Magdzio 09.01.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Przepis na sos beszamelowy z zapiekanymi marchewkami znaleziony w starej książce kucharskiej - ktoś próbował?spód blaszki posypujemy bułką tartąukładamy marchewkę uprzednio obraną i pokrojoną w paski, podgotowaną w osolonej wodzie i teraz sos: łyżka masłałyżka mąki2 żółtkaszklanka mlekapół szklanki śmietanyprzyprawy sól i pieprz masło z mąką podgrzewamy, do rozpuszczenia masła, ale tak aby mąka się nie przyrumieniła. Odstawiamy na 2 minuty, studzimy.W międzyczasie miksujemy żółtka ze śmietaną i przyprawami. Następnie mieszamy wszystkie składnikiBlaszkę, uprzednio przygotowaną a marchewkami wkładamy do piekarnika i posypujemy startym żółtym serem. Czy ktoś używał śmietany? Jeśli tak jakiej? i ile. Bo pół szklanki to chyba jednak za mało:(Niech podpowie, ten kto już zrobił co zrobić by sos beszamelowy wyszedł wyśmienity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.