Magdzio 09.01.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Przepis na sos beszamelowy z zapiekanymi marchewkami znaleziony w starej książce kucharskiej - ktoś próbował?spód blaszki posypujemy bułką tartąukładamy marchewkę uprzednio obraną i pokrojoną w paski, podgotowaną w osolonej wodzie i teraz sos: łyżka masłałyżka mąki2 żółtkaszklanka mlekapół szklanki śmietanyprzyprawy sól i pieprz masło z mąką podgrzewamy, do rozpuszczenia masła, ale tak aby mąka się nie przyrumieniła. Odstawiamy na 2 minuty, studzimy.W międzyczasie miksujemy żółtka ze śmietaną i przyprawami. Następnie mieszamy wszystkie składnikiBlaszkę, uprzednio przygotowaną a marchewkami wkładamy do piekarnika i posypujemy startym żółtym serem. Czy ktoś używał śmietany? Jeśli tak jakiej? i ile. Bo pół szklanki to chyba jednak za mało:(Niech podpowie, ten kto już zrobił co zrobić by sos beszamelowy wyszedł wyśmienity Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/152093-sos-beszamelowy-z-marchewkami-sk%C5%82adniki-i-przepis-zapiekana-beszamelowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.