terenu.

Ale czy takie coś się sprawdzi ??

Jeśli tak to ile metrów od fundamentów bym musiał podnieść poziom terenu ? metr chyba by było za mało maksymalnie z jednej strony mógłbym podnieść 6 m bo tyle będę miał do granicy działki.

To taki pomysł z znikąd, nie potwierdzony przez fachowca, ale skoro nadłożę te dodatkowe cm to wydaje mi się że nie przemarznie ??

Co o tym myślicie ??

A i stworzyłem temat w dziale fundamenty odnośnie tego problemu

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179024-Woda-na-wysoko%C5%9Bci-70cm-Jak-wylac-fundament&p=4710038#post4710038

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...

Witaj rafal1983.

Z zaciekawieniem śledzę wasze poczynania budowlane, a to dlatego że kupiliśmy działkę pod Rzeszowem i zamierzamy się budować.

Dlatego też mam do ciebie prośbę czy mógłbyś dać dane adresowe do sprawdzonych przez ciebie fachowców takich jak: geodeta, kierownik budowy oraz osobę która wykonywała ci mapkę do celów projektowych. Dzięki powodzenia w dalszych poczynaniach.

Siema Tulipanowiec:) Jasne że mogę :)

Wszystkie numery są w dzienniku, masz tam też opisane dlaczego polecam dlaczego nie, ale zbiorę to w jedno miejsce i wpiszę tutaj

Geodeci

Mapki 783 986 931 biuro mają na targowej 1 albo 3 :) 700zł wzięła i bardzo szybko załatwiła (stawki za mapki u reszty co się pytałem są od 800 do 1 110)

Wytyczenie domu Robert Jeż 607 981 162 wziął 500zł również bardzo szybko załatwił (namiar do niego dostałem od kumpla jak już miałem pozwolenie, szkoda bo był najtańszy, i miał terminy, wydaje i się że poszłoby znacznie szybciej z nim)

Geodetów którzy przeprowadzali i dzielili działki nie będę polecał bo w moim mniemaniu ociągali się i kręcili, przedłużając terminy, co wydłużyło o kilka dobrych tygodni

Kierownik Budowy 17 856 30 54 1200zł za całość (nie czepia się :p )

Witaj rafal 1983.

Serdeczne dzięki za wszystkie namiary na specjalistów których polecasz na pewno ułatwi nam to poszukiwania. Przeczytałam cały twój dzienni ale pewnie gdzieś umknęły mi te informacje, pewnie przeoczyłam.

Mam pytanko dotyczące mapek do celów projektowych, ile sztuk ich dostałeś.

Dzięki za wszystkie informacje powodzenia w dalszych zmaganiach.